minibook(netbook) kullananlarrr YARDIMM...

Ebru94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
177
0
96
İzmir
kızlarr ben minibook(netbook)almayı düşünüyorum ama tereddütlerim war internetten araştırma yaptım ama iyi bir bilgi elde edemedim kullananız warsa olumlu olumsuz yönlerini yazarsanız sewinirimm
teşekkür ederimm opuyorumnanaktan

Ben kullanıyorum canım. LG x130 serisi. Çok memnunum. Kullanışlı, her yere rahatça götürebiliyorsun.
Senin beklentilerin ne mesela, merak ettiklerini sorarsan yardımcı olabilirim belki..

mesela en önemlisi pil ömrü galibaa ve tabiki dayanıklılığı bana en küçük şeyde arızalanır ve parçasını bulamzsın dediler o yüzden bende tereddüt ediyorum..

6saat gidiyor pili normalde. 2senede garantisi var benimkinin. İstersen bir araştır LG x 130 u... Her yönüyle gayet performanslı bir netbook...

6saat gidiyor pili normalde. 2senede garantisi var benimkinin. İstersen bir araştır LG x 130 u... Her yönüyle gayet performanslı bir netbook
himm teşekkür ederim verdiğin bilgiler için LG'yi araştırıcamm...

Ben asus dan bir minibook beğenmiştim ama mesela her programları kaldırmaz die tereddütlerim var. Mesela üniversiteye gideceğim mimariyle ilgili falan program yüklenebilir mi ki ?

Packard Bell DOT-S2-W-TK001

Marka Packard Bell
İşlemci Tipi Intel Atom
İşlemci Hızı 1.66 Ghz
İşlemci Veri yolu hızı 667 Mhz
İşlemci ön belleği 0.5 MB
İşlemci Modeli N450
Bellek Hızı DDR2 667 Mhz
Bellek miktarı 1 GB
Ekran boyutu 10.1 inç
Ekran Tipi WSVGA
Ekran çözünürlüğü 1024 x 600 px
Grafik Kartı Intel GMA 3150
Grafik Bellek Yok
Grafik Kartı tipi Tümleşik Intel
İşletim sistemi Windows Xp Home
Hdd Kapasitesi 160 GB
Hdd Rpm 5400 rpm
Hdd tipi SATA
Optik sürücü Yok
Fax / Modem -
Ethernet 10/100 Mbps
Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G
Bluetooth Bluetooth
3G -
Diğer Bağlantılar -
DVI Çıkışı -
Kızılötesi -
HDMI Çıkışı -
IEEE 1394 -
Kart girişi -
Monitör Çıkışı 1 x VGA
Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
S-Video -
USB 3
E-SATA -
Ses Kartı Dahili ses kartı
Hoparlör Dahili hoparlör
Touchpad Var
Klavye Türkçe Q Klavye
Kart okuyucu 5-in-1 card reader
Kamera 0.3 Megapiksel Web Kamerası
Parmak izi Okuyucu -
Pil 6 Hücreli lityum-iyon
Genişlik 258 mm
Derinlik 185 mm
Yükseklik 25 mm
Ağırlık 1.250 Kg
Garanti süresi 2 yıl

Arkadaşlar
Ben bu notebook dan aldım ve çok memnunum.

Ben asus dan bir minibook beğenmiştim ama mesela her programları kaldırmaz die tereddütlerim var. Mesela üniversiteye gideceğim mimariyle ilgili falan program yüklenebilir mi ki ?

Bunu öğrenebilmeniz için kurulum yapacağınız programın hangi işletim sistemlerinde hangi gereksimleri istediğini öğrenmeniz gerekir bunun için google ye bakabilirsiniz. Örneğin 2 gb ram desteği isteyen bir programı bu pc de çalıştırmanızda verim alamazsınız pc kitlenir.

tavsiye etmem. neden ?

uzun süre pc başında olacaksanız,

aynı anda hem müzik hem de sörf seviyorsanız,

msn ve face dışında pc başında başka programlar kullanacaksanız almayın.

ama sadece msn, face, normal sörf içinse alın.

asus tavsiye ederim.

Netbook çabuk ısınır, çok donar, videolarda takılır vs... az daha koyup 13" bir notebook alın derim..

netbookla okul icin odev yazilmaz, belge okunmaz, internetten gazete bile okuyamiyorsun acikcasi...cunku ekrana sigmiyor. surekli asagi,sag-sol yapman gerekiyor. netbook sadece internet, msn ve muzik icin kullanisli. zaten cd/dvd surucusu yok. o yuzden ilk defa pc alacaksaniz ve uzun sure kullanmayi dusunuyorsaniz daha buyuk ekranli birsey tercih edin. ama yok benim genel islerim icin bilgisayarim var, yanimda tasimasi kolay birsey istiyorum derseniz siddetle tavsiye ederim. cok buyuk rahatlik gercekten.

amaclariniza gore karar verin yani. benim mevcut laptop'im cok iyi cok memnunum ama, cok agir biryere tasimak mumkun degil. pil omru de bitti artik. velhasil ben de istiyorum netbook... ama suan icin lukse giriyor:1no2:

Canım bende kullanıyorum DELL İNSPİRON MİNİ serisinden... Ve gayet memnunum..
Tavsiye ediyorum,işine yarıyacaktır eminim... Tasınmasıda kolay... Kullanımıda...
Sıkıntının cok fazla olacagını sanmıyorum,alıstıktan sonra hersey kolay...

arkadaşlar ben de kardeşim için araştırıyorum, kardeşim öğrenci ödevleri oluyor, çizelge hazırlamaları gerekiyor, bunun için kullanacak, lenovo tavsiye edildi bana da, yanlız arkadaşın dediği ödev hazırlanmıyor ekrana sığmıyor yorumları kafamı karıştırdı, öğrenci olup da netbook kullananlar var mı? memnunlar mı?

Ben de kullanıyorum canım lg mini book cok darahat bir sekilde kullanıyorum atıyorum cantama her yere tasıyorum...

günlük standart basit isleir yapıp cok kullanmayacaksan olabilir..
ekranı ve haliyle klavyesi kücük yorucu oluyor, ağır oyun ve grafik programlarını ya hic calıstıramazsın yada agıır agıır calısır, mimari programı yüklemeyin felç eder :), acerden packert bellden experden uzak durun, teknik servilseri rezalet..., sadece msn ve sorf yapacaksanız sorun yok ama fazlasını beklemeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…