Miniği anaokuluna başlayan anneler sizde de böyle duygular oldu mu?

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
Oğlum 4.5 yaşında bu sene anaokuluna verdik. Babası da bende çok nöbetli çalışıyoruz bütün gün anneanneyle sıkılıyor diye gönderelim dedik. Geçen haftaya göre biraz daha alıştı, bugün öğretmeniyle de konuştum mutlu sorun çıkaran bir çocuk değil çok uyumlu dedi. Zaten ilk gün bile hiç ağlamadı, hiç arkamızdan bakmadı hemen uyum sağladı. Oğlan mutlu ama ben…
Çok aşırı yemek seçen bir çocuk. Kahvaltı ve ara öğünleri yiyormuş ama öğlen yemeklerini yemiyor. Birazda yemek yemeye alışsın diye okula verdim aslında. Aklım sürekli onda. Yemek yedi mi, tuvalete gitti mi, ya başına bişey gelirse, ilgilenmezlerse, düşerse vs vs bi sürü kaygılar yaşıyorum. Sabahları uyanmak istemiyor uyumak istiyorum diyor kıyamıyorum çok üzülüyorum değişik bir suçluluk duygusu hissediyorum. Zamanla alışır mıyım? Normal mi sizce yoksa bizim için erken miydi?

Oğlum 4.5 yaşında bu sene anaokuluna verdik. Babası da bende çok nöbetli çalışıyoruz bütün gün anneanneyle sıkılıyor diye gönderelim dedik. Geçen haftaya göre biraz daha alıştı, bugün öğretmeniyle de konuştum mutlu sorun çıkaran bir çocuk değil çok uyumlu dedi. Zaten ilk gün bile hiç ağlamadı, hiç arkamızdan bakmadı hemen uyum sağladı. Oğlan mutlu ama ben…
Çok aşırı yemek seçen bir çocuk. Kahvaltı ve ara öğünleri yiyormuş ama öğlen yemeklerini yemiyor. Birazda yemek yemeye alışsın diye okula verdim aslında. Aklım sürekli onda. Yemek yedi mi, tuvalete gitti mi, ya başına bişey gelirse, ilgilenmezlerse, düşerse vs vs bi sürü kaygılar yaşıyorum. Sabahları uyanmak istemiyor uyumak istiyorum diyor kıyamıyorum çok üzülüyorum değişik bir suçluluk duygusu hissediyorum. Zamanla alışır mıyım? Normal mi sizce yoksa bizim için erken miydi?

Anne yüreği doğal olarak endişe oluyor ama normal. Hollandada 4 yaşında başlıyor minikler okula. En azından o ortama alışır yavaş yavaş.

Erken vermemişsiniz. Hatta neredeyse geç vermiş olacakmışsınız. Zorunlu anaokulu yaşı 5 zaten Direkt ilkokula verseniz 6 yaşında tüm yaşıtları anaokulundan geçmiş olacak sizinki zorlanacaktı. Ayrıca altı yaş zaten çok geç. Çocuğunuza bir şeyler katacak yer okul ve akranları. Doğrusu bu zaten.
İnanın aç kala kala yemeyi de öğrenecek.
Benim oğlum 3,5 yaşında başladı.

28 aylık başladı yeni.Ben de oyun oynasın yaşıtlarıyla sosyalleşsin diye verdim ilk bir hafta beni bırakmak istemedi. Kademeli bir şekilde alıştırdık. Şu an gayet keyifli zaman geçiriyor eğleniyor. Uyku konusunda ben çocuk ne zaman uyanırsa o zaman götürüyorum kendim kaldırmıyorum.

Evet çok normal böyle hissetmeniz.
Oğlum 5 yaşında başlamıştı pandemi nedeniyle çok zor alışmıştı buarada çok şanslısınız bir de ağlasa falan daha çok üzülürsünüz.
Benim ilk gün sürekli düşük olan tansiyonum çıkmıştı😀
Şimdi bakınca fazlasıyla duygusal davranmışım.
Yeteri kadar evde zaman geçirmiş bence.
Şuan kızım 29 aylık bakacak kimse olmadığı için kreşe başlatıyoruz.
Bir de benim durumumda olan aileleri düşünün o yüzden suçlu hissedecek bir durum yok.

Erken vermemişsiniz. Hatta neredeyse geç vermiş olacakmışsınız. Zorunlu anaokulu yaşı 5 zaten Direkt ilkokula verseniz 6 yaşında tüm yaşıtları anaokulundan geçmiş olacak sizinki zorlanacaktı. Ayrıca altı yaş zaten çok geç. Çocuğunuza bir şeyler katacak yer okul ve akranları. Doğrusu bu zaten.
İnanın aç kala kala yemeyi de öğrenecek.
Benim oğlum 3,5 yaşında başladı.
Geçen bazı sağlık sebeplerinden okula veremedik bağışıklığı çok düştüğü için doktoru başlamasını istemedi bu yıl tam zamanı dedik ama niye böyle hissettiğimi anlayamadım 🥹

28 aylık başladı yeni.Ben de oyun oynasın yaşıtlarıyla sosyalleşsin diye verdim ilk bir hafta beni bırakmak istemedi. Kademeli bir şekilde alıştırdık. Şu an gayet keyifli zaman geçiriyor eğleniyor. Uyku konusunda ben çocuk ne zaman uyanırsa o zaman götürüyorum kendim kaldırmıyorum.
Özel vveya küçük diye mi öyle? Bizimki devlet anaokulu saatlerine uymasını istediler

Evet çok normal böyle hissetmeniz.
Oğlum 5 yaşında başlamıştı pandemi nedeniyle çok zor alışmıştı buarada çok şanslısınız bir de ağlasa falan daha çok üzülürsünüz.
Benim ilk gün sürekli düşük olan tansiyonum çıkmıştı😀
Şimdi bakınca fazlasıyla duygusal davranmışım.
Yeteri kadar evde zaman geçirmiş bence.
Şuan kızım 29 aylık bakacak kimse olmadığı için kreşe başlatıyoruz.
Bir de benim durumumda olan aileleri düşünün o yüzden suçlu hissedecek bir durum yok.
Annelik işte kıyamamıyorum galiba 😂 inşallah bu duygusallık ve evham biran önce geçer vallahi suçlu hissediyorum kendimi

Alışırsınız tabi.

Ben mesela oğlum okula girerken şımarıklık yapıp konuşmaktan anlamayınca(asla okulla problemi olmadı ama ara ara beni yoklardı gitmek istemiyorum diye) yakala hocam diye bağırıp öğretmene fırlatıp çıkıyordum okuldan :KK45:

Annelik işte kıyamamıyorum galiba 😂 inşallah bu duygusallık ve evham biran önce geçer vallahi suçlu hissediyorum kendimi
Geçecek merak etmeyin.
inanın çok fark ediyor anaokuluna kreşe giden çocuk ile gitmeyen kesinlikle arada farklar oluyor.
Zaten bu sene umarım öyle olmaz hasta olacak gidecek gidemeyecek falan.
Seneye daha az hasta olacak ilkokula hazırlık kısmını atlatacak.
1. Sınıfta rahat edeceksiniz.

Anaokulu sektöründeyim, 3 ve 5 yaş arası çocuklara yabancı dil eğitimi üzerine uzmanlaşmaya çalışıyorum. 3 yıllık deneyimim sonucunda gördüm ki çocuklardan ziyade ebeveynlerin oryantasyon sürecine girmesi şart. Çocuklar sizden ayrılırken ağlasa bile sınıf içinde o kadar uyumlu oluyorlar ki, kaygılı ebeveynler tarafından sınıf öğretmenlerine müdehale yapıldığında ve çocuğu görmek için zorladıklarında bu süreç bizler için sekteye uğruyor. Lütfen bu konuda bize de yardımcı olun değerli velilerimiz, inanın en iyi yöntem öğretmene güvenmek.

Özel okulda 1,2,3,4. Sınıf öğrencilerine yalvarsamda yemıyorlardı. Bazılarıda tam tersi evde seçiyormus okulda her şeyi yiyor diyince anneleri inanmıyor. Tam olarak bu yüzden üzülüyorum bu cocuklara cok nadır güzel yemek cıkan okul vardır onla da oynuyor özellikle küçükler yemıyorlar aç aç aksama kadar. Keşke başka ımkanınız olsaydı 🥹

Devlet okulumu acaba , anaokulu konusunda çok yorum okudum hep küçük yaşlarda anaokuluna çocuğunu verenler var . Anaokulu yaşı düştümü bu kadar

Benim küçüğü 9 yıl önce vermiştim. Çok anneci idi eve gelebilmek için öğretmenin kolunu ısırmıştı 4 yaşındaydı o da. Yarı zamanlıya geçirmiştik istemiyordu çünkü. Zamanla alıştı. Ben çocuğumdan çok okuldakiler için endişeleniyordum.🤣 Büyüğü mülayim iken küçüğü Cabbar çıktı başımıza. (İkiside kız)
Çocuğunuz uyumlu ise gerisini boşverin sürekli kollayamayız eve geldiğinde laf arasında sorup öğreniyordum neler yediklerini bugün hangi meyveyi yedin marketten onu almayalım başka meyve alalım gibi yada neler yedin akşama farklı yemek yapayım gibi.

Ben de o yaşta verdim iki oğlumu da..birisi daha küçüktü ve sinifindakilerden 1-1.5 yaş küçüktü. Onu verdiğime biraz pişman olmuştum hem zorbalık görmüştü hem de o yıl kardeşi olmuştu nasıl olsa evdeydim. Benimle kalabilirdi aslında. Diğer oğlum için pişman olmadım. Diğer oğlum daha çok yemek seçer ama devlet okuluna verdiğim için zaten 4 saatti. Çok dert etmedim beslenmesini.. çocuklar birbirlerinden görüp bazı yemeklere daha kolay alisabiliyor. Bırakın gerekirse aç kalsın..eve geldiğinde iyi beslersiniz.

Back
X