- 25 Ocak 2011
- 1.224
- 978
- 323
Bazı kediler saldırgan oluyor cinsi nedir kedinizin aşıları tammı bi veterinere götürün sağlık sorunu olabilir küçük dediğinize göre kızgınlık dönemi olduğunu sanmıyorum belki oyun istiyor yada karnı aç böyle ifade ediyordur komşumun kedisine iki gün baktım emanet olarak hayvanın kum kabını banyoya koymuştum tabi unutup kapısını kapatmıştım uyuşuk uysal kedi gün içinde aslan kesildi örtüleri parçaladı tırmaladı aslan kesildi çok korktum sonra fark ettim hayvan wc ihtiyacı yapamamış hırçınlaşmış tabi saatler sonra farkettim sonra banyo kapısını açık wc ihtiyacı gidince yine uysallaştı bu tarz bişeyde olabilirHayirli geceler kizlarr :) Sizinle bir derdimi daha paylasacagim. Inanin Internette sayisiz arama yaptim ama her kafadan o kadar ses cikmis ve kafam oyle karisti ki. Yaklasik 1 ay once bir kedicik sahiplendim.
Ilk geldiginde Kuzu gibiydi yavrucum. Ama son birkac gundur surekli bir isirma egilimi var. Eminim ki acitmak ve zarar vermek amaciyla yapmiyor. Oyun saniyor israrla isiriyor. Yavru oldugu icin acitmiyor evet ama bu boyutta kalmayacak elbette ve o zaman zarar verecek istemese bile :) Onu bu huyundan vazgecirmek icin ne yapabilirim? Henuz cok küçük. Kedi anneleri bana bir yol gosterir misiniz :)
Hahaha evet ben de bazen ufluyorum. Sasirip kalmiyor ama gozlerini yumuyor ve avina o sekilde devam ediyor :)))))Oyun oynatırken oyuncak kullanın elinizi oyuncak olarak görmesin. Çok küçük daha sürekli oyun ister. Enerjisini atsın diye oynatın gün içinde birkaç kere.
Benim canavarları severken elimi kaptırırsam elimi çekmeden hayır diyorum. Bazen hayır deyince bırakıyor bazen “bırakmassaaam nabıcan ha nabıcaan” diye meydan okuyorO zaman yüzüne hafifçe üflüyorum şaşırıp bırakıyor. Acil durumlar için üflemek aklınızdan bulunsun
Kedim British shorthair :) yok o sekilde bir ihtiyaci olmasi imkansiz her turlu dikkat ediyorum cünkü :)Bazı kediler saldırgan oluyor cinsi nedir kedinizin aşıları tammı bi veterinere götürün sağlık sorunu olabilir küçük dediğinize göre kızgınlık dönemi olduğunu sanmıyorum belki oyun istiyor yada karnı aç böyle ifade ediyordur komşumun kedisine iki gün baktım emanet olarak hayvanın kum kabını banyoya koymuştum tabi unutup kapısını kapatmıştım uyuşuk uysal kedi gün içinde aslan kesildi örtüleri parçaladı tırmaladı aslan kesildi çok korktum sonra fark ettim hayvan wc ihtiyacı yapamamış hırçınlaşmış tabi saatler sonra farkettim sonra banyo kapısını açık wc ihtiyacı gidince yine uysallaştı bu tarz bişeyde olabilir
Evet haklisiniz. Yani onun dogasinda oldugunu biliyorum. Oyuncak secmede cok zorlaniyorum kizima :) sacma sapan seylerle oynarken ozene ozene aldigim seylerle oynamiyor :)Küçükken ısırmaya meyilli olurlar ,elinle oynatma minik oyuncaklar al ,boğuşup oynayabileceği ,normal de annesi ya da kardeşleriyle böyle oynuyorlar
Bu şekilde gecer mi dersiniz :) yani burnuna vs dokunup Hayir demeli miyim yoksa onu daha mi cok hircinlastiririmNe zaman ısırmaya kalkışsa dikkatini başka bir şeye yönlendirin, oyuncaklarıyla oynatın. Alüminyum folyodan top yaparsanız veya örgü ipiyle oynatırsanız çıldıracaktır :)
Umarim dediginiz gibi olur :)) aksini yasayan da cok kisi olmus bunu huy olarak benimseyip :)Tabiki de geçici bir durum..şu zamanları en enerjik ve en yaramaz halleri.. Herşey ilgilerini çekiyor.. Büyüdükçe bitecek bu tür eğilimleri..
Isirdiginda elimi cekiyorum ama Saniyeler icinde tekrar geliyor :) Hayir diyorum sert bir sekilde. Onun yanindan gidiyorum anlasin diye ama ayaga kalkar kalmaz pitir pitir arkamdan kosturuyor yalniz da birakamiyorum ki istesem bile takip ediyor hemen :) cok alisti bana bensiz durmuyorelle oynatmayın biliyorum o patiler pek sevimli ama. ısırdığında elinizi çekip oynamayı kesin. hayır kelimesini öğreniyorlar. genelde bir çubuğa bağlı pelüş bir oyuncakla ayakkabı bağı ile bir pinpon topu yada buruşturulmuş bir kağıtla oynayın. birde büyüyünce oda öğreniyor. ısırılmanın yanlış olduğunu yavru kediler kardeşleriyle öyle oynadıkları için sizinlede öyle oynuyor.
2 yildir evimde 1 sokakta baktığım 3 kedi annesi olarak. Yavru olduğu icin kendini tedirgin hissediyorsa ısırmak ister. Ama en büyük sebebi suan oyun topu olması :) seninle oyun oynamak istiyor eger bi kardesi olsaydi onunla öyle oynayacakti çünkü. Büyüdüğünde ısırması kalmıyor benim kızımın öyle oldu yani. Hele size karşı asla ısırma ve tırmalama olmaz. O şuan oyun istiyor siz bol bol oynayın hiçbişey olmaz damaklari da kaşınır oyunda ister hiçbişey olmaz ilerde bol bol oyuncuk yapın onu yerimmm :))Hayirli geceler kizlarr :) Sizinle bir derdimi daha paylasacagim. Inanin Internette sayisiz arama yaptim ama her kafadan o kadar ses cikmis ve kafam oyle karisti ki. Yaklasik 1 ay once bir kedicik sahiplendim.
Ilk geldiginde Kuzu gibiydi yavrucum. Ama son birkac gundur surekli bir isirma egilimi var. Eminim ki acitmak ve zarar vermek amaciyla yapmiyor. Oyun saniyor israrla isiriyor. Yavru oldugu icin acitmiyor evet ama bu boyutta kalmayacak elbette ve o zaman zarar verecek istemese bile :) Onu bu huyundan vazgecirmek icin ne yapabilirim? Henuz cok küçük. Kedi anneleri bana bir yol gosterir misiniz :)
Tedirgin hissettigini sanmiyorum en enerjik en mutlu zamanlarinda yapiyor ozellikle :) oyun oynayinca birakiyor zaten. Benim sorunum ilerde bunun huya donusmesi olur mu :) yoksa su an icin sevimli bile geliyor ısırmaya calismasi ama işte.. :)) ah bir sevimli inanamazsiniz opmelere doyamiyorum :)2 yildir evimde 1 sokakta baktığım 3 kedi annesi olarak. Yavru olduğu icin kendini tedirgin hissediyorsa ısırmak ister. Ama en büyük sebebi suan oyun topu olması :) seninle oyun oynamak istiyor eger bi kardesi olsaydi onunla öyle oynayacakti çünkü. Büyüdüğünde ısırması kalmıyor benim kızımın öyle oldu yani. Hele size karşı asla ısırma ve tırmalama olmaz. O şuan oyun istiyor siz bol bol oynayın hiçbişey olmaz damaklari da kaşınır oyunda ister hiçbişey olmaz ilerde bol bol oyuncuk yapın onu yerimmm :))
Inanirim inanir ben benimki dove döve severdim hayvan simdi kibar sevilince tatmin olmuyo :) napim cok seviyorum yavrumu. Ama hic korkma ilerde asla kalici durum olmaz onun minnak patileriyle burnunu öpmek istedim şuan. Simdi kendi kızım kucağımda ve hicbisekilde isirma tislama tirmalama huyu yok asla zamani gelmeden de kısırlaştırma. Henuz o dönemde değilTedirgin hissettigini sanmiyorum en enerjik en mutlu zamanlarinda yapiyor ozellikle :) oyun oynayinca birakiyor zaten. Benim sorunum ilerde bunun huya donusmesi olur mu :) yoksa su an icin sevimli bile geliyor ısırmaya calismasi ama işte.. :)) ah bir sevimli inanamazsiniz opmelere doyamiyorum :)
Yok hayır su an kisirlastirmayi dusunmuyorum zaten. Simdiye kadar hic tislamadi, tirmalamadi da. Elimde ayagimda hic tirmik izin yoktur yani :)) bir tek isirma huyu var su an onu da muhtemelen oyun sandigi için :)Inanirim inanir ben benimki dove döve severdim hayvan simdi kibar sevilince tatmin olmuyo :) napim cok seviyorum yavrumu. Ama hic korkma ilerde asla kalici durum olmaz onun minnak patileriyle burnunu öpmek istedim şuan. Simdi kendi kızım kucağımda ve hicbisekilde isirma tislama tirmalama huyu yok asla zamani gelmeden de kısırlaştırma. Henuz o dönemde değil
Kesinlikle bi heves aldığınızla oynamaz kağıt havludan top yapın severek oynar :) 3 kedim var olmadık şeyler oluyor hepEvet haklisiniz. Yani onun dogasinda oldugunu biliyorum. Oyuncak secmede cok zorlaniyorum kizima :) sacma sapan seylerle oynarken ozene ozene aldigim seylerle oynamiyor :)
Patiyi sıfatınızın ortasına yapıştırabilir vallaBu şekilde gecer mi dersiniz :) yani burnuna vs dokunup Hayir demeli miyim yoksa onu daha mi cok hircinlastiririm
Oncelikle bir kedi sahiplenme erdemini gosterdiginiz icin tebrik ederim, imkanlar dahilinde herkese ornek olmasi gereken bir davranis. bir kedi bambaska bir hayat sunar insana.. kediniz henuz yavru oldugu icin dişleri çok kaşiniyor onun icin isiriyor, kotu bir niyeti yok :)) sünger bir top ya da bir yuvarlanmiş bir çorap, tenis topu vs seylerle fıtı fıtı yapip dişlerini kaşiyabilir.Hayirli geceler kizlarr :) Sizinle bir derdimi daha paylasacagim. Inanin Internette sayisiz arama yaptim ama her kafadan o kadar ses cikmis ve kafam oyle karisti ki. Yaklasik 1 ay once bir kedicik sahiplendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?