- 11 Aralık 2019
- 3.767
- 12.850
- 208
- Konu Sahibi Sevimli Muallime
Aynen benden defter isteyenin de altında sin model bi araba varmış sonradan öğrendim oda sahte bi engelli raporu çıkarıp indirimli almış bazı insanların bedavacilik kandırma dolandırmada ruhlarına işlemiş. Ben artık fakir olana da kendim paramdan yardım etmiyorum gerekli yerlere bildirip yardım almasını sağlıyorum.kaynak kitap kırtasiye vs kırtasiye ler karşılıyor.ben 15 yılın sonunda profosyonel olmayı öğrendimBen de ilk atandigimda ogrencilerime kis icin bot almistim. Yari parasini esimin karakoldaki arkadaslari gondermisti. Yarisini da ben ve diger ogretmenimiz katmistik. cocugumun biri okula hirkayla geliyordu. Dedim ki ona kizim annene soyle de montunu giydirsin. Hava soguk dedim. Ki hava eksi 20lerdeydi dusunun.
Ertesi gun cocugumun soyledigi su oldu: "ogretmenim annem dediki onu da ogretmenin alsin soyle de"
4 yasinda minigim bana bunu soylerken kipkirmizi oldu utandi yavrum.
Gercekten kendimi kullandirmiyorum ben de artik. Gercekten elinde olmadigina inandigim velilerim icin elimden geleni yapiyorum. Bu sene bir velime yardim ediyorum mesela her ay belli bir miktar. Onu da benim verdigimi bilmiyor. Cocuklari icin defter, kalem, okul formasi falan aliyoruz esimle sene basinda. Her ay belirli zamanlarda da meyve sebze , kucuk ezrak kolisi falan veriyoruz. Ama cok zor kabul ettiriyoruz velime. Binbir israrla aliyor kadin. Onu da biz veriyoruz olarak bilmiyor. Lojmandan bir komsum yardim yapmak istiyor ,ihtiyacin var senin de lutfen geri cevirme dedim de oyle kabul ettirdim.
Ama benden cocuguna mont almami isteyen hanimin kocasi altinda o donem son model passatla geziyordu. Bir suru buyukbas hayvani vardi. Ekstra devletten de yardim aliyorlardi cocuk parasi diye. Hatirladim da gerildim simdi bak.