Minik dostum Latte

Sahiplendiğiniz Terrier erkek mi? Dişiler daha az havlar da çünkü.
İstanbul'da eğitim veren yerler var ama Google'dan size en yakın olan yeri bulmanız iyi olacaktır, buradan merkez ismi vermek uygun olmayabilir.
Erkek değil dişi fakat çok havlıyor. İnternetten bakmayı deneyeceğim artık...

Erkek değil dişi fakat çok havlıyor. İnternetten bakmayı deneyeceğim artık...
Daha önceki evinde agresif yetiştirilmiş olabilir veya korkutulmuş olabilir o zaman.
Güven sorunu yaşıyordur belki, bende Pekinez var, Pekinezi olan biri benim kızı severken uysallığı dikkatini çekti, onların ki saldırıyormuş, daha önce başka biri bakıyormuş, bu aile sahiplenmiş, epeydir de bu ailedeymiş ama dokunmamıza sevmemize izin vermiyor dediler, hayvanlarda insanlar gibidir benim düşünceme göre, kötü muamele görürlerse bu hafızalarında yer eder ve kendilerini savunmaya geçerler, siz iyi bir eğitmen bulun, güven sorunu yaşıyorsa veya korkutulmuşsa eğitmenle çözmeye çalışırsınız.

Önceki köpeğim de terrierdi ve havlamıyordu?? Aynı türdeki her köpek aynı olacak diye bir kaide yok. Zaten bunu bilmiyorsan lütfen bilmediğin konular hakkında yorum yapma lütfen..

Robot degil bu hayvanlar tabiki hepsinin illa ki farkli bir huyu olabilir. Yetistirme tarzi ve bulunduğu ortam bile etkiler. Bir onceki kopeginiz havlamiyordu diye hepsi havlamayan olacak değil. Üstelik yetiskin bir kopek sahiplenmissiniz.

Genel olarak bu irklar böyledir cok havlarlar bunu ben kendi kendime uydurmadim simdi burada. Bi iki tanesi havlamiyor diye o irk havlamayan bir irktir diyemeyiz dimi? Belki havlamaz diye almak kumar oynamak olur. Siz belki sahiplendirmek yerine cozum ariyorsunuz ama bircok kisi sahiplendiriyor veya sokaga saliyor bu yuzden.

Google bile yazsanız bunun ilgili bir dünya sonuç çıkıyor zaten. Çok bilmeye gerek yok. Sizde öğrenebilirdiniz.

Gerilmeye gerek yok lütfen.

Doğrudur küçük ırklarda çok havlar düşüncesi yaygındır, hatta Pekinez için saldıran, havlayan bir ırk denir, yanımda Pekinez görünce sevmek yerine kaçanlar dahi oldu, kaçmayın birşey yapmıyor uysaldır dediğimde daha önce bana bir pekinez saldırdı diyorlardı, ki bizim dört patiliye de kendi ırkından saldıranlar oldu.
Hayvanın karakteri ve yetiştirilişiyle ilgili yorumunuza katılıyorum bu sebeple.

Ben ilk yorumu sadece konu sahibi icin yapmadim. Hayvan alip bazi özelliklerinden dolayi atanlar cok oluyor. Bu yuzden sahiplenen bilsinde sahiplensin hep ayni konular oluyor dedim. Atar yapip bilmedigin konularda konusma ne demek ki.
Yani yavru alsa bir nebze anlicam ama 4 yasinda yetiskin bir kopek, nerede, nasil, ortamda, nasil buyudu onuda bilemezsiniz ki. Ne güzel ki direk basindan atmak yerine cozum ariyor, ama herkes boyle yapmaz bu yuzden kumar oynamamak lazim bence. Önce istenilen ırk biraz arastirilmali diyorum ben sadece. Bu buyuk bir sorun.

Israrla benim yazdıklarımı okumuyorsunuz sanırım. Ben havlamasın demiyorum ki zaten öyle bi isteğim olsa köpek sahiplenmezdim öyle değil mi? Normalin üzerinde, herşeye havladığını anlatmaya çalışıyorum ısrarla. Neyse sizin yardımınızı istemiyorum teşekkürler yine de.

Evet maalesef önce sahiplenip sonra sokağa atan başkasına veren çok, haklısınız
Tuvalet eğitiminde zorlandı diye verenler bile var, bir evcili sahiplenmeden önce kendi imkanlarınızı, verebileceklerinizi, yapamayacaklarınızı ve dediğiniz gibi bakacağınız evcilin özelliklerini bilmek mühim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…