Merhaba,
Ben de yıllarca bahçede ve sokakta kedi beslemiş biriyim. Son 2 yıldır da evde bir tane canavarım var. Öncelikle sizi tebrik ediyorum bu davranışınızdan dolayı, geçen gün arka bahçede 4 gün boyunca bir yavrucuk ağladı da bir kişi çıkıp bakmadı benden başka.
Beslenmesi konusunda mümkün olduğu kadar çeşitli besleyin. Veterinerler çoğunlukla sadece kuru mama tavsiye edip başka birşey sakın vermeyin derler. Ben bunu ticari kaygı olarak görüyorum. Eğer imkan varsa bir kedinin tavuk, ciğer, et, balık yemesinin nesi anormal ki? Arada tavuk haşlayıp didikleyin, siz balık yerken ucundan ona da verin, arada tavuk ciğeri alıp haşlayın. Bu beslenme şekli sadece kuru mamadan daha hesaplıya geliyor. (Ucuz mamalardan bahsetmiyorum, ucuz kuru mamalar hastalandırıyor hayvanı). Hatta ben bazen dışarda yediğimde tabağımdakini bitiremiyorsam, et tavuk vb varsa peçeteye alıp eve kuzuma götürürüm.
Ara sıra yumurta sarısı verin. Kimi kedi katı halde seviyor, kimisiyse sıvı halde seviyor. Değişik şeyler vermeyi deneyin, zeytin, peynir, patates kızartması vb, aşırı olmayacak şekilde çerez niyetine yiyorlar :)
Kumunu her zaman temiz tutun. Kirlenirse hem koku yapıyor hem de kediyi hastalandırabiliyor.
Herşeyden önemlisi de onun bir can olduğunu hissederek; yeri gelince hastalanacağını, tüy dökeceğini, kusmuğunu ve dışkısını temizleyeceğinizi bilerek, bunlara hazır olarak yaşayın ki, zorlukla karşılaşınca onu dışarı atmayı düşünmeyin.
Minik dostunuzla mutluluklar dilerim :)