Ben de iki yıldır sade yaşama geçmeye çalışıyorum. Adım adım. Bu yılki hedefim 10 parçadan az alışveriş yapmaktı. 2 parça satın aldım şimdiye kadar ve biri ihtiyaçtan diğeri ihtiyaç değildi ama olursa güzel olacak birşeydi.

Kışlıklarımı eledim. Geçen yıl giymediğim herşeyi 2. el mağazasına götürdüm ve sattım. Yani giymediğim kıyafetim kalmadı. Eskimiş ve seneye giyilemeyecekleri de ayırdım. 2 botum çöp oldu. Yeni bir bot almam gerekecek. 1 montum da çöp oldu ama hala çok montum var, yenisini almayacağım.
Dolabımda sadece sevdiğim, tarzım olan kıyafetlerim kaldı iki yılın sonunda.. Yenilerini de almamaya çalışıyorum.
Evimde çok eşya yok zaten.. Evde hep minimalisttim. Fazlalık sevmiyorum.

Ayakkabılığım büyük ölçüde rahatladı. 2 spor ayakkabım var yaz için. Biri spor ayakkabı, diğeri converse ve 3. sü terlik olacak. Bir terlik almak istiyorum. 1 tane bot da yeterli olacak bundan sonra.

Yemeklerimi de azaltıyorum. Diyete başladım. Şeker ve ekmeği azaltmak asıl hedefim. Paketli her türlü ürünü de..

Sosyal medyayı da 12 saat kullanmak üzere kendime söz verdim. Akşam 11'den sabah 11'e kadar girmiyorum. (Sabah 5te uyanıyorum)
Step by step minimalism doğru gidiyoruz bakalım.. İnterneti 6 saate düşürmek hedefim yıl sonunda..

2. yaş doğum günü

ilk doğum günü diye geçen yıl çok güzel kutladım ama 2. yaş için aile içi yapılmasını daha uygun buluyorum.
Ben de iki yıldır sade yaşama geçmeye çalışıyorum. Adım adım. Bu yılki hedefim 10 parçadan az alışveriş yapmaktı. 2 parça satın aldım şimdiye kadar ve biri ihtiyaçtan diğeri ihtiyaç değildi ama olursa güzel olacak birşeydi.

Kışlıklarımı eledim. Geçen yıl giymediğim herşeyi 2. el mağazasına götürdüm ve sattım. Yani giymediğim kıyafetim kalmadı. Eskimiş ve seneye giyilemeyecekleri de ayırdım. 2 botum çöp oldu. Yeni bir bot almam gerekecek. 1 montum da çöp oldu ama hala çok montum var, yenisini almayacağım.
Dolabımda sadece sevdiğim, tarzım olan kıyafetlerim kaldı iki yılın sonunda.. Yenilerini de almamaya çalışıyorum.
Evimde çok eşya yok zaten.. Evde hep minimalisttim. Fazlalık sevmiyorum.

Ayakkabılığım büyük ölçüde rahatladı. 2 spor ayakkabım var yaz için. Biri spor ayakkabı, diğeri converse ve 3. sü terlik olacak. Bir terlik almak istiyorum. 1 tane bot da yeterli olacak bundan sonra.

Yemeklerimi de azaltıyorum. Diyete başladım. Şeker ve ekmeği azaltmak asıl hedefim. Paketli her türlü ürünü de..

Sosyal medyayı da 12 saat kullanmak üzere kendime söz verdim. Akşam 11'den sabah 11'e kadar girmiyorum. (Sabah 5te uyanıyorum)
Step by step minimalism doğru gidiyoruz bakalım.. İnterneti 6 saate düşürmek hedefim yıl sonunda..

minimal yaşamda 2. yılım

ben önceden çok alışveriş yapardım
dolu dolu ayakkabılar
kıyafetler
makyaj bakım malz
esyalar
çeyizler

sonra evlenince anladım

bu yıl ciddi anlamda ilerleme oldu.

ama tadilat isteyen kocaman bir evim var.

bu yüzden fikir çatışması yaşıyorum.

Selamlar,

Sabah kahvaltıdan sonra kızımla beraber evi toparladık. Eşimde o sırada mutfağı topladı, bulaşık makinesini boşalttı. Sonra evi süpürdü. Ben de mopla silip, tozları aldım. Banyo ve tuvalet temizliğini hallettim. Evden çıkmadan siyahları makineye attım.

Bakıcı ablamızın evine ziyarete gittik. Eve döndüğümüzde makine bitmişti, çamaşırları kurutmaya attım.

Akşam için yemek yok, yapmaya da hiç niyetim yok. Dışarda yeriz diye düşünüyorum.

Yarın nevresimler değiştirilip, haftalık yemek pişirilecek.

2. yaş doğum günü

ilk doğum günü diye geçen yıl çok güzel kutladım ama 2. yaş için aile içi yapılmasını daha uygun buluyorum.

minimal yaşamda 2. yılım

ben önceden çok alışveriş yapardım
dolu dolu ayakkabılar
kıyafetler
makyaj bakım malz
esyalar
çeyizler

sonra evlenince anladım

bu yıl ciddi anlamda ilerleme oldu.

ama tadilat isteyen kocaman bir evim var.

bu yüzden fikir çatışması yaşıyorum.

Ben evimi yerleştirirken sadece temel parçaları aldım. Koltuk, masa, yatak gibi.. Sonra yaşadıkça gerçekten ihtiyaç duyduğum şeylerle tamamladım.
Sırf güzel görünsün diye sehpalar, halılar, aksesuarlar almaya gerek yok. Ben birinden görüp çaydanlık almıştım. Tek hatam bu heves oldu. Öylece bekliyor.. Atmadan önce kullanmaya çalışıyorum ki eskisin çıksın elden diye :KK12:
onigirichan onigirichan
takdir ettim cnm tebriklerrr
2. el magazasi derken anlayamadim nerede oluyor

Ben yurt dışında yaşıyorum burada 2. el mağazalar var. Direk mağazaya uygun fiyata satabiliyoruz. Ama Türkiye'de 2. el internet siteleri var. modacruz ve dolap oldukça bilinen iki site.. burada satabilirsiniz elinizden çıkarmak istediklerinizi..

Bir bluzum vardı. 2 sene önce almıştım. Geçiş mevsimlerinde kullandım da. Dün akşam giydim ama olmadı üzerime. 5-6 kilo kadar verdim. Bluzun omuzları bir tuhaf durdu. Geniş geldi filan. Hemen verilecekleri koyduğum poşete gönderdim.

Gunaydin.
Şu ihtiyac mi? Yoksa gereksiz mi olayinda cizginiz nedir?.

Mesela suan caydanligim var isimi goruyor bu benim isimi goruyor tamam mi demeli yoksa bazen degisiklik iyimidir?

Su an bu cizgideyim.
Isimi goruyor ama 14 sene oldu ve cok sıkıldım onu gormekden..
Bunu degismek masrafmidir simdi durup dururken yoksa insan kendinide mutlu etmelimi.

Anneme falan kalsa kirik diil bisi diil ne degistirceksin mantiginda.
Ben fazlaca sıkıldigimi dusunuyorum.

Gunaydin.
Şu ihtiyac mi? Yoksa gereksiz mi olayinda cizginiz nedir?.

Mesela suan caydanligim var isimi goruyor bu benim isimi goruyor tamam mi demeli yoksa bazen degisiklik iyimidir?

Su an bu cizgideyim.
Isimi goruyor ama 14 sene oldu ve cok sıkıldım onu gormekden..
Bunu degismek masrafmidir simdi durup dururken yoksa insan kendinide mutlu etmelimi.

Anneme falan kalsa kirik diil bisi diil ne degistirceksin mantiginda.
Ben fazlaca sıkıldigimi dusunuyorum.

Kanki benim 3 çaydanlığım vardı
birini verdim.
2 si de kalabalık misafirlerde yetiyor.

şimdi eski olanı kullanıyorum hep

mutfağım yenilensin o nadir kullandığımla değiştiririm
eskiyi dolaba koyarım.

14 yıllık bir çaydanlığım olsaydı görevini yeterince yaptığını düşünürdüm yenisini alırdım.

önemli olan eşyalarınla mutlu olmak.

misal ben kurutmalı çamaşır mak istiyorum ama çalışan bir mak var.
yani bazı seyleri beklemek gerek bazılarını değiştirmek.

Back
X