aa hambeles değilmi bu

CKbeautyandsheer nerelerdesin?
İşten izinliydin, burdan da mı izinlisin
Canım, izinliydim, bugün iş başı yaptım.

Buraya evdeyken pek giremiyorum. işteyken girmek kolay oluyor, sürekli pc başında olunca.

Geçen hafta ne yaptım?
Dayı kızı bendeydi. birlikte vakit geçirdik.
Alışveriş yaptım. kendime 2 pantolon. 1 gömlek, 1 süveter, 1 bot aldım.
Ayrıca cildime uygun bir bb cream ve günlük sürmelik allık aldım.
Cuma akşamı ağır hastalandım. ctesi pazar neredeyse hep yapttım. pazar en son eşime dedim "temiz havaya çıkalım" diye.
Çıktık.
İlaçlar bayağı terletti, Bugün daha iyiyim.

geçmiş olsun

geçmiş olsun

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun

Senin menün de harika, böyle severek yediklerini görmek insanı mutlu ediyor dimi okul bebek için gelmişti ama ev hediyesi olarak da battaniye almışlar. Ben sevdim tv izlerken kullanmayı düşünüyorum

İkinci attığı muşmula olabiliri ilki farklı galiba

Çok geçmiş olsun
aa hambeles değilmi bu
Suhan araplık var mı sende
Hayırlı olsun ve de geçmiş olsun
peki sen bunu bilirmisin.hataya gidince eşimden bunu istiyorum bide kahve tabi
Suhan akraba olabilir miyiz

Bilirim burada üç çeşidi var.

Buna çikolatalı amma( Trabzon hurması) diyorlar. Kurusu enfes olur. Dediğin gibi kahveyle ooohh miiss
( Geçen yıl kurusu 45 liraymış, şimdi 125 demişler. Bir arkadaş anlatıyordu.)

Bir de düz böyle içi yumuşak ve turuncu olanı var. İşte o da amma(Trabzon hurması) denilen.

Bir de küçük küçük olanı var ama yaygın değil. Erik gibi.

Dilimlenir ya da bütün olarak soyulur, saplarından iplere takılıp kurutulur.

Eşinden lezzetli birşey istiyormuşsun.

Muşmula bizde yenidünya dedikleri. İşte sarı sarı olan. Burada öyle meyve şeklinde yenir. Evde vardı zamanında ve de çoktu. Reçelle pek aram yok. Acaba ne yapsam diye gogıla sordum. Meğerse kebabı yapılıyormuş. Vaaayyy, hadi deneyeyim dedim ve önyargılı aile üyeleri beğendi. Ben zaten severim değişik tadları ( Antep yemeği)

Senin muşmula bu sanırım. Bizde beşbıyık derler. Bunu da severim. Pek manava falan gelmez. Pazarları gezmek lazım. Oralarda satıyorlar da ben de pazara gitmiyorum. Hem trafik, park sorunu, hem taşıma... ama aklıma soktun bak.
Bana orman meyvesi, tropikalleri verin.

ayy çikolatalı trabzon hurması, bi kere yedim (elma gibi olan haliydi) o bile şahaneydi
bu konu uzar sanki, dur bende muşmula diye bildiğim şeyin resmini ekleyim

aaa bulamadım, ama kesin adı muşmula değilmiş onu anladım :) yeşil yeşil toplanır salkım şeklinde, evde siyahlaşır yersin, adı ne acaba? murtta değil, o gillerden işte :)

wendy keteyi Erzurumlular yapar diye biliyorum. Tandır böreği diyince...

iç anadolu yiyeceği sanırım bizde de var kete, içli de yaparlar enfes güzel olur.

wendy Mikan siz bana komşu olsanıza
( Tabakları boş çevirmem, söz.)
ayy ne güzel olurdu, buradaki tüm yazan arkadaşlarla komşu olmak isterdim valla, istediğin dolu tabak olsun, 2 sn'lik iş, boşta gelmeyecekmiş, her gün yollardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…