Merhabalarrr
Topik çok güzel ve faydalı Mia sana teşekkür ederimm:KK68:
Baştan itibaren bayağı bir sayfa okudum. Öğretmen olduğum için yenice tatile girdik sayılır. Dolaplarımı ve çekmecelerimi düzeltecektim. sayfaları okudukça lazım olmayan her şeyi bir süredir de kullanmıyorsan atma fikri süper ben giysi eşya vb. atma konusunda pek de iyi değildim açıkçası...
Ama işlerimi kolayca bitirememem canımı sıkıyordu.
Az önce gidip iç çamaşırlarımızın olduğu çekmeceleri deştim atılacakları attım ve katlama yöntemimi de değiştirerek yeni bir düzenleme yaptım. Harika fazlalıklardan kurtulmak çok iyi geldi. Küçük bir hurca da tatil için iç çamaşırlarımızı da hazırladım. 8 gün sonra tatile çıkacağız inşallah.
Gardolaplarıma da yarın kısmetse bakarım.
Hoşgeldin :)

Hoşbuldum canım sağolasınHoppa
Dün eşimin giysilerini dolabını hallettim. Bugün en zor olan kısmı benim dolabım var:KK19:
Hoşgeldin sadece giysileri elden çıkarmıyoruz . bir hak hatırlatma da ben yapayım

bir gün garanti belgeleri ve faturaları ayıklama işine girişebilirsin. kullanılmayan, elden çıkan elektrikli aletler ve cep telefon faturalarının bile sakladığımı görmüştüm.
bir gün son kullanma tarihi geçmiş ilaçlara, kullanılmayan medikal ürünler,
bir gün son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ve bakım ürünleri
bir gün takı ve aksesuarlara
kırılan oyuncaklar, kullanılmayan sağlam oyuncaklar
bir gün ayakkabılığa
bir gün çanta
bir gün çocukların eski kitaplarına
bir gün eski şarj aletleri vs
başka bir gün alet çantası
nevresim takımları ve havlular
banyo dolapları
balkon ve bodrumdaki depo, ev içinde kiler vs
mutfakta kullanılmayan aletler, gereksiz sunum tabakları vs
vs vs liste uzar
her gün yarın için şurayı yapacağım diye planlarsan daha düzenli olur
sonra başa dönüyorsun, evde sürekli neyi atsam, neyi uzun zamandır kullanmadım vs diye bakarak geziyorsun

anlayacağın eşya içinde boğulmuşuz, sık taşınıyorsanız işiniz daha kolay bence

Hoşbuldum canım sağolasınHoppa
Dün eşimin giysilerini dolabını hallettim. Bugün en zor olan kısmı benim dolabım var:KK19:
Haftasonu ben de epey çekmece düzenledim. Banyoda havlular küçük bir hurcun içinde üstüste duruyordu.Her seferinde almaya üşeniyordum, hurçtan çıkarıp hepsini tek tek rulo yaptım, dolaba dizdim. İlaçları 3lü plastik çekmece kabım vardı, ona koydum, bir çok ilaç vardı, hepsi sığdı. Komidinin 5 çekmecesi de karışıktı, önce raf örtüsü kestim koydum, sonra her çekmeceyi birini misafir havlularını rulo yapıp koydum. (2 çekmeceye sığmayan havlu rulo yapınca 1 çekmeceye sığdı.) Bir çekmeceyi eşimin halı saha formalarını falan koydum, bir çekmeceye mayo, bikinileri koydum, bir çekmeceye de kışlık atkı, bere eldiven falan koydum, her şeyin belli bir yeri oldu, güzel oldu :KK49:

Mutfak içinde çatal kaşık kabım küçüktü, tüm çekmeceyi kaplayan bir kaşıklık aldım, yerleştirdim. Kuruları koyduğum dolapta da nutella kavanozlarında duran şeyler vardı, onları da eski kavanozlarıma takım onların küçüğünü aldım 12 kavanoz, hepsi aynı desende, düzenli oldu. :KK76:

Kızıma hediye gelen çok güzel bir pijama takımı vardı. unutmuşum, giydiremeden kızım büyüdü. etiketiyle öylece duruyordu. cumartesi günü bebek mevlüdüne giderken hediye olarak götürdüm
Kaçmış 2 çift çorap attım
Giyerim diye bekletip yıllardır ayağıma sokmadığım 1 çift spor ayakkabıyı attım
Çantamda kırılmış güneş gözlüğümü attım
Vazoda duran 1 buket yapay çiçeği attım

kızlar evde düzenlediğimiz yerlerin fotosunu mu atsak, örnek olur hem

İnstagramda bazı düzen sayfaları var, evin her yeri milim milim düzenli, öyle çekmece için aparatlar nerede satılıyor?

bencede atalım :9
ben mesela mutfak düzenlerini merak ediyorum..
mutfağımdan biraz şikayetçiyim..
daha ferah olsun istiyorum..
mermerim biraz kahveli minik taşlı gibi.
perdem desenli fincan vs desen var rengi kahveli ve turkuaz lı aslında çok güzel ancak perdem güneşten eridi. zebra idi..
yenileyeceğim..ve de artık zevkim değişti daha krem sade seviyorum..
halım desen morlu kahveli vs.. biraz kalın olduğu için kiri çok çekiyor ve geçmiyor..daha ince hatta yıkanabilir bir halı istiyorum..

ikeada çok güzel aparatlar var..

Merhabalarrr
Topik çok güzel ve faydalı Mia sana teşekkür ederimm:KK68:
Baştan itibaren bayağı bir sayfa okudum. Öğretmen olduğum için yenice tatile girdik sayılır. Dolaplarımı ve çekmecelerimi düzeltecektim. sayfaları okudukça lazım olmayan her şeyi bir süredir de kullanmıyorsan atma fikri süper ben giysi eşya vb. atma konusunda pek de iyi değildim açıkçası...
Ama işlerimi kolayca bitirememem canımı sıkıyordu.
Az önce gidip iç çamaşırlarımızın olduğu çekmeceleri deştim atılacakları attım ve katlama yöntemimi de değiştirerek yeni bir düzenleme yaptım. Harika fazlalıklardan kurtulmak çok iyi geldi. Küçük bir hurca da tatil için iç çamaşırlarımızı da hazırladım. 8 gün sonra tatile çıkacağız inşallah.
Gardolaplarıma da yarın kısmetse bakarım.

Merhaba hoşgeldin

Faydalı olabildiysek ne mutlu bize :)

Bu düzen işleri yavaş oluyor.
zamanla eşya azaldıkça pratik oluyor ve çabuk dağılmıyor.

Hem tatil bavulu hazırlamak hemde ev düzeni yapmak güzel yöntemmiş
tatil sonrası mis gibi düzenli temiz eve gelmek gibisi yok :)

Hoşgeldin sadece giysileri elden çıkarmıyoruz . bir hak hatırlatma da ben yapayım

bir gün garanti belgeleri ve faturaları ayıklama işine girişebilirsin. kullanılmayan, elden çıkan elektrikli aletler ve cep telefon faturalarının bile sakladığımı görmüştüm.
bir gün ayakkabılığa
bir gün çanta
banyo dolapları
vs vs liste uzar
sonra başa dönüyorsun, evde sürekli neyi atsam, neyi uzun zamandır kullanmadım vs diye bakarak geziyorsun

anlayacağın eşya içinde boğulmuşuz, sık taşınıyorsanız işiniz daha kolay bence

Ben yetişemiyorum size maşallah :KK70:

Eve pike almanin gereksiz oldugu sonucun vardim gecenlerde. Pike yerine yorganin kilifini kullaniyorum. Hem ince oluyor hem serin tutuyor. Havanin sicakligina gore de bazen icine battaniye koyuyorum.

Evdeki carsaflarim surekli yatagin kenarindan çıkıyordu. Lastikli carsaf almak yerine carsaflarimin sadece koselerine ufak lastikler diktim elimle.

Sutyen kutusu ya da baska kutulari cekmece iclerinde duzenleyici olarak kullaniyorum.

Bir gun giyerim dedigim elbiseleri dagittim. O gun gelmiyor bir turlu. En azindan birileri severek giysin modasi gecmeden.

Eve pike almanin gereksiz oldugu sonucun vardim gecenlerde. Pike yerine yorganin kilifini kullaniyorum. Hem ince oluyor hem serin tutuyor. Havanin sicakligina gore de bazen icine battaniye koyuyorum.

Evdeki carsaflarim surekli yatagin kenarindan çıkıyordu. Lastikli carsaf almak yerine carsaflarimin sadece koselerine ufak lastikler diktim elimle.

Sutyen kutusu ya da baska kutulari cekmece iclerinde duzenleyici olarak kullaniyorum.

Bir gun giyerim dedigim elbiseleri dagittim. O gun gelmiyor bir turlu. En azindan birileri severek giysin modasi gecmeden.

pike bende gereksiz görüyorum ama 10 yıllık pamuklu bir pikem var yazın kurtarıcım gibidir.
o tarz bulsam kesin alırım ama genelde pikeler ya sert ya battaniye tarzı kışlık kullanım için sanki.
bazen örtü niyetine kullandıklarım var.

pike bende gereksiz görüyorum ama 10 yıllık pamuklu bir pikem var yazın kurtarıcım gibidir.
o tarz bulsam kesin alırım ama genelde pikeler ya sert ya battaniye tarzı kışlık kullanım için sanki.
Keske evlenirken farkina varsaydim gereksiz oldugunu. O zamanlar hersey cok gerekli gibi geliyor. Dediginiz gibi ortu olarak kullanilabilir evdekiler. Ayrica hakkaten pikeler nedense yazlik degilmis gibi geliyor bana da.

bencede atalım :9
ben mesela mutfak düzenlerini merak ediyorum..
mutfağımdan biraz şikayetçiyim..
daha ferah olsun istiyorum..
mermerim biraz kahveli minik taşlı gibi.
perdem desenli fincan vs desen var rengi kahveli ve turkuaz lı aslında çok güzel ancak perdem güneşten eridi. zebra idi..
yenileyeceğim..ve de artık zevkim değişti daha krem sade seviyorum..
halım desen morlu kahveli vs.. biraz kalın olduğu için kiri çok çekiyor ve geçmiyor..daha ince hatta yıkanabilir bir halı istiyorum..

ikeada çok güzel aparatlar var..

Bende mutfağımdan şikayetçiyim
malesef 1 yıl daha kullanmaya karar verdim
yenilersem ocak fırın değişicek
buzdolabıda değişsin istiyorum. bende buruk bir anısı var.

Dediğin gibi tecrübelerimizden faydalanıp bir sonra ki yenilenmede bilinçli oluruz
benim mutfağımda da oymalı halı vardı kırıntılar zor süpürülüyodu. jel tabanlı gri düz halı almıştım 2 yıldır memnunum.
ve bu tarz ürünler sade şeçilmeli haklısın.

Keske evlenirken farkina varsaydim gereksiz oldugunu. O zamanlar hersey cok gerekli gibi geliyor. Dediginiz gibi ortu olarak kullanilabilir evdekiler. Ayrica hakkaten pikeler nedense yazlik degilmis gibi geliyor bana da.

Aynen bekarken kullandığım pikemi çok seviyorum pamuklu kumaş.
Bide dantelli pike takımı almıştık göstermelik çeyizde serilmişti ertesi gün toplamıştım :)
millet görsün diye 200-300 tl verdik. yazık ya.

Haftasonu ben de epey çekmece düzenledim. Banyoda havlular küçük bir hurcun içinde üstüste duruyordu.Her seferinde almaya üşeniyordum, hurçtan çıkarıp hepsini tek tek rulo yaptım, dolaba dizdim. İlaçları 3lü plastik çekmece kabım vardı, ona koydum, bir çok ilaç vardı, hepsi sığdı. Komidinin 5 çekmecesi de karışıktı, önce raf örtüsü kestim koydum, sonra her çekmeceyi birini misafir havlularını rulo yapıp koydum. (2 çekmeceye sığmayan havlu rulo yapınca 1 çekmeceye sığdı.) Bir çekmeceyi eşimin halı saha formalarını falan koydum, bir çekmeceye mayo, bikinileri koydum, bir çekmeceye de kışlık atkı, bere eldiven falan koydum, her şeyin belli bir yeri oldu, güzel oldu :KK49:

Mutfak içinde çatal kaşık kabım küçüktü, tüm çekmeceyi kaplayan bir kaşıklık aldım, yerleştirdim. Kuruları koyduğum dolapta da nutella kavanozlarında duran şeyler vardı, onları da eski kavanozlarıma takım onların küçüğünü aldım 12 kavanoz, hepsi aynı desende, düzenli oldu. :KK76:
Ne çok iş yapmışsın canım :nazar:
En çok da çekmeceler dolaplar oyalıyor. Düzenli olunca çok mutlu hissediyor insan:super:
Eskiden çocuklarım küçükken ev oyuncaklarla dağılırdı, çekmecelerin içi karman çormandı.
Çok taşınmamıza rağmen annemin verdiği kullanmadığım çeyizlerim vardı, atmaya kıyamazdım. Eşimin işi dolayısıyla 12 ev değiştirdik. Bazen aynı il içerisinde bazen de Türkiye'mizin bir ucundan bir ucuna...
En son batıdan doğuya taşınacakken eşyaları toplarken anneme nolur dedim ben bunları taşırken yerleştirirken bitiyorum. Koyacak yer bulamıyorum. Zorla ikna ettim onu. Yorganlarımı eskiyen mobilyalarımızı filan kadın sığınma evine bağışladım. Sadece bir saten pamuk yorgan kaldı diğerlerini hep verdim. Satın yorganlar hem az yer kaplıyor hem de taşıması filan daha kolay gerekince onlardan aldım.
Ben de hiçbir şeyimi atamazdım. Geçen yıl minimalizmi bilmeden uygulamışım. Bazamın altında yıllardır taşıdığım ama kullanmadığım beğenmediğim ne kadar nevresim filan varsa hepsini kapıya koydum ayrı bir şekilde kapıcımız almıştır. Çok düzenli bazam şimdi. Meğer atmaya kıyamadığımdan bir gün kullanırım dediğim ama hiç kullanmadığım eşyalar yüzünden de dağınıkmışım.

Merhaba hoşgeldin

Faydalı olabildiysek ne mutlu bize :)

Bu düzen işleri yavaş oluyor.
zamanla eşya azaldıkça pratik oluyor ve çabuk dağılmıyor.

Hem tatil bavulu hazırlamak hemde ev düzeni yapmak güzel yöntemmiş
tatil sonrası mis gibi düzenli temiz eve gelmek gibisi yok :)
Evet iyi bir motivasyon kaynağı topiğimiz. Evin her yeri elden geçecek vakit buldukça:KK39:

Dört mevsim diyorlar ya onlar çok pratik oluyor. Kşın içine ince bir yorgan;sıcakken yorgansız... Daha çok ondan kullanıyorum

Kızımla geçen hafta alışverişe çıktığımızda kızım bikini bakmış, bulamamıştı. Bugün benim dolabı düzenlerken giymediğim 36 beden bikinim tam kızıma göre oldu. Hem para vermemiş olduk hem de kızım çok sevindi ve beğendi.

Eşimin çorapları elden geçti, eskiyenler atıldı. Çorap çekmecesi ferahladı. Ben dolabıma baktım kullanmadığım 2 çantam var annem talip oldu ona götüreceğim.

bir gün ayakkabılığa
bir gün çanta
banyo dolapları
vs vs liste uzar

anlayacağın eşya içinde boğulmuşuz, sık taşınıyorsanız işiniz daha kolay bence[/QUOT
Canım sağol. Hoşbuldummm:KK68:

Biz taşınırken genel bir atma işlemi oluyor faturalar vb. Ama bu yaz tatilinde 3. yıldır aynı yerdeyiz daha ince eleyip sık dokuyarak eleme yapacağım silerim temizlerim düzeltirim ohhh miisss

bende ayakkabı dolabımdan bu yıl giymediklerimi çıkartıcam
eşimin yıprattığı 1 ayakkabı çöpe gidecek
yaz sonu bakılacak listesi yapıyorum.

Back
X