Ablam da hep oxxo yu gördüğümde sen aklıma geliyosun diyor :)
İg hesabım var smyr.omr kullanıyosan ekleyebilirsin
Bende burdaki herkezi merak ediyorum :)
@zelalke @tr_lelli zaten aileden artık @mavimli gördüm çok sevdim
@SertSessiz fotosu yok oda merak ettiklerimden :)
@Papatya özellikle gezdiği yerler :)
Burda arkadas aile gibi olduk artık
Çoğu zaman hep aklıma geliyosunuz
Ben takip ediyorum canım seni... bu aralar pek gezemiyoruz ama yazın çok güzel yerlere gideceğiz inşallah...

Ablam da hep oxxo yu gördüğümde sen aklıma geliyosun diyor :)
İg hesabım var smyr.omr kullanıyosan ekleyebilirsin
Bende burdaki herkezi merak ediyorum :)
@zelalke @tr_lelli zaten aileden artık @mavimli gördüm çok sevdim
@SertSessiz fotosu yok oda merak ettiklerimden :)
@Papatya özellikle gezdiği yerler :)
Burda arkadas aile gibi olduk artık
Çoğu zaman hep aklıma geliyosunuz
İnstagramımı Ramazan ayı boyunca kapalı türüyorum açtığımda ekleşiriz ☺️
Az çok göremesek de birbirimizi kişilik olarak tanıyoruz...
Ben sizleri ve sizlerden edindiğim tecrübeleri çok sebiyorım

İnstagramımı Ramazan ayı boyunca kapalı türüyorum açtığımda ekleşiriz ☺️
Az çok göremesek de birbirimizi kişilik olarak tanıyoruz...
Ben sizleri ve sizlerden edindiğim tecrübeleri çok sebiyorım

Evet iyiki tanımışım sizi
Ramazan da sosyal medya kulanmamak iyi fikirmiş :)

Günaydınlar
bugün erken uyandım
kızımın odasını ve oturma odasını topladım
çamaşır mak programladım.

çamaşırları askıdan aldım gidince katlıyacağım
yemek yapılacak kuru pilav olabilir
yatak odası toplanıcak

Böyle planlı gidince hayat daha kolay oluyor

akşam vaktim kalırsa şu ayrılacak gidecek kutuları bitiricem
1 dolap düzenleyeceğim.

günaydınlar....

dün eşimin 6 kazağını eledik, bir takım elbise, bir iki pantolon ve sweat , 2 eşofman altı ayırdık. ihtiyacı olan birine vericez hepsi kullanılabilir durumda. böylece eşimin kışlıklarının büyük bir kısmını elemiş olduk, sadece vestiyerdekiler kaldı. yazlıklarını da ilerleyen günlerde eleyeceğiz.

hazır onun kıyafetlerini elemişken, kalan kışlıklarını da koliledik. her gün bir koli yapsam bile çok iyi olacak, taşınmak zor oluyor zaten.

kablolar ve ıvır zıvırlarla dolu bir kutu dolusu eşya vardı, onları da eşim eledi, kutunun dibinde birkaç şey bıraktı, gerisini attı.

bir kaç tane de elbise askısı attık.

yıllardır vazgeçemediği kablo ıvır zıvırlarından nihayet vazgeçti :)) son aylarda sürekli söylüyordum, "burdan ne kadar az eşya götürürsek, orda yerleşmek de o kadar kolay olacak" vs. bu konuyu hep gündemde tutunca, eşimle eşya elemek 5 dakikamızı aldı.

Ben de esimim yün yastiklarini balkonda cirpip kabartayim diyorum.. Daha önce hic yapmadigim bir sey. Yastiklari hep sönük zayif kaldi :) Masaallah size, yonteminizi favorilere ekleyip deneyecem yagmurlar ruzgarlar gecince.
Allah kolaylık versin canım yap tabi nolacak zor bişey değil.Sabahtan yastığı sök yününü balkona dağıt kılıfını güzelce yıka o kuruyana kadar yünü gelip gidip elinle açmaya kabartmaya çalış kılıfı kuruyunca içine yününü elinle düzelterek koy ağzını dik oldu bitti :)
Şimdiden kolay gelsin.
Şey canım ya eşin o yastıkta kaç yıldır yatıyor çok olduysa yününü de yıka istersen

Ben dün akşam rutin sil-süpür işleri bitirdikten sonra Rossmann Domol da indirim yapmış ordan baya bişey almıştım akşamda aldıklarımı denedim.Fırını ve ocağı detaylıca temizledim,klozeti ve banyoyu da aynı şekil elimde sünger , fırça ve bezle baya hijyenik yaptım.
Büyük kızıma beslenme hazırladım eşime sahurluk hazırladım.
Saat 11 di yattım.

Günaydın bende iki sepet çamaşır birikti onları katlıycam. Okullar kapanıyo çocukların ders kitaplarını hiç bekletmeden geri dönüşüme göndercem. Çalışma masası biraz ferahlar. Bugün çocuk odasındayım birde yemeğimi hazırlarsam bugünlük yeter bana :hamarat:

Günaydın kızlar, ben de dün akşam kuruyan çamaşırları katladım, ütülenecekleri hemen ütüledim. Zaten 5-6 parça bir şey olduğu için hemen bitti. Artık ben de ütüyü hemen yapayım diyorum, çok kolay oldu. Yoksa ütüle ütüle sıcak, başıma ağrılar giriyordu.
Sabahta kahvaltı yaptım, mutfağı toparladım, bulaşıkları makinaya atıp, ocağı tezgahı silip çıktım evden.
Bugün işyerinde denetim var, sürekli o mu eksik, şu mu eksik alarm halindeyiz, bugün geçerse rahatlayaccağım işte de.
Bu akşama da yemek vs halledip banyo ve tuvaleti detaylıca temizlemek istiyorum.

Ben dün akşam rutin sil-süpür işleri bitirdikten sonra Rossmann Domol da indirim yapmış ordan baya bişey almıştım akşamda aldıklarımı denedim.Fırını ve ocağı detaylıca temizledim,klozeti ve banyoyu da aynı şekil elimde sünger , fırça ve bezle baya hijyenik yaptım.
Büyük kızıma beslenme hazırladım eşime sahurluk hazırladım.
Saat 11 di yattım.
Sendeki bu temizlik aşkını görünce bana da enerji geliyor :)

Günaydın kızlar, ben de dün akşam kuruyan çamaşırları katladım, ütülenecekleri hemen ütüledim. Zaten 5-6 parça bir şey olduğu için hemen bitti. Artık ben de ütüyü hemen yapayım diyorum, çok kolay oldu. Yoksa ütüle ütüle sıcak, başıma ağrılar giriyordu.
Sabahta kahvaltı yaptım, mutfağı toparladım, bulaşıkları makinaya atıp, ocağı tezgahı silip çıktım evden.
Bugün işyerinde denetim var, sürekli o mu eksik, şu mu eksik alarm halindeyiz, bugün geçerse rahatlayaccağım işte de.
Bu akşama da yemek vs halledip banyo ve tuvaleti detaylıca temizlemek istiyorum.
Pandoracım sen o ütüyü yaptım deyinc bana fena rahatlama geldi söylemek istedim :))
Banyo tuvalet önemli temizle canım temizle ellerine sağlık şimdiden :)
Yakında hepinizi kendime benzeticem nihaha :) Hepinizi elinizde sprey ve bezle evde dolanırken hayal ediyorum şimdiden :)))))

Ütü demişken buhar kazanlı mı daha iyi yoksa normal ütümü...
Benim ütüm kazansız Tefalin Kireç Avcısı modeli
Ben hemen hemen her çamaşır yıkandığında 2 parça olsa da ütü yaptığım için benim için ideal kazansız olması.
Ama biriktirip ütü yapanlar için bence kazanlı ütü daha iyi habire su koy derdi olmaz ayrıca daha hafif kolu yormaz.

Ütü demişken buhar kazanlı mı daha iyi yoksa normal ütümü...
kendi evim oluncaya kadar kazanlı almam demiştim, alan olarak fazla yer kaplayan bir şey. kendi evimize geçince, 8 ay sonra ütü sorun çıkarınca philips kazalı ütü aldım. ben her türlü alette philipsi tek geçerim, adamlar her şeyin en iyisini yapıyorlar bence. benim aldığım modelden sonra yeni modeller çıktı.
bar basıncı önemli aslında. modele göre su kapasitesi de değişiyor. benimkinin kapasitesi 2,5 ama 2.1 olsa da farketmez, 300 gr su kapasitesi eksik olsa ne olur, takviye yapılır. ama bar basıncı yüksek olan alınırsa, kırışıklıkları daha iyi açıyor. ben çarşaf, iç çamaşırı falan ütülemem bu arada.
tefalin elektirikli ev aletlerinin hiç birinden memnun kalmadım ve attım. rowenta marka da (tefalle servisi aynı) bir şey tavsiye etmem (Fransız)
eski ütüm braunun iyi bir modeliydi, ondan da memnundum, normal ütü olarak. Braun da Alaman malı. ben de biraz Alman hayranlığı vardır elektirikli ürünlerde.

ben de bir soru sorayım bari, bilenler beri gelsin
ütü masam gazella, kullananlar bilir, biraz geniş diğer ütü masalarına göre
masanın kılıfında lekeler gördüm, zamanla daha çok artacak, yedek kılıf pahalı
çıkartmaya cesaret edemedim, tekrar takamazsam diye, çekerse vs diye

sorum: ütü masasındaki lekeleri neyle çıkartırım. leke ıslaklıkla süngerinin rengini alması sararması gibi

Benim ütüm kazansız Tefalin Kireç Avcısı modeli
Ben hemen hemen her çamaşır yıkandığında 2 parça olsa da ütü yaptığım için benim için ideal kazansız olması.
Ama biriktirip ütü yapanlar için bence kazanlı ütü daha iyi habire su koy derdi olmaz ayrıca daha hafif kolu yormaz.

Benimki kazanlı ama taşıması zor, beklemesi uzun sürüyor.

ben de bir soru sorayım bari, bilenler beri gelsin
ütü masam gazella, kullananlar bilir, biraz geniş diğer ütü masalarına göre
masanın kılıfında lekeler gördüm, zamanla daha çok artacak, yedek kılıf pahalı
çıkartmaya cesaret edemedim, tekrar takamazsam diye, çekerse vs diye

sorum: ütü masasındaki lekeleri neyle çıkartırım. leke ıslaklıkla süngerinin rengini alması sararması gibi

Benim kılıf keçeli, ayda bir kere makineye atıp yıkıyorum. Sende çıkar kumaş kısmını makinede süngeri de elde yıka. Çıkartırken iyice bak, takarken kolay olur. İstersen çıkarırken video çek, takarken bakarsın.

Kazanlı ütü uzun süre ütü yapanlar için bence.
Sürekli ütü yapmaya kalktığında hadiii ütüyü kucakla getir kur ısınsın başla 2 parça ütüle geri kaldır çok eziyet olur .
Tamam Mia- Mia- sana haftada bir ütü yapma izni veriyorum zaruretinden dolayı :)))
Şaka bi yana ütüyü biriktirip yapmaktan başka çaren yok.

Back
X