Selamlar,

Doğum iznine ayrılmış ve henüz doğurmamış olmayı fırsat bilmek suretiyle evi gözden geçirmeye başladım.

Uzun süredir orta sehpamdan kurtulmak niyetindeydim ve az önce başardım:KK76: Çok ağır ve hantaldı. Kızımla üzerinde puzzle falan yapıyoruz diye tutuyordum ancak ikinci gelince ve emeklemeye başlayınca zaten sıkıntı olacaktı.

Hanımlar ya bu poşet işini nasıl çözdünüz? Şimdi evdeki ün birikmiş poşetleri geri dönüşüme gönderdim diyelim bundan sonra poşet kullanmamak için ben yapabilirim?
Eve poşet girsin istemiyorum.
Gerçekten doğada çözünen poşet var mı? Sanki böyle bi şeyler görmüştüm. Çöp poşeti olarak kullanabilmek için
Ben de bu ara bu konu ile uğraşıyorum. Çöp poşeti olarak kloroplastın doğada çözünen çöp poşetini kullanıyorum. Ama cook markasının patates nişastasından yapılmış bir çöp poşeti çılmış. Ekran görüntüsünü almıştım. Buraya da ekliyorum, yalnız henüz bulamadım.

Çantamın içinde bez bir çanta taşıyorum. Alışveriş yapacağım zaman o bez çantanın içine koyup poşet almıyorum.

Eklentiler

• 8EE038C3-FC2D-4246-AFEF-4D90AF78E267.webp
    8EE038C3-FC2D-4246-AFEF-4D90AF78E267.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 75
Poşetle ilgili yazdığınız her şeyi okudum. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Marketten mağazadan poşet almamak içim yanımda bez çanta taşımaya karar verdim.

Evdeki birikmiş tüm poşetleri geridönüşüme göndericem.

Çöp poşeti kullanmak yerine. Çöp kovasının içinde ayrıca bi kova daha oluyor. Çöpleri onun içine biriktiricem. Çöpleri alan görevli var. Zaten o apartman çöp poşetiyle geliyor. Devirirm kovayı onun poşetine :)

Evimizde evcil hayvanımız var. Tuvalet için dışarı çıktığımızda çevreye atık bırakmamak için se poşet kullanıyorum. Sanırım sadece bunun için doğada çözünen ya da nişastadan yapılan poşet bulmaya çalışıcam.

Dün yine evden bazı şeyleri çıkardım.

Yine bozulmuş bir elektrikli süpürge evde bekçilik yapıyordu attım.

Taşındığımızda zaten evde olan üç tane boya kutusu vardı. Dibinde azıcık boya kalmıştı. O bile duruyordu evde:kızgın:

Yine evimizin metrekaresi büyük diye al senin evde dursun sonra alırım diye gönderilen bi çuval çöp. Senelerce kimse gelip istemedi ne halde diye sormadı demek ki bundan sonra da lazım olmaz deyip attım gitti.

Selamlar herkese.

Yaklaşık bir senedir evimize market poşeti girmiyor. Eşimin de benim de arabada büyük bez çantalardan var, onları kullanıyoruz, hem derli toplu oluyor hem de çevre dostu. Kasada biraz yavaş oluyorum yerleştirirken ama yapacak birşey yok.(biraz yavaş hayat istiyorum zaten, herşeyimiz acele acele)
Bez çanta yok ise elimde getirdiğimde oluyor tek parça almış isem.

Çocuklar da alıştı. Geçen gün gelen misafir sofrada kalan ekmekleri toplamak için evimde poşet arıyordu: )

Çöp için aldıklarım da geri dönüşümlü. elecda elecda dediğine bir bakayım marketten...

Bu arada marketten alışverişimiz çok ama çok azaldı. Paket ürünleri yavaştan terk ediyoruz. Açık süt/jdorganikden yumurta/ipek hanımdan sebze-meyve derken markete ayda bir belki uğruyoruz. Market resmen bizi sömürüyormuş...

Selamlar herkese.

Yaklaşık bir senedir evimize market poşeti girmiyor. Eşimin de benim de arabada büyük bez çantalardan var, onları kullanıyoruz, hem derli toplu oluyor hem de çevre dostu. Kasada biraz yavaş oluyorum yerleştirirken ama yapacak birşey yok.(biraz yavaş hayat istiyorum zaten, herşeyimiz acele acele)
Bez çanta yok ise elimde getirdiğimde oluyor tek parça almış isem.

Çocuklar da alıştı. Geçen gün gelen misafir sofrada kalan ekmekleri toplamak için evimde poşet arıyordu: )

Çöp için aldıklarım da geri dönüşümlü. elecda elecda dediğine bir bakayım marketten...

Bu arada marketten alışverişimiz çok ama çok azaldı. Paket ürünleri yavaştan terk ediyoruz. Açık süt/jdorganikden yumurta/ipek hanımdan sebze-meyve derken markete ayda bir belki uğruyoruz. Market resmen bizi sömürüyormuş...
Selam canım,
Bizim de paketli gıda işini bıraktığımızdan beri markete gidiş gelişlerimiz epey azaldı. Maden suyu, çöp poşeti, tuvalet kağıdı, havlu peçete ve ıslak mendil alıyorum marketten. Bu alışverişi de aybaşı yapınca bir daha uğramaya gerek kalmıyor.

Patates nişastası çöp poşetini bulursan bana da haber verir misin? Bir iki markete baktım ama bulamadım.

Ben orta boy bez çanta bulabildim. Büyük olanı nerden aldınız?

Selamlar,

Doğum iznine ayrılmış ve henüz doğurmamış olmayı fırsat bilmek suretiyle evi gözden geçirmeye başladım.

Uzun süredir orta sehpamdan kurtulmak niyetindeydim ve az önce başardım:KK76: Çok ağır ve hantaldı. Kızımla üzerinde puzzle falan yapıyoruz diye tutuyordum ancak ikinci gelince ve emeklemeye başlayınca zaten sıkıntı olacaktı.

Servis sehbaları daha çok kullanışlı geliyor bana :)
Orta sehba severim ama bazı zorlukları var o yüzden almayı düşünmem.
eylül doğunca bende vermiştim.

Günaydınlar
Dün evi temizledim
baya beklediğimden çok yer yaptım
bugun süpürme ve wc banyo kısımları var

kaş kalemi almam gerekiyor
güzel bir yüz temizleyici ve kremde bioderma çok beğenemedim la roche denicem.
tatil için terlik
şampuanımız da bitmek üzere doğal bir ürün arayışındayım
alışveriş listem uzun ama bu ayda böyle olsun :)

kaş kalemi yerine kaş rimeli tavsiye ederim. çünkü kalem hep kaşları koparıyor. kuaförler de tavsiye etmiyor.

Servis sehbaları daha çok kullanışlı geliyor bana :)
Orta sehba severim ama bazı zorlukları var o yüzden almayı düşünmem.
eylül doğunca bende vermiştim.
Bizimki anlamlı bir ürün değildi zati. Yere çok yakın olduğu için servis için de kullanılamıyordu. Daha çok dekoratif bir üründü. Evlenirken yapılan şuursuz seçimlerden biri işte:işsiz:

Salonumdaki tv ünitesi, büfe ve yemek masası üçü de evlenirken takım halinde alındı ve hepsinin bir sürü gereksiz halleri var. Salonu 2-3 yıla değiştireceğim. O zamana kadar dursunlar bakalım.

Selam canım,
Bizim de paketli gıda işini bıraktığımızdan beri markete gidiş gelişlerimiz epey azaldı. Maden suyu, çöp poşeti, tuvalet kağıdı, havlu peçete ve ıslak mendil alıyorum marketten. Bu alışverişi de aybaşı yapınca bir daha uğramaya gerek kalmıyor.

Patates nişastası çöp poşetini bulursan bana da haber verir misin? Bir iki markete baktım ama bulamadım.

Ben orta boy bez çanta bulabildim. Büyük olanı nerden aldınız?

Ben Amsterdam a gittiğimde albert heijn dan aldım. Eskidikçe alacağım inş. İki tane büyükce. Fotoğraf çeker yollarım bir ara. Bir de orta boy bez çantalar var denk gelıp aldığım.

Tabii haber veririm.

ben Ağustos'ta çıkıcam izne 2 hafta. Bayramla da birleştirip 3 hafta yapacağım. tatil yeri henüz planlamadık. tavsiyelere açığım.

Bizimki anlamlı bir ürün değildi zati. Yere çok yakın olduğu için servis için de kullanılamıyordu. Daha çok dekoratif bir üründü. Evlenirken yapılan şuursuz seçimlerden biri işte:işsiz:

Salonumdaki tv ünitesi, büfe ve yemek masası üçü de evlenirken takım halinde alındı ve hepsinin bir sürü gereksiz halleri var. Salonu 2-3 yıla değiştireceğim. O zamana kadar dursunlar bakalım.

ben salonumu tadilat yaptırıcağım. eşyalar yine duracak
ufak değişiklikler olacak sadece.

altın biriktiriyoruz sayesinde 10 gr altın almıştım. ocak ayında hedefimi tutturamadım eşimin vergi ödemesine gitti paralar hemen listeden çıkardılar sinir oldum:KK43: daha yeni kurulmuş topic rastlarsanız bana da bilgi verir misiniz
Merhaba.
Altın biriktirmeye başlıyoruzz topiğinde birikim hedeflerimizi yazmıyoruz ,yapılanı yazıyoruz . Ben durduk yere kimseyi silmedim şimdiye kadar listeden ayrıca. Genelde ayın ilk günlerinde yeni ay birikim listesine geçiyoruz ,ay içinde bildirim yapılmadıysa siliyoruz ama bildirim yapıldığında ekliyoruz ;)
Canım sen yanlış anlamışsın ya
Altın biriktiriyoruz başlığında kural yok ki. Biriktirdiğin miktarı söylüyorsun listeye yazılıyor. Eğer birikim yapamadıysan adının karşısına 0 yazmak yerine adını hiç yazmıyorlar. Amaç liste boş yere kalabalık olmasın.

Yani listeden çıkmak diye bir şey yok:KK51:
Sen gel gene oraya. Sadece altın değil her türlü birikim yöntemi geçerli. Her türlü tasarruf yöntemi konuşuluyor.
Teşekkür ederim canım ... Çok açıklayıcı olmuş...
hatta liste için birileri sormuştu hoş olmayan şeyler yazdılar.
benim ihtiyacım taze kan :) orayı denedim bitti benim için. orada herkes birbirini tanıyor yeni tanışılacak topicler arıyorum :)
Hoş olmayan ne yazıldı acaba ?
Senin tercihin saygı duyarım ;)

Ben de bu ara bu konu ile uğraşıyorum. Çöp poşeti olarak kloroplastın doğada çözünen çöp poşetini kullanıyorum. Ama cook markasının patates nişastasından yapılmış bir çöp poşeti çılmış. Ekran görüntüsünü almıştım. Buraya da ekliyorum, yalnız henüz bulamadım.

Çantamın içinde bez bir çanta taşıyorum. Alışveriş yapacağım zaman o bez çantanın içine koyup poşet almıyorum.
benim de bez çantam vardı, yıkayınca küçüldü, evde yine var o bez çantalardan ama kullanmıyorum
şu an plastik gibi değişik çantalarım var, fotosunu atarım
iş yerinde bırakıyorum, eve geçmeden markete girersem kullanıyorum.
sert bir maddeden yapılmış ama yine de tuvalet kağıdı ya da ağır eşyalar için mutlaka poşet alıyorum ama az sayıda oluyor. bu kullandığım ağırlaşınca omuzda taşınması zor oluyor.

Poşetle ilgili yazdığınız her şeyi okudum. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Marketten mağazadan poşet almamak içim yanımda bez çanta taşımaya karar verdim.

Evdeki birikmiş tüm poşetleri geridönüşüme göndericem.

Çöp poşeti kullanmak yerine. Çöp kovasının içinde ayrıca bi kova daha oluyor. Çöpleri onun içine biriktiricem. Çöpleri alan görevli var. Zaten o apartman çöp poşetiyle geliyor. Devirirm kovayı onun poşetine :)

Evimizde evcil hayvanımız var. Tuvalet için dışarı çıktığımızda çevreye atık bırakmamak için se poşet kullanıyorum. Sanırım sadece bunun için doğada çözünen ya da nişastadan yapılan poşet bulmaya çalışıcam.
yukarıda da belirttim, bez poşetin içine her şey girmiyor, dolayısı ile market poşeti eve giriyor.
ağır şişeleri, ağır bakliyatları bez poşetin içinde taşımak zorlayıcı oluyor.

çöpü o şekilde saklarsan sinek ve kötü koku olur. sen market poşetini yine çöpün içine yerleştirmelisin bence. bizim apartman görevlisi de kendi çöp torbası ile topluyor.
çöp kovasının içinde biriken çay, karpuz meyve artıklarının akıttığı suları ve yemek yağlarını çöp kovasından temizlemek için etkili çamaşır suyu deterjan kullanmak gerekir ki, ayrıca yaydığı sineği öldürmek için ilaç vs ...o da zararlı

kızlar ben market poşeti kullanıyorum çöp için maalesef. bez torbaya hiç alışkın değilim. bi de çöp poşeti için para mı vereyim mantığındayım ki bizim evde 2 günde bi market poşeti doluyor malesef:KK12:

ben Ağustos'ta çıkıcam izne 2 hafta. Bayramla da birleştirip 3 hafta yapacağım. tatil yeri henüz planlamadık. tavsiyelere açığım.
daha ayrıntılı yazarsan fikir gelebilir
Çocuk var mı? Çocukla her şey dahil oteller iyi oluyor
Çocuksuz ve araba ile gidecekseniz apartlarda konaklayıp, aynı anda birkaç yer gezilebilir.
deniz tatili ise akdeniz ve ege arasında fikir çıkar
eğer biraz serinleyip, yeni yer göreyim diyorsanız karadeniz turu olabilir.

ne ve nasıl bir tatil istediğini ayrıntılı yazsan iyi olur

Kızlar benım kullandığım bu. Böyle iki tane yetiyor bana. Ağır içeçek gibi seyleri de taşıyor. Bayağı da alıyor.

Çevre kirliliğinde poşetleri okumuştum, o günden sonra kullanmadım poşet.

Eklentiler

• albert.webp
    albert.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 114
daha ayrıntılı yazarsan fikir gelebilir
Çocuk var mı? Çocukla her şey dahil oteller iyi oluyor
Çocuksuz ve araba ile gidecekseniz apartlarda konaklayıp, aynı anda birkaç yer gezilebilir.
deniz tatili ise akdeniz ve ege arasında fikir çıkar
eğer biraz serinleyip, yeni yer göreyim diyorsanız karadeniz turu olabilir.

ne ve nasıl bir tatil istediğini ayrıntılı yazsan iyi olur
Çocuğum 22 aylık. Herşey dahil bir otel istiyorum. Ege’de olursa arabayla Akdeniz’de olursa uçakla gideriz çünkü yol uzun oluyor. 1 haftalık tatilde 2 gün gezsem yeter. Bol dinlenmeli bir tatil istiyorum. Kızım suyu çok seviyor ama denizde biraz korkuyor o yüzden havuz tercih edicem.

Back
X