- 27 Haziran 2010
- 6.766
- 13.862
- 448
kızlar önerileriniz ve kritiklerim sonucu şu sıralama ile tmizlik yapmaya karar verdim :
başlarken tüm odalara her oda için ortadaki eşyaları yerine yerleştirip- dolap içlerini düzenleyeceğim ve sonraaaa
1.eşim büyük balkonu yıkarken ben salon perdelerini makinaya atacağım- komidin içerisindeki tabak çanakları bulaşık mk na dizeceğim onlar kendiliğinden yıkanırken salon camlarını sileceğim-yeri süpürüp sileceğim-toz alacağım(avize dahil)-(koltukları yıkatacağız öncesinde)- kapısını sileceğim. bitti
2.oturma odası da aynı şekilde -komidin yok tv ünitesi toz alınacak sadece
3.banyo wc - yıkanacak dolap içi düzenlenecek toz alınıp süpürülüp silinecek
4.oğlumun odası: (çarşaflar yıkanacak) -perdeler makinaya atılacak ( tül perde eridi yeni bi perde diktirmek istiyorum belki de evideadan felan bakarım ölçü alıp)
yatak silinecek oyuncaklar yıkanılacak ki bu en zor en zaman alıp uğraştırıcı aşama- dolap içi düzenlenecek-giysi ayrımı yapılacak -katlanacak düzenlenecek- oda silinip süpürülüp toz alınacak
5.mutfak:
dolap içindeki kapkacak tabak bardak bulaşık mk yıkanacak- dolap içi düzenlenecek silinecek-yerleştirilecek-buzdolabı içi temizlenecek-dolap yüzleri silinecek- perdemiz stor ancak güneşten eridi 5.yılında(evideadan ölçüsüne göre bakıp alacağız)
yerler süpürüüp silinecek toz alınacak kapı ile bitecek
market alışverişi yapılacak yerleştirilecek (daha sonra eylül gibi olacak bu durum)
6.yatak odası: gardrop içleri düzenlenecek - giysi ayrımı yaplıp sadeleişilecek- gardropların içerisine kapitone yaptırmak istiyorum toz olmaması için ama nerden yaptırsam karar veremedim( araştırma yapmam gerek)
bazamın altını geçen gün düzenledim -gardroplar şifonyer komidin toz alınacak -yerler süpürülüp silinecek -baza başlık silinecek (sirkeli su ile belki de koltuk yıukatırken başlığı da temizletebilirim)
süpür sil kapı bitti
7.koridor: vestiyer düzenleme ( ki çoğunu kitaplar oluşturuyor ikeadan bi kitaplık beğenmiştik eşimle belki onu alırız 450 tl civarı idi ama netten baktım fahiş fiyatlar var- ya da ben bulamadım şu an - evmanyada da güezlleri var.) BAKMAM GEREK- BENİM İSTEDİĞİM CAM KAPAKLI OLANLAR- KİTAPLIĞI OLANLAR NE TAVSİYE EDERSİNİZ?
süpür sil toz al
dış kapıyı da sildim mi tamamdır sanırım :)
eşimde yardım edeceği için 1 günde bitirmeyi umut ediyorum_ belki haftaiçi bi öğle arası uğrayıp kıyafet ayrımı yapabilirim- veya balkondaki dolabı düzenleyebilirim_
canım işin çok senin Allah yardımcın olsun
ama güzel plan yapmışsın