Ben de çalışmayacağım 58e kadar. Zaten şimdi de çalışmıyorum ya :) ama gene çalışacağım burda üniversitede pozisyon olursa. Üniversite iyi. Çalışmak da iyi, köle gibi değil tabi. İnsan kendine, sevdiklerine, hobilerine zaman ayırabiliyorsa neden olmasın diyorum.
Ben şu an yaptığım işi seviyorum. Aylık maaşıma bağımlı olmadığım zaman da devam edebilirim. Ancak benim hedefim, istediğim zaman çekip gidebilme özgürlüğünü kazanabilmek.
Bir söz vardı “Gerçek özgürlük istediğin herşeyi yapabilmek değil, istemediğin şeyleri yapmamaktır” diye.

Benim kafamda sadece atma kısmı kalmış :) kitabı baştan okuyayım bari. :)

Benim şimdiye kadar gençliğimde istediğimi yapamayacaksam yaşlanınca evi arabayı napayım düşüncesi vardı hiç birikime yönelmedim. Ama 2 senedir ciddi ciddi ev istiyorum inşallah kiradan kurtulalım ilk hedefim o benim de sonra belki büyük hedefler koyarız...
Oturduğun eve sahip olmak finansal bağımsızlık için önemli bir konu. Ben de ev kredisini erken kapatabilmeyi istiyorum. 10 sene vadeli çekmiştik, 4 sene ödedik. 6 sene kaldı.

Ben de doğum kilolarımı verince böyle düşünüyorum. Şimdi üzerime ne olursa onu giyiyorum ama hiç de mutlu değilim. Ama almak da istemiyorum yakında doğum yapıp zayıflayınca giyemeceğim diye. Bi an önce zayıflarım inşallah :)
Az önce Mia’ya aynı mesajı yazdım:))
Ben de hamileliğimi evde ne varsa onunla geçirdim. Kızım şimdi 3 aylık. Zayıfladım, gerçi 5 kilo daha vermek istiyorum ama şu an kilom iyi. Ben dr yaptım ev kıyafeti alışverişimi.

çamaşırlar için aynı dert bende de var 1 odayı onlara tahsis ettim.
jean vs 2 günde kuruyor beyazlar 1 günde
ona göre makineyi çalıştırıyorum.
balkonum var ama ben işteyken ya ucarsa yada yağmur yağarsa diye seremiyorum.
kurutma şart malesef.
Ayri odaya da koydum ama kurumuyor bir turlu. 2 gune de raziyim. Nemli kaliyor hep. O odanin kaloriferi acik mi sizde?
A++ lar da çok fark olmuyormuş. Ben de kurutma istiyorum. Benim serecek yerim var ama eğil doğrul her gün çamaşır yıka as zor geliyor artık. Bakalım ocak şubat gibi biriktirebilirsem alacağım. 4000 i geçmiş onlarda baya uçmuşlar:KK43:
4000 mio zaman hic almiyim. Boyle yasamaya devam.

Ben şu an yaptığım işi seviyorum. Aylık maaşıma bağımlı olmadığım zaman da devam edebilirim. Ancak benim hedefim, istediğim zaman çekip gidebilme özgürlüğünü kazanabilmek.
Bir söz vardı “Gerçek özgürlük istediğin herşeyi yapabilmek değil, istemediğin şeyleri yapmamaktır” diye.
Bak işte bende o özgürlük var bıraktım herşeyi gönül rahatlığıyla :) millet deli gözüyle bakıyor o başka :))

Ne guzel. Bu yeni tasindigim evde cam mam hicbir sey fayda etmiyor. Cildirmak uzereyim. Ruzgar mi almiyor anlamadim.

O zaman şey yapabilirsin çamaşırlar birbirine deymesin
boşluklar bırak ertesi gün diğer taraflarını çevir
camı sonuna kadar aç odanın kapısını kapat
en son çare ütülemek olabilir.

İşte kurutucumuz olsa 1 günde 3 mak yıka kurut yerleştir. 1 hafta rahat ederdik.
sepetler boşalır oh mis...
2 yıl içinde almam nerdeyse imkansız.

Az önce Mia’ya aynı mesajı yazdım:))
Ben de hamileliğimi evde ne varsa onunla geçirdim. Kızım şimdi 3 aylık. Zayıfladım, gerçi 5 kilo daha vermek istiyorum ama şu an kilom iyi. Ben dr yaptım ev kıyafeti alışverişimi.

Dün konmari kitabında ev kıyafetlerine değinmiş.
diyordu ki yalnızken de kendinizi önemseyin.
her kıyafeti evde giyerim diye ayırmayın.
evdeki görüntümüz bizi mutlu ve rahat hissettirmeliymiş.
dolabıma baktım.
ve birkaç şey daha ayıkladım :)
marie kondo beni yakıcak :olamaz:

Günaydınlar.
Dün ev toplama çamaşır bulaşık işlerini yaptım
bugün yemek ve çöpler atılacak çiçekler sulanıcak
cumartesi temizlik günü

ve birçok kıyafet ayıkladım.
tatilde giyerim dediğim ama giymediğim kıyafetleri ayıkladım. genelde 2 şort 2 elbise 4-5 üst yetiyor.
3 çanta ayırdım
pijama ve eşortmanlardan ayıkladım.
ıvır zıvır kutum vardı içerisinde fotograflar kutular hatıralık şeyler.
çoğunu ayıkladım.

Dün konmari kitabında ev kıyafetlerine değinmiş.
diyordu ki yalnızken de kendinizi önemseyin.
her kıyafeti evde giyerim diye ayırmayın.
evdeki görüntümüz bizi mutlu ve rahat hissettirmeliymiş.
dolabıma baktım.
ve birkaç şey daha ayıkladım :)
marie kondo beni yakıcak :olamaz:
Atma kısmına geldin mi ki. Asıl orda başlıyor herşey. Ben kendimi durduramamıştım ne var ne yok gitmişti :D

Çok teşekkürler canım. Doğumdan sonra eski kiloma ineyim öyle alırım diye diye yaklaşık 1 senedir ertelediğim bir alışverişti. İnsanın ruh halini etkiliyor evdeki kıyafet seçimi.
elecda kilo durumun nasıl. hamilelikte çok az kilo aldığını hatırlıyorum.
ben şimdiden 10 kg aldım :( çikolata bitiriyor beni. sağlıklı yeme düzeni oturtamadım malesef.

Surekli yazamiyorum ama takipteyim. Dun coraplari konmari metoduyla katladim. Onceden cekmeceyi her actigimda tasan coraplar gitti yerine yarisi bos cekmece geldi. Bir tane dolap ici aski aldim. Sungerlerimi ve temizlik bezlerini koydum. Boylelikle lavabo altindaki ufak karisikliklar cozuldu. Ayakkabi dolabini da elden geçirdim. Icindeki ivir zivirlar cikarildi.
Simdi en buyuk problemim camasir kurutmak. Evin balkonu yok. Kurumuyorlar bir turlu. Evde sürekli asili camasir var ve cok dağınık gosteriyor. Kurutma makinesi de cok elektrik harciyormus. Cozum önerileriniz varsa beklerim.

benim makinem kurutmalı
bana da çok elektrik yakar dediler ama hiç yüksek faturalar ödemedim
haftada en az 2 kurutma yapıyorum
tek dezavantajı çamaşırlar asılı kurumadığından kırışık oluyor. o yüzden tam kurutma değil de hafif nemli programda kurutuyorum. ütü kıvamında. yada çok kırışacağını düşündüğüm gömlek tarzı şeyleri kurutmadan alıyorum.

Son düzenleme:
merhabalar... oğlumun odasını, oyuncaklarını dün elden geçirdim. son bir çekmece kalmıştı ama uykum çok gelince bugüne bırakmak istedim. neyse ki burayı hatırlayıp onu da uyku öncesi bitirdim:) gerçekten bu sayfayı çok seviyorumm:KK73:
şimdi önümüzdeki hafta ve devam eden günlerinde yine bir minimalizm rüzgarı estiricem evde. başvuru kaynağım da yine tabiiki burası olacak:KK55:

merhabalar... oğlumun odasını, oyuncaklarını dün elden geçirdim. son bir çekmece kalmıştı ama uykum çok gelince bugüne bırakmak istedim. neyse ki burayı hatırlayıp onu da uyku öncesi bitirdim:) gerçekten bu sayfayı çok seviyorumm:KK73:
şimdi önümüzdeki hafta ve devam eden günlerinde yine bir minimalizm rüzgarı estiricem evde. başvuru kaynağım da yine tabiiki burası olacak:KK55:

öyle oluyor, birbirimizin yazdıklarından hevesleniyoruz :KK5:

Back
X