Yapmazsam tüm hafta Evi toparlayamıyorum, bi de dedim ya yeni taşındım ev temiz zaten, temiz Evi temizlemekte bişi yok :)

Neler verilecek diye tek tek bakmış dolapları yerleştirmişsin, seninki de azımsanmayacak bir iş olmuş eline sağlık.

Ama cidden çok az kıyafetin var şu anda, çalışıyosun da, nasıl hallediyosun ne bilim iş dışı arkadaşlarla buluşma vs olaylarında falan?

20-25 parça üst olması yetiyor toplamda (kazakların bir kısmı yıkamaya atmıştım)

Dışarı çıkarken bu kıyafetleri giyiyorum :)

her ne kadar yazmaya firsat bulamasam da severek takipteyim sizi kizlar.
bu sayfa bana acayip bir enerji veriyo. buldugum her firsatta evden fazlalik esya ivir zivir atiyorum. ama bunun sonu yokmu diye dusunmeye basladim. artik gerekmedikce alisveris yapmiyorum (eskiden cogunlukla mutfak alisverisi yapardim artik sifir mutfak alisverisi.. ev zuccaciye ye dönmüş zaten) ama ne kadar surecek evimin minimalist olmasi sabirsizlanmaya basladim. herhalde 1 sene surecektir

her ne kadar yazmaya firsat bulamasam da severek takipteyim sizi kizlar.
bu sayfa bana acayip bir enerji veriyo. buldugum her firsatta evden fazlalik esya ivir zivir atiyorum. ama bunun sonu yokmu diye dusunmeye basladim. artik gerekmedikce alisveris yapmiyorum (eskiden cogunlukla mutfak alisverisi yapardim artik sifir mutfak alisverisi.. ev zuccaciye ye dönmüş zaten) ama ne kadar surecek evimin minimalist olmasi sabirsizlanmaya basladim. herhalde 1 sene surecektir

Evet 1 yılı buluyor.
ilk kullanmadığımız pek çok eşyayı atarız.
ama duygusal bağ kurduklarımız bir gün lazım olur eşyaları kalır.
sonra herşeyin farkına vardığımızda onlardan da kurtuluruz.

şuan son parti eşya gidecek evimden
mobiya ve tadilat dışında ufak tefek atılacaklarım kalmadı.
hepsini 1 odada toparladım. ayrıştırıp yollayacağım.

ctesi gecesi saat 1'e kadar benim de misafirim vardı, çok yorucu bir geceydi, pazar günü yazlık kışlık işine giriştim, çok şükür çocukların da bizim de hepsi bitti, kızımın kıyafetlerinden çok fazla eleme yapmış oldum, oğlumun o kadar değil, kendi kıyafet eleme işim yine hüsranla bitti :kızgın: çok fazla eleyemedim, gıcık oluyorum kendimeeee :kızgın:

İş yerinde tam anlamıyla minimal düzenli pırıl pırıl biri olamadım.
bazen çok yoğun oluyorum bazen çok rahat.
bugün aşırı yoğunum ve stresliyim...

şimdi 2 saatte acil işlerimi yapılacak.
kalan vaktimde masam toparlanacak.
işlerim kalırsa ki kalıcak sonraki güne not edicem.
eve iş götürmeyi sevmiyorum. bu da dip not olsun :)

Selam kizlar akşam geldik bu günde yemek yapıyorum yarın misafirim var önceden yapayım bari ev toplanacak
Süpürecek mutfak toplanacak iş çok 'ya

ctesi gecesi saat 1'e kadar benim de misafirim vardı, çok yorucu bir geceydi, pazar günü yazlık kışlık işine giriştim, çok şükür çocukların da bizim de hepsi bitti, kızımın kıyafetlerinden çok fazla eleme yapmış oldum, oğlumun o kadar değil, kendi kıyafet eleme işim yine hüsranla bitti :kızgın: çok fazla eleyemedim, gıcık oluyorum kendimeeee :kızgın:

Bugün benimde evde çok işim var.
yemek temizlik

Dün ben bütün odaları topladım. Oturma odası salon süpürdüm. Bu gün üzerimde bi halsizlik var nedense yerden oyuncak bile kaldıracak mecalim yok:( akşama yemek de yok :(

Kızlar selam
Dün akşam binlerce kez elden geçirdiğim fiş fatura garanti gibi çekmeceyi açtım
Bu sefer hepsini attım
Zaten garanti süreleri bitmiş, kullanım kılavuzu da internette mevcut oluyor
Dolap magnetlerini de attım(bir kısmına kıyamadım onları da bu akşam atayım ya)
İkeanın büyük poşeti ile çöp attım
ÇAmaşır yıkayıp kuruttum ve katladım
3 nevresim takımım var
Bu sene de kullanacağım
Sora elime para geçtikçe yenileyeceğim

Kızlar selam
Dün akşam binlerce kez elden geçirdiğim fiş fatura garanti gibi çekmeceyi açtım
Bu sefer hepsini attım
Zaten garanti süreleri bitmiş, kullanım kılavuzu da internette mevcut oluyor
Dolap magnetlerini de attım(bir kısmına kıyamadım onları da bu akşam atayım ya)
İkeanın büyük poşeti ile çöp attım
ÇAmaşır yıkayıp kuruttum ve katladım
3 nevresim takımım var
Bu sene de kullanacağım
Sora elime para geçtikçe yenileyeceğim
Benim de iki takım var. Biri 11 sene oldu alalı. Hiç rengi falan solmadı ama ben sıkıldım değiştireyim diyorum. Sonra israf gibi geliyor. Bakalım belki doğuma alırım bi tane.

Bugun karar aldim. Temizligi oda oda yapicam. Yoksa cok yorulup bir daha yapasim gelmiyor ve her yer eksik oluyor. Bugun salonun camlarini sildim, yerlerini supurdum, sildim. Ortaligi topladim. Arada yemek hazirla, bulasik yika, kizimi yika vs. derken zaman gecti. Birazdan tekrar yemek hazirliycam. Benim kafama perde sorunu doldu. Tullerim yere kadar ve kalorifer yaninca yukari topluyorum. Kestirsem mi diye dusunup duruyorum ama birkac ay icin degmez degil mi? Yazin uzun tul cok hos oluyor. Iki kere perde alip evde depo yapmak istemiyorum.

Perde tokaları var
Perdeleri yukarı doğru toplamak için

Selam kızlar
Haftasonu annemlerin yazlık eve gittik. Orda anneme kıyafet elemesi yaptırdım. Burda giyilen giyilmeyen bağda bahçede giyilir diye götürülmüştü. Bir sürü şey sobada yaktık. 1 çuval da tıka basa doldurduk onları da ara ara gittiğimizde yakarız dedik :)
Haliyle haftasonu evde olmadığımdan temizlik düzen işleri bugüne kaldı. Bir sürü de ütü yaptım. Hallettim içim rahat :KK66:
Geçenlerde de işyerindeki dolapları düzenledik 2 büyük çöp torbası ve 1 koli atılacak doldurduk. Eski ajandalar, iş görmeyen ofis ekipmanları, boş kutular, kablolar, resmi olmayan evraklar vs. dolaplar resmen çöpe dönmüş. Kendi çekmecelerim düzenli de ortak alana müdahale etmiyorduk neyse ki oralara da el attık arkadaşla :KK59:

Günaydın

Bütün esya ısıne el atmıs ve bıtırmıs bulunuyorum kızlar. 3 tane buyuk cop posetı cop, 2 tane şok torbası çöp büyük, geri kalanı dolaptan satıyorum . Satılıyor bırde a guzelmıydı ya bu ben bunları neden gıymıyorum dıye dusundum.
Yalnız kızlar dolaplarda bazı bos yerler kaldı ama yerlerıne ne gelecek anlayamadım mesela cekmece bosaldı.
Sız sarj aletlerı kulaklar bunları nerede tutuyorsunuz?

Selam kızlar
Haftasonu annemlerin yazlık eve gittik. Orda anneme kıyafet elemesi yaptırdım. Burda giyilen giyilmeyen bağda bahçede giyilir diye götürülmüştü. Bir sürü şey sobada yaktık. 1 çuval da tıka basa doldurduk onları da ara ara gittiğimizde yakarız dedik :)
Haliyle haftasonu evde olmadığımdan temizlik düzen işleri bugüne kaldı. Bir sürü de ütü yaptım. Hallettim içim rahat :KK66:
Geçenlerde de işyerindeki dolapları düzenledik 2 büyük çöp torbası ve 1 koli atılacak doldurduk. Eski ajandalar, iş görmeyen ofis ekipmanları, boş kutular, kablolar, resmi olmayan evraklar vs. dolaplar resmen çöpe dönmüş. Kendi çekmecelerim düzenli de ortak alana müdahale etmiyorduk neyse ki oralara da el attık arkadaşla :KK59:

Oh ne güzel
Dün bende masamı toparlayıp öyle çıktım işten şimdi toplu temiz odam
bugün kalan işleri yapıcam.

Günaydın

Bütün esya ısıne el atmıs ve bıtırmıs bulunuyorum kızlar. 3 tane buyuk cop posetı cop, 2 tane şok torbası çöp büyük, geri kalanı dolaptan satıyorum . Satılıyor bırde a guzelmıydı ya bu ben bunları neden gıymıyorum dıye dusundum.
Yalnız kızlar dolaplarda bazı bos yerler kaldı ama yerlerıne ne gelecek anlayamadım mesela cekmece bosaldı.
kulaklık kullanmadığım için elektronik kutumda saklıyorum
şarz aletini portmantoya koyarım
Senin beğenmediğin kazak başkası için en sevdiği olabilir.
Her ürünün bir alıcısı vardır :) (eşimin ticari cümleleri) :KK48:

Minimalizm de amaç az eşya ile yaşamak
yani boş kalan yerler görmek beni mutlu eder.

mesela gardıropta kıyafetlerim var.
orta bölümde raflı yerde çantalar
nevresim
pike var
2 raf boş

5 li ince uzun çekmecede iç giyimlerimiz var
benim tarak vs olduğu çekmece var
havlular var
1 tanesi boş

komodinim boş
eşiminkin de çorapları var 2. çekmecesi boş

baza da kızımın küçülenleri ve misafirlik yastık battaniye var.

tv sehbası 3 çekmeceli
kızımın bezleri var
1 tanesine bazen oyuncak koyuyorum
1 tanesi boş

eskiden yorgan dolabı olan yerde
kızımın büyüyen yatağı var
balkon minder malz var
albümlerimiz var
namaz bezi vs var
anı hatıra kutum var minik
ütü masam süpürgem ütüm var
1-2 çekmecesi boş bazen poşet koyuyorum lazım oluyor.

portmantom
ilaç kutum
elektronik kablo vs koyduğum kutum
iğne iplik kutum
kalemlik
kitaplar
garanti bel vs klasörü
alet edevat kutusu
ev terliklerim
montlarımızı asıyoruz
yani tüm ihtiyaçlarımı karşılayacağım dolap burası

çamaşır mak dolabında
kağıt havlular var
en üst yerde bavulum var

birde kitaplığım var . nerdeyse boş rafları

uzun olmuş ama saklama alanlarımı örnek vermek istedim :)

Günaydın

yatak odası şifonyerimin;
1.çekmecede takı kutum, toka sepetim, gözlüklerim
2.çekmecede şarj aletleri, kulaklık, fotoğraf makinesi, saç kurutma makinesi, küçük bir radyo
3. çekmecede havlular, seccade ve tülbentler var

Back
X