Günaydınn
Bugün maaş günüm ödemeler yapıldı
birikim parası ayrıldı

Bu minimal yaşam iyi valla
Para da harcatmıyor insana
O lazım değil bu gereksiz deyip marketlerden eli boş çıkıyorum:KK49:
Evet benim de öyle oluyor. O gereksiz buna ne gerek var derken hiç bişey alamıyorum son aylardak. evden de sürekli bişeyler atasım geliyor:KK48:

Evet benim de öyle oluyor. O gereksiz buna ne gerek var derken hiç bişey alamıyorum son aylardak. evden de sürekli bişeyler atasım geliyor:KK48:

Bende ihtiyaç dışı birşey almıyorum ve en önemlisi taksit işine girmiyorum.
bir söz vardı para kazanıldığın da değil harcamadığın da kazanırsın diye çok doğru.

Hedefler
geçtiğimiz 3 ay hedeflerime sadık kaldım, borçlarımın büyük kısmını ödedim. şimdi sıra önümüzdeki 3 ayda...
Aralık- kart borcu sıfırlamak
Ocak -İhtiyaç kredisini kapatmak
Şubat- Gr altın almaya başlamak

2019 da en büyük hedefimiz ev kredisini kapatmak.eşime 1 yıl daha destek olmam gerekiyor.
2020 sonlarında tüm borçları bitirmiş olurum + apart alıp ek gelir sağlıyacağız.
2021 de mümkünse şubat-mart gibi çalışma hayatına veda etmeyi düşünüyorum.

2020'de bizim de tüm borçlar bitmiş olacak :)
ve benım de çalışma hayatına veda gibi bir planım var ama tabi durum neyi gösterecek bilemiyorum..
apart alma kısmı nasıl ? yani fiyat peşinat falan ?? toplam ne kadar ?

Hedefler
geçtiğimiz 3 ay hedeflerime sadık kaldım, borçlarımın büyük kısmını ödedim. şimdi sıra önümüzdeki 3 ayda...
Aralık- kart borcu sıfırlamak
Ocak -İhtiyaç kredisini kapatmak
Şubat- Gr altın almaya başlamak

2019 da en büyük hedefimiz ev kredisini kapatmak.eşime 1 yıl daha destek olmam gerekiyor.
2020 sonlarında tüm borçları bitirmiş olurum + apart alıp ek gelir sağlıyacağız.
2021 de mümkünse şubat-mart gibi çalışma hayatına veda etmeyi düşünüyorum.

2020'de bizim de tüm borçlar bitmiş olacak :)
ve benım de çalışma hayatına veda gibi bir planım var ama tabi durum neyi gösterecek bilemiyorum..
apart alma kısmı nasıl ? yani fiyat peşinat falan ?? toplam ne kadar ?

Tabi ki de hayat bu belli olmaz. 2. çocuk olursa zaten benim maaşım ancak bakım ve ihtiyaçlarına gider.
yani çalışmam faydadan çok zarar verir. birde yazın tatilsiz uzun süre çalışmak aşırı yıpratıcı.
kurumsal bir şirket olsa haklarını savunan daha uzun çalışmak isteyebilirdim.
çok eksi yönleri var daha saysam neyse :)

Apartı yaptığımız yatırımlar sayesinde peşin almayı düşünüyoruz.
koyunlarımız var köyde kv bakıyor şuan 100 tane ama kuzuların da büyümesi gerekiyormuş.
Eskişehir'de apartlar 70-90 bin arası mevcut diye biliyorum. konumuna göre değişiyor. paramız neye yeterse artık :)
+ tarla ekip biçiyoruz. bununla ev kredisini ödeyeceğiz. kredi bitince buda ek gelir olarak yanımıza kar kalıcak.

Mia- Mia- hedef olarak aklımdan gecenkerı yazıyorsun, şöyle ki

bu ek gelir olayına ben de çok takıgım bu aralar,ektiğimiz biçtiğimiz veya bıryerde baska bir malımız yok,
aklıma gelen tek fikir şu;

suan ödemesı devam eden evımızın deger 450 bin gibi, ödeme bittiğinde bunu satıp, 300 bine ddaha ufak bir ev alıp ( şuan ki ev 4+1) kalan 150 bini saklamak....

eşime mantıklı geldi, o parayla 1+1 gibi bişey alıp kiraya vermek ve ben işten çıkınca bana da harclık gibi bir para olması,
zaman umarım bunu da gösterır, ilk olarak bu evin ödemesini bitirmek hedef....

ayrıca, senın dedıgın gıbı kurumsal bır yer olsa ben de uzuunn yıllar çalışabilirim, ctesi iş olması bile beni yıldırdı, hele de 2.cocuktan sonra çok daha fazla yoruluyorum, daha sıstemlı bı yer olsa çalışmak daha iyi...

umarım şartlar istediğimiz gibi gelişir :)

Tabi ki de hayat bu belli olmaz. 2. çocuk olursa zaten benim maaşım ancak bakım ve ihtiyaçlarına gider.
yani çalışmam faydadan çok zarar verir. birde yazın tatilsiz uzun süre çalışmak aşırı yıpratıcı.

koyunlarımız var köyde kv bakıyor şuan 100 tane ama kuzuların da büyümesi gerekiyormuş.
Eskişehir'de apartlar 70-90 bin arası mevcut diye biliyorum. konumuna göre değişiyor. paramız neye yeterse artık :)
+ tarla ekip biçiyoruz. bununla ev kredisini ödeyeceğiz. kredi bitince buda ek gelir olarak yanımıza kar kalıcak.

Mia- Mia- hedef olarak aklımdan gecenkerı yazıyorsun, şöyle ki

bu ek gelir olayına ben de çok takıgım bu aralar,ektiğimiz biçtiğimiz veya bıryerde baska bir malımız yok,
aklıma gelen tek fikir şu;

suan ödemesı devam eden evımızın deger 450 bin gibi, ödeme bittiğinde bunu satıp, 300 bine ddaha ufak bir ev alıp ( şuan ki ev 4+1) kalan 150 bini saklamak....

eşime mantıklı geldi, o parayla 1+1 gibi bişey alıp kiraya vermek ve ben işten çıkınca bana da harclık gibi bir para olması,
zaman umarım bunu da gösterır, ilk olarak bu evin ödemesini bitirmek hedef....

ayrıca, senın dedıgın gıbı kurumsal bır yer olsa ben de uzuunn yıllar çalışabilirim, ctesi iş olması bile beni yıldırdı, hele de 2.cocuktan sonra çok daha fazla yoruluyorum, daha sıstemlı bı yer olsa çalışmak daha iyi...

umarım şartlar istediğimiz gibi gelişir :)

Ne kadar da aynı düşünüyoruz.
İnşallah hedeflerimize ulaşırız.

:KK37:Çok sevdim programınızı canım
Rabbim istediğiniz şekilde nasip etsin inşaallah

Canım bu apart dediğin 1+1 ev mi ve şuan kirası ne oluyor tahmini

Günaydın
Bu hafta içi çamaşır yıkayıp kuruttum
Haftasonuna sadece çarşaf değiştirip yıkarım
Haftasonu cumartesi evdeyim temizlik mutfak işleri ile geçirmeyi düşünüyorum
Pazar günü kahvaltıya davetliyiz
Bu akşam ütü mü yapsam acaba?

Günaydın
Bu hafta içi çamaşır yıkayıp kuruttum
Haftasonuna sadece çarşaf değiştirip yıkarım
Haftasonu cumartesi evdeyim temizlik mutfak işleri ile geçirmeyi düşünüyorum
Pazar günü kahvaltıya davetliyiz
Bu akşam ütü mü yapsam acaba?

Benimde çok işim var bu gün
1 mak bulaşık yerleşicek
1 mak çamaşır yıkanıcak kuruyanlar katlanıcak
saçlarıma badem yağı sürücem.
mutfak ve yemek işleri olur.
uyumadan önce etrafı toplarım.
yarın eve geç gelebiliriz.

Günaydın kızlar. Benim de çok işim var. Ev darmadağın. 37 olduk bu hafta tam doğsa da sorun olmaz artık. Güzel bi temizleyeyim bu gün. Kontrol var öğleden sonra belki alır doğuma. :bicak:

Günaydın kızlar. Benim de çok işim var. Ev darmadağın. 37 olduk bu hafta tam doğsa da sorun olmaz artık. Güzel bi temizleyeyim bu gün. Kontrol var öğleden sonra belki alır doğuma. :bicak:

Allah yardımcın olsun canım.
kendini yinede yorma biraz toparla geç.

Günaydın kızlar,
Yatakodasinin perdesini yıkayıp kısa perdeleri takacaktım (kombi açılır yakında),
Şiddetli yağmur yağıyor :halay:
:kahve: kahve içmek istiyorum yağmuru izleyerek ,
Sonra da kisliklari çıkartır dolap düzenlerim,
Umarım atacak bir şeyler bulurum,
Yemeğim yok :KK43:

Güzel haberlerini bekliyoruz canım, sağlıkla gelsin yeter ki :)

Kızlar selam
Gerçekten burayı okumaya başladıktan sonra bende de olumlu yönde değişmeler oldu. Hem temizlik düzen işleri daha rahat ilerliyor. Hem evden fazlalıklar gidiyor ev nefes alıyor. Hem de para harcamaya kıyamayıp birikim yapmaya hevesleniyorum.
Buraya yazılanlardan ilham alıyorum. Yazdıkça da birilerine ilham verdiğime inanıyorum.

Back
X