Günaydın kızlar
HAftasonu günüm mutfakta geçti
Sadece eve bir süpürge açabildim
akşam yemeğine annemler de bendeydi kaldır topla yıka derken günü devridik
Pazar günü de kahvaltıya davetli olunca geç döndük
Ütüm var yapmam gereken
Yemeğim var sadece çorba yapsam yeterli olur en azından yemekle uğraşmam

Pazartesi
temizlik (süpür-sil,nevresim,toz al,wc banyo,bulaşık,çamaşır)
etli yemek
eylül banyo

Salı
yemek kızartma
buzdolabı temizle

Çarşamba
nohut yemeği
dağınıklık topla
çamaşır yıka katla

Perşembe
kalan yemek yanına pilav
dinlen film izle
eylül banyo

Cuma
sebze yerleştir.
yemek balık kızartma
dağınıklık topla
çamaşır yıka katla

Cumartesi
temizlik (süpür-sil,wc,banyo + dolap içleri)
yemek lazanya

Pazar
güzel bir kahvaltı
evde film izlemek
çiçekleri sula

Notlar;
Bu hafta para harcamamaya dikkat et.
Evdeki kitapları oku
Malzemeleri kontrol et.
Buzluğa domates rendele koy
nohut-fasulye hasla

günaydın herkesee :)
haftasonu, gerçi haftasonu dediğim sadece pazar günüm var :kızgın:
pazar sabah kahvaltı devamında çamaşır atıp astım, evi süpürmeye basladım kiiii, öncesinde cocukların dağınıklıklarını toplamak bile nerdeyse 20 dk sürüyor, neysee ev cok büyük oldugundan süpürme işi baya sürüyor, devamında kısa bi mola verdim tlf caldı, annem arıyor, onun evinin de temızlenmesı gerektıgını söyledi ( bu ara hasta ve yapamıyor ) , tamam anne benım kı bıtsın gelirim tabi dedim, bu arada çocuklar bir yandan yenıden dağıtmışlar bile, birden sinirlerim tepeme cıktı ve ağlama krizine girdim....

kızım ve eşim şokk, ne oldu falan, yetemıyorum dedım, bitmiyor, bir anda başa dönüyorum, daha gidip annemin evini temizleyeceğim, ama şuan bile o kadar yorgunum kiiiiiiii.....

eşim kahve yaptı ve oturttu beni, sakinleş lütfen diye ha bire telkinde bulundu, ben yapayım ne diyorsan falan.....

neyse işleri o halde bırakıp anneme geçtim, akşam 9'a kadar ordaydım, çocuklarımın banyosu bile kaldı, daha kalan irçok şey var :(

yani yetemıyorum, geriliyorum, herşey düzgün ve yolunda olsun ıstıyorum, olmuyor......

bir nevi iç dökme oldu, sizleri sıktıysam özür dilerim...

:KK61:

pazar sabah kahvaltı devamında çamaşır atıp astım, evi süpürmeye basladım kiiii, öncesinde cocukların dağınıklıklarını toplamak bile nerdeyse 20 dk sürüyor, neysee ev cok büyük oldugundan süpürme işi baya sürüyor, devamında kısa bi mola verdim tlf caldı, annem arıyor, onun evinin de temızlenmesı gerektıgını söyledi ( bu ara hasta ve yapamıyor ) , tamam anne benım kı bıtsın gelirim tabi dedim, bu arada çocuklar bir yandan yenıden dağıtmışlar bile, birden sinirlerim tepeme cıktı ve ağlama krizine girdim....

kızım ve eşim şokk, ne oldu falan, yetemıyorum dedım, bitmiyor, bir anda başa dönüyorum, daha gidip annemin evini temizleyeceğim, ama şuan bile o kadar yorgunum kiiiiiiii.....

eşim kahve yaptı ve oturttu beni, sakinleş lütfen diye ha bire telkinde bulundu, ben yapayım ne diyorsan falan.....

neyse işleri o halde bırakıp anneme geçtim, akşam 9'a kadar ordaydım, çocuklarımın banyosu bile kaldı, daha kalan irçok şey var :KK43:

yani yetemıyorum, geriliyorum, herşey düzgün ve yolunda olsun ıstıyorum, olmuyor......

Bence tek başına bir çok sorumluluk alıyorsun.
ailecek bazı kurallar mı getirsen.

kendi evimin temizliği konusuna çözüm bulup ondan kurtulmam lazım Mia- Mia-
detaylara aslaa giremiyorum, ev p kadar zamanımı alıyor ki, başka şeyler yerinde kalıyor, eşim yardım ediyor sağ olsun, ama programlı olamıyorum, en azından temızlık işini yardımcı ile halledersem ben de diğer işlere zaman bulabilirim,
cevremde ki herkes bunu söyler hep '' bu kadar sorumluluk cok agır '''
evet yıpranıyorum......

Bence tek başına bir çok sorumluluk alıyorsun.
ailecek bazı kurallar mı getirsen.

kendi evimin temizliği konusuna çözüm bulup ondan kurtulmam lazım Mia- Mia-
detaylara aslaa giremiyorum, ev p kadar zamanımı alıyor ki, başka şeyler yerinde kalıyor, eşim yardım ediyor sağ olsun, ama programlı olamıyorum, en azından temızlık işini yardımcı ile halledersem ben de diğer işlere zaman bulabilirim,
cevremde ki herkes bunu söyler hep '' bu kadar sorumluluk cok agır '''
evet yıpranıyorum......

yardımcı her eve lazım :) denemelisin 1-2 hafta
sonra bi kendine gel al eline kahve planını yaz
olmuyor yapamadım dediğin ne varsa liste yap.

Gelecek planlaması yaparken şuan yaşadığımız anıda düşünmek gerekiyor.
Bu konuya değinecektim.

Önce bu sorunu çözmek için ne yapmak gerekiyor sakince düşün ve harekete geç :super:

o evreye geldiğim vakit mutlaka yazacağım :dua:

yardımcı her eve lazım :) denemelisin 1-2 hafta
sonra bi kendine gel al eline kahve planını yaz
olmuyor yapamadım dediğin ne varsa liste yap.

Gelecek planlaması yaparken şuan yaşadığımız anıda düşünmek gerekiyor.
Bu konuya değinecektim.

Önce bu sorunu çözmek için ne yapmak gerekiyor sakince düşün ve harekete geç :super:

neyse işleri o halde bırakıp anneme geçtim, akşam 9'a kadar ordaydım, çocuklarımın banyosu bile kaldı, daha kalan irçok şey var :KK43:

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Topluyorum siliyorum süpürüyorum arkamı dönüyorum aynı. Son zamanlarda daha gergin olmaya başladım. Dağınıklık yüzünden herkesi kırmaya başladım:( planlı olmadığım için sanırım yetişmiyor hiç bişey :(

Bir tane arkadaş vardı çok güzel temizlik yapıyordu kimdi o? Adını bulup etiketlemek lazım :) profilinde sigara vardı galiba o_O yaptıklarını okudukça rahatlıyorduk :KK48:

canım herşeyi kendimiz üstleniyoruz, ve zaten halihazırda yorucu hayatımız, kolaylaştırıcı çözümlere ihtiyacımız var, ben yardımcı bir kadınla deneyeceğim, umarım herşeyi istediğim düzeyde rayına oturtabilirim :işsiz:

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Topluyorum siliyorum süpürüyorum arkamı dönüyorum aynı. Son zamanlarda daha gergin olmaya başladım. Dağınıklık yüzünden herkesi kırmaya başladım:KK43: planlı olmadığım için sanırım yetişmiyor hiç bişey :KK43:

Bende dağınık olduğum zamanlar sinirli olurdum.

sonra temizlik malz değiştirdim.
sulu süpürgem vardı. su doldur boşalt işleri gözümde büyürdü.
vileda doldur boşalt exra iş gibi gelirdi.

süpürgemi kuru torbasız ve hafif seçtim.
vileda yerine mop kullandım.
toz alırken camsil kullandım.
yada ıslak mendil acil zamanlar için.

böylece temizlik daha pratik oldu
bir söz vardır ya alet işler el övünür...

temizliği sevmemin 1. adımı alet ekipman seçimin olmuştu...

canım herşeyi kendimiz üstleniyoruz, ve zaten halihazırda yorucu hayatımız, kolaylaştırıcı çözümlere ihtiyacımız var, ben yardımcı bir kadınla deneyeceğim, umarım herşeyi istediğim düzeyde rayına oturtabilirim :işsiz:
Aslında üstlenmiyorum eşim de çok yapıyor ama o genelde temizlik kısmıyla ilgileniyor. Ben dağınıklıktan bıktım. Dağınık olunca temiz de görünmüyor. Yardımcı ayda bir geliyor kapıyı camı dolabı silip gidiyor. Günlük işler beni yoran :( yine bebek gelecek herşey daha da birbirine girecek :(

2. Adım Rutinler.

Gün içerisinde olması gereken işler.
yatak düzeltmek
bulaşık
çamaşır katlama vs

kızımın odasını akşam topluyorum yada oyuncaklar nerlere dağıldıysa.
en geç sabah toplar çıkarım.
Biliyorum ki belli bir dönem oyuncaklarla bir bütün halinde olucaz :)

bunlar dışında yemek işim var.
yemek seçimim kolay ve orta zorlukta yemekler oluyor.
mantı ve sarma açacak durumda değilim malesef.
toplamda 30 dk yapım aşaması sürüyor.

toplamda bunların hepsi 1 saati kapsayan işler.
eğer mutfakta işim uzun sürerse video açıp hem dinleyip hem devam ediyorum işime.
hani şu listede exra işleri yapıyorsam.

Belki yardımı olur diye anlatmak istedim.

Bende dağınık olduğum zamanlar sinirli olurdum.

sonra temizlik malz değiştirdim.
sulu süpürgem vardı. su doldur boşalt işleri gözümde büyürdü.
vileda doldur boşalt exra iş gibi gelirdi.

süpürgemi kuru torbasız ve hafif seçtim.
vileda yerine mop kullandım.
toz alırken camsil kullandım.
yada ıslak mendil acil zamanlar için.

böylece temizlik daha pratik oldu
bir söz vardır ya alet işler el övünür...

temizliği sevmemin 1. adımı alet ekipman seçimin olmuştu...
Silvanın mopunu çok övüyorlar ondan alayım dedim 150 dediler. Seninkinin markası ne canım.

2. Adım Rutinler.

Gün içerisinde olması gereken işler.
yatak düzeltmek
bulaşık
çamaşır katlama vs

kızımın odasını akşam topluyorum yada oyuncaklar nerlere dağıldıysa.
en geç sabah toplar çıkarım.
Biliyorum ki belli bir dönem oyuncaklarla bir bütün halinde olucaz :)

bunlar dışında yemek işim var.
yemek seçimim kolay ve orta zorlukta yemekler oluyor.
mantı ve sarma açacak durumda değilim malesef.
toplamda 30 dk yapım aşaması sürüyor.

toplamda bunların hepsi 1 saati kapsayan işler.
eğer mutfakta işim uzun sürerse video açıp hem dinleyip hem devam ediyorum işime.
hani şu listede exra işleri yapıyorsam.

Belki yardımı olur diye anlatmak istedim.
İşte o rutinler :işsiz:
Bitmek bilmeyen çamaşır ve bulaşıklar :işsiz:
Üzerine bi de çocukların dağınıklığı :KK61:

İşte o rutinler :işsiz:
Bitmek bilmeyen çamaşır ve bulaşıklar :işsiz:
Üzerine bi de çocukların dağınıklığı :KK61:
Odalarının dağılmasını problem etme bence
bulaşıkları sadece akşam yıka eşinle
çamaşırları çocuklar okuldayken hallet oh mis.

Zaman üç boyuttan ibarettir: Geçmiş, şu an ve gelecek…

Geçmişte yaşananları düşünmek suçluluk duygusunu, gelecekte yaşanacakları düşünmek endişe duygusunu uyandırır. Geçmiş geçmiş, gelecek de henüz gelmemiştir. Yaşanan tek an şu andır.

Geçmişinde yaşadıklarında takılı kalan kişiler,

‘‘Keşke yapmasaydım’’,

‘‘O karar almamalıydım’’,

‘‘Neden öyle söyledim ki?’’

‘‘O şekilde davranmasına nasıl müsaade ettim?’’ şeklinde düşünceler ile yaşar.

Bazı insanlar ise gelecekle ilgili endişelenerek yaşar.

‘‘Ya olursa?’’,

‘‘Ya işler yolunda gitmezse?’’,

‘‘Ya ilişkim biterse?’’.

Ne geçmiş için yapılabilecek bir şey, ne de gelecekte olabilecekleri kontrol edebilme şansımız vardır. Geçmişe, yaşadıklarımızdan ve hatalarımızdan ders almaya ihtiyacımız vardır. Geçmişe ait anılarımız, gelecekte ‘‘keşke’’ dememizi önleyecek şekilde davranmamızı sağlayabilir.

Gelecekte ise karşımıza çok farklı seçenekler çıkacaktır ve biz bundan önceki deneyimlerimizden faydalanarak karar verebiliriz. Ancak ne geçmişe geri dönüp farklı davranabilmek, ne de geleceği ön görüp ona göre bizim için en yararlı olacak kararı verme şansımız vardır.

Hayatı daha kaliteli ve iyi bir şekilde yaşayabilmek için içinde bulunduğumuz ana odaklanmak gerekir.

Geçmişe bakarak,

‘‘Daha önce denedim olmadı’’,

‘‘Daha önce de böyle olmuştu’’ ya da

Geleceğe dair,

‘‘Ya olmazsa?’’,

‘‘Ya yolunda gitmezse?’’

Şekildeki olumsuz bir düşünce şekli ile atacağımız pek çok adımdan vazgeçiyor olabiliriz. Oysa bu düşünceler sadece zihnimizin kuruntularıdır. Bu kuruntularla savaşmamak, onların himayesinde yaşamamıza neden olur.

Geleceğe dair bir şeyin değişebileceğine dair inanç kalmaz. Oysa değişim için bizi harekete geçiren en önemli motivasyon kaynağımız kendimize duyduğumuz inançtır. Kişinin kendine duyduğu inancı kaybetmesi, kendine yapabileceği en büyük haksızlıktır.

Geçmiş ve gelecek ancak şimdiki zaman yoluyla anlam kazanır. Geçmiş zamanda olanlar üzerinde takılıp kalmak bugün yapabileceklerinizi engeller. Etkili yaşamanın püf noktası, bugünü tatmin edici bir şekilde yaşayabilmektir. Daha mutlu ve etkili bir şekilde yaşamak, önünüze çıkan fırsatların farkında olmanız anlamına gelir. Hayat tercihlerden ibarettir ve sizi siz yapan, şu an içinde yaptığınız tercihlerinizdir.

Devamı: https://www.uplifers.com/ani-yasama...arak-anda-yasayabilmenin-onemi/#ixzz5XIWam2Qo

Back
X