- 3 Haziran 2009
- 7.642
- 30.059
- 1.073
- 42
Ben önce önüme bir kağıt kalem koyup “Dışarıda Yemek” diye bir başlık attım. Kağıdı 4 kareye ayırdım. Üst sol kareye dışarda yemeği sevdiğim yiyecekler başlığını yazdım. Bu sevdiğim yiyeceklerden hangileri benim için vazgeçilmez hangileri olmasa da olur ve hangilerini sağlık açısından yememem gerekli onları belirledim.
Hemen yanındaki kareye “Dışarıda yemek yeme nedenleri” diye bir başlık yazdım. Tek tek tetikleyen faktörleri belirledim. Evde yemek olmaması, regl, can sıkıntısı, sosyalleşme ihtiyacı gibi şeyler yazdım.
3. kareye “Neyi değiştirmek istiyorum” başlığını yazdım. Mesela Hamburger yemek istemiyorum. Mecburen dışarda yemek istemiyorum gibi.
Son kareye ise “Nasıl Yapacağım” diye bir başlık attım. Burada yazdığım aksiyonların nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik olmasına dikkat ettim.
İlk uygulamaya başlarken hedefin küçük olması önemli. Benim ilk hedefim haftada 3 gün dışarda yemeği 2’ye çekmekti. 2 ay kadar 2’de kaldım. Sonra haftada bire çektim. En son 2 haftada bire kadar geldik.
Ben dışarda yemek yemeyi seven bir insan olduğum için bunu hayatımdan komple çıkarmak ya da süreyi daha fazla uzatmak istemiyorum.
2 haftada bir dışarıda yiyeceğim şeyi planlıyorum ve gidip düşündüğüm şeyi yediğimde ne verdiğim paradan ne aldığım kaloriden rahatsız oluyorum. Büyük bir keyifle yemeğimi yiyip 2 hafta sonra ne yesem acabayı düşünmeye başlıyorum:)
Dışarda yemek yeme süremizi 2 haftada bire çekmenin, bütçemize ve yaşadığımız mide problemlerini düzeltmeye epey katkısı oldu.
Oturup sorunu kağıda dökmenin ve kafanda dönüp duran düşünceleri yazılı hale getirmenin de çok faydası olduğunu düşünüyorum.