yaa çok güzelmiş, benim kızım kesin bu oyuncakları başka şekilde kullanır, adım gibi eminim. barbisine telefon tabak falan yapıyor oyuncak anlamını yitiriyor, yaratıcı diyorum artık bende ne diyim
attım favoriye, orkide seviyorum alıp denerim inşallah bu şekilde. orkide saksısını deleyim mi o zaman ben mika olanları?
1. si orkideyi aldığın zaman bir bak saksıya, bazen sünger oluyor köklerinde. onu parçalayıp çıkarman lazım. köklere zarar vermemeye çalış.
2. si onu mümkünse plastik orkide saksısına ek. eğer mika ise saksın, sıcak bir şeyle delmen lazım. ama ben plastik saksısyı öneririm, hatta ben plastik saksıyı bile deliyorum daha çok hava alması için.
3. sü, sularken saksıyı çeşme altına tut, artık mineraller sudan geçerken saksıdan ayrılsın. orkidenin yaprak göbeğinde su kalmasın. oda çürütür. ya ortasına üfle o su çıksın ya da peçeteyle al. sonra daldır suya bırak isterse yarım saat kalsın o önemli değil. sonrasında süzdürmen önemli. ve mümkünse havadar, ışık alan, direkt güneş almayan (perde arkasından güneş alabilir) bir yere bırak. haftada 1 sulamasını aksatma. yeter.