Ucuz ucuz diyorsun da burada oturdugum eski daireye verdigim kirayla istanbulda iyi bir yerde rahatlikla kalirdim
Gerci istanbul da fiyatlari da bilmiyorum ya hani rezil olur musum böyle deyip :KK70:
90 metrakare eski daireye 3600 liraya kaliyorum
Ve ucuz bu kaldigim yer, buradan ciktigim gibi kiralar en az 700, 800 eurodan basliyor

Kira ödeyene kadar ev kredisine girseniz daha karlı olmaz mı
baya pahalıymış.

3600 mi anam ne yaptın yaaa...
bizim köyden birisini kızı almanyada yaşıyor türkiyeden toptan alışveriş yapıp dönüyolar.
adam almanyada türk lirasi 30 bin kazaniyormuş :KK57:
ben o yüzden ucuz dedim:KK70:
bizim burasi kira en ucuz 300 lira. istanbulda degilim:KK70:

Ya euroyu tl ye cevirince zaten yüksek geliyor kulaga ama kiraya da gidebiliyor yarisi
o dedigin kisinin kocasi 5 bin euro aliyormus
Yani kari koca calisirsan o parayi gecme ihtimalin de var
Yasam standartlari yüksek ama, vergiye maasinin yarisi gidiyor basta

Seminer dönemi güzel oldu ya, en azından eve biraz daha erken geliyoruz, özlemişim evde olmayı

Okuldan gelince ütü vardı iki makine onu yaptım
Mutfak, yatak odasını süpürdüm
Aynaları sildim
Lavabo ovdum
2 tane puzzle vardı yıllardır yapıştırılmayı bekleyen, onları yapıştırdım, daha sonra ablama vereceğim iş yerine asacak, güzel olmazsa atarım dedim, sıkıldım artık yıllardır ayak altında duruyor
Yemek işim kaldı sadece, domates çorbası yapacağım, buzluktan sarma çıkaracağım yanına

Evde olunca insanın aklına işler geliyor sürekli iyi oluyor, yemek yaparken bir yandan iş düşünürüm, dinlene dinlene yapayım haftaya fırsat olmaz okul temposunda :bicak:

Kira ödeyene kadar ev kredisine girseniz daha karlı olmaz mı
baya pahalıymış.

O is daha kötü, ev yaptiran arkadaslar var cok sikisiklar
söyle birsey almasi zaten cok pahali yani kira ödemek daha ucuza geliyor
Zaten ev aldin diyelim yan geliri kira gibi yine ödüyorsun ve evim bakim masraflari girince icine artiyor fiyat
Faiziyle bereber evi en az 30 senede borcunun bitirebilirsin cok sikarsan
Ev aldi kiradan kurtuldu mesela ama vermesi gereken evin metrekaresine göre degisen yan gideri oluyor evin icinde cöp vergisi, isinmasi falan mesela 300 euro sadece yan gideri ve bu kira degil
Evin varsa lüks sahibisin demek bir de, kapinin önüne yagan kara kadar temizlemek zorundasin kayip düsen olursa baisn belaya girer
Bahcen varsa ekebilecegin bitkiler yazilidir, bakimsiz birakamazsin
Ki burada isi calistirmak cok pahali zaten, insanlar tamirata beton karmaya kadar kendileri yapiyor
Yani ben 600 verip basim agrimiyor, arkadas evin borcu üzerine de 300 euro yan gider veriyor her ay
Hangisi mantikli sence
Ha ben kücük dairede yasamaktan gocunmuyorum, kimisi o lüksü ister yani

O is daha kötü, ev yaptiran arkadaslar var cok sikisiklar
söyle birsey almasi zaten cok pahali yani kira ödemek daha ucuza geliyor
Zaten ev aldin diyelim yan geliri kira gibi yine ödüyorsun ve evim bakim masraflari girince icine artiyor fiyat
Faiziyle bereber evi en az 30 senede borcunun bitirebilirsin cok sikarsan
Ev aldi kiradan kurtuldu mesela ama vermesi gereken evin metrekaresine göre degisen yan gideri oluyor evin icinde cöp vergisi, isinmasi falan mesela 300 euro sadece yan gideri ve bu kira degil
Evin varsa lüks sahibisin demek bir de, kapinin önüne yagan kara kadar temizlemek zorundasin kayip düsen olursa baisn belaya girer
Bahcen varsa ekebilecegin bitkiler yazilidir, bakimsiz birakamazsin
Ki burada isi calistirmak cok pahali zaten, insanlar tamirata beton karmaya kadar kendileri yapiyor
Yani ben 600 verip basim agrimiyor, arkadas evin borcu üzerine de 300 euro yan gider veriyor her ay
Hangisi mantikli sence
Ha ben kücük dairede yasamaktan gocunmuyorum, kimisi o lüksü ister yani

Oooo nasıl sistem kurmuşlar.
şey duymuştum ya evin boyasından tarzına kadar karışıyormuşlar.
mahalleyle uyumlu olmalıymış diye.

Seminer dönemi güzel oldu ya, en azından eve biraz daha erken geliyoruz, özlemişim evde olmayı

Aynaları sildim
Lavabo ovdum
2 tane puzzle vardı yıllardır yapıştırılmayı bekleyen, onları yapıştırdım, daha sonra ablama vereceğim iş yerine asacak, güzel olmazsa atarım dedim, sıkıldım artık yıllardır ayak altında duruyor
Yemek işim kaldı sadece, domates çorbası yapacağım, buzluktan sarma çıkaracağım yanına

Evde olunca insanın aklına işler geliyor sürekli iyi oluyor, yemek yaparken bir yandan iş düşünürüm, dinlene dinlene yapayım haftaya fırsat olmaz okul temposunda :bicak:
Oh valla öğretmen olmak varmış :)

Aynaları sildim
Lavabo ovdum

İyi yapmışsın canım
kolay gelsin
ama yorma kendini :)

Oooo nasıl sistem kurmuşlar.
şey duymuştum ya evin boyasından tarzına kadar karışıyormuşlar.
mahalleyle uyumlu olmalıymış diye.

evet dis cepheyi kafana göre yapamiyorsun
belirli bir alan cim olacak belirli bitkiler ekilecek, citlerinin yüksekligine kadar kurallari var, uygulamazsan cezasi büyük
Boyatmada da öyle dedigin gibi
Bahsen varsa bakmak da zorundasin öyle kafana göre bicmiyom cimleri, sogan ekecem ben buraya da diyemezsin
Gibi gibi seyler
Müstakil evleri zor, apartmanlar daha kolay
Kaldigim yerde devlet cimleri bicip agaclari buduyor
Ama mesela kisiden daire kiralarsan o islerin parasi da cebinden cikiyor ya da sen yapiyorsun
Önceki dairemde öyleydi, bahar gelince bahce bakimi yapilirdi
Simdi kaldigim yerde yan giderlerin icinde bunlari parasi
Yani kafamiz daha rahat
Ama merdivenleri silmek bizde yine dönüsmeli
Cöpü cikarmak da öyle

Son düzenleme:
Kizlar benim oğlan mezun oldu 😂 ya soyle bi düşündüm okula gidiyo oglen yemeği sonra uyku sonra 1 saat etkinlik bi saat serbest zamanmis. Sonra ikindi kahvaltısı cocuga katacak bisey yok. Daha donanımlı guzel bi okul buldum ama bu döneme degil artik seneye 4 yasina girsin

evet dis cepheyi kafana göre yapamiyorsun
belirli bir alan cim olacak belirli bitkiler ekilecek, citlerinin yüksekligine kadar kurallari var, uygulamazsan cezasi büyük
Boyatmada da öyle dedigin gibi
Bahsen varsa bakmak da zorundasin öyle kafana göre bicmiyom cimleri, sogan ekecem ben buraya da diyemezsin
Gibi gibi seyler
Müstakil evleri zor, apartmanlar daha kolay
Kaldigim yerde devlet cimleri bicip agaclari buduyor
Ama mesela kisiden daire kiralarsan o islerin parasi da cebinden cikiyor ya da sen yapiyorsun
Önceki dairemde öyleydi, bahar gelince bahce bakimi yapilirdi
Simdi kaldigim yerde yan giderlerin icinde bunlari parasi
Yani kafamiz daha rahat
Ama merdivenleri silmek bizde yine dönüsmeli
Cöpü cikarmak da öyle

bizde merdivenler kendi kapımdan aşağıdaki komşu kadar süpürülüyor
ilk zaman tüm merdivendi
sil süpür yarım saat sürüyordu.

ilk ev sahibimiz de yurtdışından gelmişti ordaki kuralları burda uyguluyordu
ay her 15 gün merdiven sil kilimleri silkele merdiven demirleri ayakkabılık sil yok dış paspas yıka dış merdiven yıka çok detaylıydı
ilk tuttuğumuzda bahçe işlerine karışmanıza gerek yok demişti
son zaman yok niye süpürmüyosunuz muhabbeti yapmıştı
kaloriferliydi nisan ayında temizlemişler mi havalarda eksiye düştümü
diyoruz yakın parası neyse verelim yakmadılar 15 gün donduk
ayy neler neler :olamaz:

Taabiki 😂 emekli olunca egede bi villa alin olmazsa 🤓

Ya esim cok takintili yüksek ev istiyor yerden olanlar basiyor, büyük camli daire istiyor
Yasadigim yerde hep bahceli ev var zaten havuzlu falan
Korkunc geliyor ona, basik karanlik gibi
Yüksek apartman binasini kabul ettim ben de
Yaslaninca bir de evim bakimiyla ugrasmayalim diyor
Aklima da yatti
Zaten yaslaniyorsun derli toplu lüks bir daire is görür
Evin bakimi var ya da yardimci alacaksin
Ki yardimcya da ben sicak bakmiyorum, belki donla gezmek istiycem kisitlanirim
azicik asim kaygisiz basim demisler

Back
X