- 6 Ağustos 2018
- 231
- 855
- 53
sevgili arkadaşlarım.
size rutinlerden bahsetmek istiyorum.
ben genelde alarm 4:30 ta kuruyorum 5 te kalkıyorum ama çok zorlanmaya başladi sanirim vucüt bünyesi kaldiramadığı hissediyorum ne olduysa...
sabah hiç bişey yapmadan kahvaltıya girişiyorum. 6 da bitiyor..
o anda işlerim pek olmayabiliyor bulaşık makine boşaltma çamaşir asma dışında..
kitap okuyorum birazcik da..
tele biraz zaman aliyor:/
ne olduysa artık böle rutin oluştukça inanilmaz yorgun hissetmeye başladim sanirim rutini değiştirecegim...
işyerinde çay içmiyordum. kan değeri çok düşüyordu.
bide kahve içimi baya arttı günde neredeyse 3 kere içiyorum. jacobs kahve ile taniştim a101 de 10 tl üstünde alirsa 5 liraydi. bende aldim çok güzel tadi var. fitre gibi :)
bide şekersize tekrar başladim. ama kendimi sıkı bogazi tutmam lazim artık...
işten eve gelince havalandirmayi çok nadir.. çünkü kızımı hemen getiriyorlar
o oyuncaklarla oynarken bende direk yemek yapmaya çalışıyorum.
yemekten sonnra sofra kaldir süpür bulaşıklari makineye doldur İŞ varsa yap derken hoop kanepeye yığılıyorum.
acayip yorgunluğu... ne yapacagimi artık bilmiyorum ya![]()
günaydın kızlar...
bu mesajı görünce bir iki şey yazmak istedim:) benzer şeyleri biz de yaşıyoruz ev işi, iş, tlf üçgeninde...
sevgili @MigiMadid , öncelikle sabahları niye erken kalkıyorsun? sabahları seni tatlı uykundan, sıcak yatağından eden amaçlarını tekrar gözden geçirmen iyi olabilir. tlf unu hangi amaçla kullanıyorsun ve tahminen ne kadarlık bir süre senin için yeterli gelir? bunları gözden geçirip, gerçeklerle bütünleştirebilirsin. internet bir derya... amacımız için kullanırsak ne ala, yoksa insanın içerisinde boğulma ihtimali var gerçekten. sınırları kesin çizmek gerek. mesela sabah neti açmamaya karar versen, işe gidip gelirken yolda kullansan olmaz mı?
okuduğum bir makalede orta boyutta bir odayı havalandırmak için yaklaşık 15 dk nın yeterli olduğu yazıyordu. bu konuya ben de önem veriyorum. sabah çıkmadan bunu yapabilir misin? hem hava da daha temiz oluyor. bazen hava soğuk olduğunda ve biz evde olduğumuzda bir odanın kapısını kapatıp, camını açıyorum. havalandıktan sonra camını kapatıp, tekrar kapıyı açıyorum ki temiz hava diğer odalara da girsin. bunu sen de deneyebilirsin... yada sadece bulunduğun odanın kapısını kapatıp, diğer bütün camları açarak ceryan yaptırınca da iyi oluyor:)
uyku süreni senin için makul saate çekmen ve rutinini buna göre ayarlaman iyi olur. uyku yetersizliği, hayattan yeterince tat alamamaya kadar varabiliyor. huzurlu, dingin,yeterli bir uyku enerjik ve dengeli bir gün için mühim. gece 10 ile sabah 6 arasında uyumak en ideali ama kişiye göre bu ayarlanabilir.
ev işine gelince... bu kadar kendinizi yormayın ya:) hiç temizlik yapmadığı için ölen birini duymadım ben bu ülkede:)) önemli olan bu işlerin haftaya dağılımını yapmak ve belli süreler vermek. mesela çamaşır asma-bulaşık makine boşaltma 15 dk yeterli olur, yüzeysel süpürme 15 dk gibi. günlük birkaç iş belirleyip bunları yaptık mı tamamdır. yoksa bu konunun mükemmellik kıstası yok. ve mükemmel olmak zorunda değiliz:)
akşam mesela biraz melankolik anlarımdaydım:) normalde ilk iş oğlumla ilgilenir, ondan sonra yemek faslına geçerim. dedim biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var, olur mu? tamam dedi, oyuncaklarına döndü, ben de mutfağın kapısını kapadım ve kek yaptım:)) sonra yemek hazırladım. yemekten sonra da odama geçip, instagrama takıldım:) bu arada o da babasıyla zaman geçirdi tabii. demem o ki, biz de insanız, etten kemikteniz... hayatımızda herkese ihtiyacımız olsa da, aslında en çok kendimize muhtacız, onu ertelemeyelim:)
*
kurutma makinesi alan arkadaşlaaar.... :) hayırlı olsun. inşallah çok memnun kalırsınız. kurutma özelliği olan çamaşır makineleriyle ilgili fikirleriniz nedir? yer kaplama açısından bana daha sıcak geliyor ama sizin fikirleriniz de önemli. paylaşırsanız mutlu olurum.
*
bu arada sadeleşme sürecim devam ederken, baktım ki artık bazı eşyalardan kurtulamıyorum ve süreç beni yoruyor, eşyaları yardım kuruluşlarına vermeye karar verdim. sıfır, kullanılmamış olan bir çok şey özellikle beni ikilemde bırakmıştı. bu konuya da böyle bir çözüm buldum:)
mutlu bir gün olsun hepinize...