Bütçe

Malesef ki finansal yönüm biraz zayıf.
Geçmişi düşünüyorum da tam para biriktirmeye alışmıştım düğün masrafı çıkmıştı
düğün masrafını sıfırlayınca araba aldık araba bitince ev.
çoğu mantıklı yatırımlar olsa da benim zamanla yetinememe durumum meydana geldi.
ve şu tabloyu kendime uygulayacağım.
2020 dahil olmak üzere artık parasız kalma durumu yaşamak istemiyorum. Özellikle borcu borçla ödemek niyetinde değilim.

Tablo netten alıntıdır.

3106_10.webp

evde düzenlem gereken dolaplar var askilik almam gerek bide kücuk bi dolap .. tuvalet kagidi tamir cantasini kucuk yolluk var onu felan koymak icin bide valiz var iki tane onlar canimi sıkıyo katlanabilir olsa keske 😆

herkese merhaba gecen haftam inanilmaz kötü gecti ( manisada deprem sonra elazig) hala cok kötü geciyo oglumu odasinda yatirmiyorum 2 gün öncede yine deprem oldu😓
Hepimize geçmiş olsun gerçekten zor günlerdi, yanında yatsın canım ben de yanımda yatırıyorum böyle istiyor alışana kadar idare edeceğiz

evde düzenlem gereken dolaplar var askilik almam gerek bide kücuk bi dolap .. tuvalet kagidi tamir cantasini kucuk yolluk var onu felan koymak icin bide valiz var iki tane onlar canimi sıkıyo katlanabilir olsa keske 😆
Büyük valizi içini doldurup ablama verdim 😬küçük de canımı sıkıyor dediğin gibi ama gerekiyor yapacak bişey yok, aslında kapalı balkon veya küçük bi çamaşır giyinme odası tarzı bi alan olsa evde bunlar konur evde derli toplu olur

Büyük valizi içini doldurup ablama verdim 😬küçük de canımı sıkıyor dediğin gibi ama gerekiyor yapacak bişey yok, aslında kapalı balkon veya küçük bi çamaşır giyinme odası tarzı bi alan olsa evde bunlar konur evde derli toplu olur
evet öyle bi oda olsa süper olur ama burasi bana cok iyi geliyo ya hemen kalktim dolabi düzelttim buraya yazinca kizlar artik aktif yazmiyolar 😓

41,4 %ev kredisi
8 %annem
9,44 %ihtiyaç kredisi
2,4 %tel faturası
10 %birikim
8 %kıyafet alışverişi bütçesi
4 %ulaşım
4 %ev masrafı market
4,76 %harçlık
4 %tatil
4 %eylül

Maaşımın yüzde giderlerini hesapladım
ev sağolsun maaşıma ortakçı
geri kalan da ufak sabit giderler ve hedeflerim diyelim.
tabi bunları böyle detaylı nasıl takip ederim bilmiyorum, hiç minimal olmadı :KK51:

evet öyle bi oda olsa süper olur ama burasi bana cok iyi geliyo ya hemen kalktim dolabi düzelttim buraya yazinca kizlar artik aktif yazmiyolar 😓

Bir video izlemiştim Başak Kablan'ındı.
Takipten çıkanlar için şöyle demişti" benden alacağınız bilgiyi aldınız veya artık ilginiz bitti bunun için kimseyi suçlayamam veya ısrarcı olamam bende aynı şeyi çoğu yazar için yapıyorum"

aynı şekilde bende yazan veya okuyanlar için aynı fikirdeyim.
ilgisi bitmiştir veya ara vermek istemiştir.
çağrı yapmak zorlama gibi geliyor o yüzden yazan da yazamayan da sağolsun.

41,4 %ev kredisi
8 %annem
9,44 %ihtiyaç kredisi
2,4 %tel faturası
10 %birikim
4 %ulaşım
4 %ev masrafı market
4,76 %harçlık
4 %tatil
4 %eylül

tabi bunları böyle detaylı nasıl takip ederim bilmiyorum, hiç minimal olmadı :KK51:
Ben de hemen kendime uyarlamak istiyorum ♥️

41,4 %ev kredisi
8 %annem
9,44 %ihtiyaç kredisi
2,4 %tel faturası
10 %birikim
4 %ulaşım
4 %ev masrafı market
4,76 %harçlık
4 %tatil
4 %eylül

Mia herşeyi sen kendi maaşınla mı yapıyorsun yani eşinle ortak değil mi harcamalarınız, umarım özel bi soru değildir bu soruyorum ama

41,4 %ev kredisi
8 %annem
9,44 %ihtiyaç kredisi
2,4 %tel faturası
10 %birikim
4 %ulaşım
4 %ev masrafı market
4,76 %harçlık
4 %tatil
4 %eylül

bizim maasin yüzde 50 si mutfaga gidiyo herhalde 😁

Mia herşeyi sen kendi maaşınla mı yapıyorsun yani eşinle ortak değil mi harcamalarınız, umarım özel bi soru değildir bu soruyorum ama

ortak aslında ama hesaplar ortak değil.
mesela annem bakıyor eylüle ortak ödeme yapıyoruz.
elektrik su doğalgaz ve sebze market eşimde ben sadece kuruyemiş ve acil ihtiyaç olursa gidip aldığım kendim ödüyorum.
tatil mesela oteli ben ayarlıyorum yol ve ordaki harcamalar eşime ait oluyor.
yakında araba alacağız eşimde ekleyecek üstüne bir miktar.
bu şekilde oturttuk düzenimizi.

hesapları ortak yapsak çok karışır herşey.
Eşim ticaretle uğraştığı için para giriş çıkışı çok fazla oluyor.
Onunda kişisel harcamaları ve işle ilgili harcamaları var.

41,4 %ev kredisi
8 %annem
9,44 %ihtiyaç kredisi
2,4 %tel faturası
10 %birikim
4 %ulaşım
4 %ev masrafı market
4,76 %harçlık
4 %tatil
4 %eylül

bence borçlarını hiç gider gibi hesaplama.
Onlar sana getiri sağlayan şeyler gibi düşün. borçlar çıkınca elinde kalanı mimimum kullanmak olsun hedefin.
Diğer türlü insan yetiştiremiyorum psikolojisine girip modunu düşürüyor.
Şimdi ev kredisi ve ihtiyaç kredisi ne zaman bitecek, buna odaklan. onlar bittikten sonra zaten rahatlayacaksın.

Back
X