- 27 Mayıs 2011
- 6.950
- 12.556
- 448
Bizim bireysel çabamız malesef dünyanın gidişatını pek değiştirmiyor.
bu sıfır atık veya geri dönüşüm ki geri dönüşürken de harcanan enerjiyi saymıyorum. Bu konuya çok büyük adımlar atılmalı ki birşeyler değişsin.
Şuan senin için önemli olan kendi yaşam alanın.
Biriktirmek değil sadece kullanılan eşyaları tutarsak herşey daha kolay olur ve zamanla yaptığın alışverişte azalacak.
yani almamak ve eşya vermek/atmak arasında denge zamanla oluşacak.
Önemli olan başlamaktı ki sen bunu çok iyi başardın :)
benim benim benim... ben ben ben...
senin düşüncelerinde çok güzel. Acaba değerlendirilip tekrar kullanılabilir mi diye düşünüyorsun. Burda sanırım herşeyi sonuna kadar kullanıp yeni hiçbirşey almayarak azalabilirsin. Mesela ben kendime kıyafet almayalı sanırım 6 ay oldu. Hiç ihtiyaç duymuyorum :)
yeni bir şey almıyorum. hatta aldıkça yazarım buraya. çoğu kıyafetim senesini devirdi. 12 yıldır giydiklerim var

sen çok naif, çok düşünceli bir insansın ve evdeki eşyalara karşı tavrın da böyle. ama onların duygusu yok, atarsan sana kırılmazlar. öperim seni güzel düşüncelerinden.
doğayı kirletir mi mevzusu derin. ama şöyle düşün, doğaya yapacağımız en güzel şey "almamak". kullanmadıklarımızı ayrıştırıp göndermek.
bizim çöpümüz genellikle başkaları için de çöp. ancak çok iyi durumdaki şeyleri ihtiyaç sahiplerine veriyoruz ya da satıyoruz. satmayı da denemelisin.
onlarca güzel çorabın varken, altı aşınmış bir çorabı neden elinde tutasın ki? sen daha iyilerine layıksın.
dün ayıklama yaparken benim elime de bir adet ayna geçti, onu çantama koydum, bazen ihtiyaç hissediyorum. ama iki- üç ayna olsaydı diğerlerini gönderirdim.
dün çıkardığım fazlalıkları örneğin 4 adet saat var ve hepsi de iyi durumda ama hiç kullanmıyoruz, şeffaf poşete koyup kapıya bırakıcam. kapıcı ya da ihtiyacı olan biri varsa illaki yerini bulur.
insan ilişkilerinde ne kadar düşünceli olduğunu biliyorum ama bu durum farklı. burda sadece "kendini" düşünüyorsun. bir nevi ödül gibi. fazlalıklarından arındıkca bonus olarak "zaman" kazanıyorsun. bu çok kıymetli .
şu an kendimi kedi gibi mırlarken buldum. şefkatini severim senin..









