• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gunaydin kizlar masallah ne cok iş yapmissiniz.
Bende kizi uyuttum keyif yapıyorum bu sabah 69.8 i gordum keyfim yerinde git gide vericem insallah.
Aksama buzluktan kofte çıkartıcam
Esim bebise bakarken yarinin kabak yemeğini de hazirlamam gerekiyor.
Kiymasiz olarak kabak tarifleriniz varsa alirim kiyma katamam sadece sebze yemem lazim yarin.

Kabağı rendeleyip az yağda kavurup yoğurtlayabilirsin
karışık sebzeli yemek yapabilirsin.

Kabağı rendeleyip az yağda kavurup yoğurtlayabilirsin
karışık sebzeli yemek yapabilirsin.
Aa bak yeşil kabak mış mücver yapabilirsin güzel oluyor. Ben yuvarlak dilimleyip bir kaşık yağda kızartıp yanına yoğurtla diyet yemeği yapıyorum

Hic oyle yemedim bi deneyeyim miam yarina yapim o zaman😂

Dereotu da koyuyorum içine güzel oluyor. Biraz meze gibi oluyor tabi ama öğün atlatılır hafif güzel bir tat.
Kabakları rendeleyince suyunu süzmen gerekiyor sonra kavur :)

Dereotu da koyuyorum içine güzel oluyor. Biraz meze gibi oluyor tabi ama öğün atlatılır hafif güzel bir tat.
Kabakları rendeleyince suyunu süzmen gerekiyor sonra kavur :)
Tamam canim not aliyorum tesekkur ederim 🤗🥰

*Kabakların kabuğunu kazıyıp dörde bölüyorum. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp borcamda zeytinyağı ve tuzla buluşturuyorum, sonra fırına.
Çıkınca yanında yoğurtla oldu yalancı kızartma.

*Tavaya önce havuçları, üzerine kabağı rendein büyük gözünden rendeleyip zeytinyağında orta ateşte 6-8 dk soteliyorum, soğuyunca dereotu, sarımsaklı süzme yoğurt, kırılmış ceviz ekliyorum.

*Tencerenin dibine soğan, üzerine fırın kabaktaki gibi doğranmış kabaklar, en üste küçük doğranmış domates, tuz kısık ateşte pişiriyorum ılınınca maydanoz-dereotu.

Gunaydin kizlar masallah ne cok iş yapmissiniz.
Bende kizi uyuttum keyif yapıyorum bu sabah 69.8 i gordum keyfim yerinde git gide vericem insallah.
Aksama buzluktan kofte çıkartıcam
Esim bebise bakarken yarinin kabak yemeğini de hazirlamam gerekiyor.
Kiymasiz olarak kabak tarifleriniz varsa alirim kiyma katamam sadece sebze yemem lazim yarin.
akdeniz usulü naneli kabak sandal yapıyor kayınvalidem yapıyor. netten bir bak tarifine. ben çok severim.

*Kabakların kabuğunu kazıyıp dörde bölüyorum. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp borcamda zeytinyağı ve tuzla buluşturuyorum, sonra fırına.
Çıkınca yanında yoğurtla oldu yalancı kızartma.

*Tavaya önce havuçları, üzerine kabağı rendein büyük gözünden rendeleyip zeytinyağında orta ateşte 6-8 dk soteliyorum, soğuyunca dereotu, sarımsaklı süzme yoğurt, kırılmış ceviz ekliyorum.

*Tencerenin dibine soğan, üzerine fırın kabaktaki gibi doğranmış kabaklar, en üste küçük doğranmış domates, tuz kısık ateşte pişiriyorum ılınınca maydanoz-dereotu.

Vayy vayy tariflere gel :) fırın da kızartma gibi yaptıgını deneyeceğim.

Vayy vayy tariflere gel :) fırın da kızartma gibi yaptıgını deneyeceğim.
onu ben de yaparım.

ama karışık sebze koyuyorum.
patlıcan
biber
kabak
patates
hepsini istediğim boyutta doğrayıp, 2-3 kaşık zeytinyağı, tuz ve istenilen baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıtla fırına atıp istediğim kıvama gelinceye kadar pişiriyorum.
ister sarımsaklı domates sosu veyahut sarımsaklı yoğurtla tüketilebilir.

normal kızartmayı aratmıyor benim için.

onu ben de yaparım.

ama karışık sebze koyuyorum.
patlıcan
biber
kabak
patates
hepsini istediğim boyutta doğrayıp, 2-3 kaşık zeytinyağı, tuz ve istenilen baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıtla fırına atıp istediğim kıvama gelinceye kadar pişiriyorum.
ister sarımsaklı domates sosu veyahut sarımsaklı yoğurtla tüketilebilir.

normal kızartmayı aratmıyor benim için.

patates yapıyorum baharatlı zeytin yağıyla ama karışık sebze denemedim mutlaka yapacağım :)

bugün de baya yoruldum.
Oturma odası, mutfak, çocuk odası ve girişi süpürdüm.
Salonun camını ve balkona açılan kapısını sildim. Tüm camlarım silinmiş oldu. (eşim 2 hafta sonra da ben silerim dedi. Silerse siler silmezse gözüme aşırı pis görünene kadar elleyeceğimi sanmıyorum 😅)
Çamaşır topladım katlayıp yerleştireceğim.
Halı örtüsünü yıkadım. 1 makine daha yıkarım.
Akşama çorba ve makarna yapacağım. Başka da bir iş yapmam.
Akşam hamur yoğurup sabah bazlama yapabilirim yine bakalım üşenmezsem.

Oğlumla oyuncak dolabını temizledik. Oyuncakları günlere ayırdık. ( ben zaten dönüşümlü veriyordum ama düzensizdi. Uzun zamandır görmediği oyuncakları görünce çok mutlu oldu :)

Eklentiler

• 8D3711D6-AC24-45C2-B092-F0717C64E7E7.webp
    8D3711D6-AC24-45C2-B092-F0717C64E7E7.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 73
bugün de baya yoruldum.
Oturma odası, mutfak, çocuk odası ve girişi süpürdüm.
Salonun camını ve balkona açılan kapısını sildim. Tüm camlarım silinmiş oldu. (eşim 2 hafta sonra da ben silerim dedi. Silerse siler silmezse gözüme aşırı pis görünene kadar elleyeceğimi sanmıyorum 😅)
Çamaşır topladım katlayıp yerleştireceğim.
Halı örtüsünü yıkadım. 1 makine daha yıkarım.
Akşama çorba ve makarna yapacağım. Başka da bir iş yapmam.
Akşam hamur yoğurup sabah bazlama yapabilirim yine bakalım üşenmezsem.

Oğlumla oyuncak dolabını temizledik. Oyuncakları günlere ayırdık. ( ben zaten dönüşümlü veriyordum ama düzensizdi. Uzun zamandır görmediği oyuncakları görünce çok mutlu oldu :)

Eline sağlık :)

Back
X