• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynen dediğin gibi "artık beni yeteri kadar kullandın" demeye başladı. Yollarımızı ayıracağız. Tavsiye edeceğiniz site var mı, şimdiden bakmaya başlayayım.
Ufaklık evin duvarlarını sanat galerisine(!) çevirdiği için boyaydı, ufak tefek tadilattı... uğraşmamız gerekecek. Şimdiden kafamda otursun istiyorum.
Ben yeni nesil halıları pek bilmiyorum merinos marka benim evin halıları akrilik sekiz senedir bir sorun yaşamadım leke kolay çıkıyor akrilik olarak orta kalite de çok ağır olanları da var

Nescafe süper fikir. Çok hoşuma gitti. Bizde de hem kızımın hem oğlumun öğretmeni hergün etkinlik gönderiyor yapmaları için.

Kızım 5.sınıf. EBA yla imtihanı devam ediyor.Dondu, açılmadı...vs. :KK53:
Oğlum anasınıfına gidiyordu. Harf vermeye başlamıştı öğretmeni ufak ufak. Okumayı öğrendi. Ben de ara sıra destek oluyorum. Madem öğrendi, ilerlesin. Kızım da öğrenmişti anasınıfında. Mantığını kavramıştı. Böyle olunca zorluk yaşamadı.
Evde daha düzenli bir etkinlik takvimi geliştirmek istiyorum ama bu aralar geç yattığım için ev biraz eve ağırlık verdiğim için istediğim boyutta değilim. Ancak bu süreçte çocuklar birbirleriyle doyasıya oynuyorlar. Birbirlerine doyuyorlar. :KK36:Bana da sarmıyorlar.:KK31:
Öğretmenlerle grubumuz var. Orada da birçok etkinlik, öneri, kitap paylaşılıyor. Seç beğen al.:KK73:
Zaten kendim de araştırmayı severim. El becerim iyidir. Bu krizi fırsata çevirme yollarına bakacağım.
Ne güzel birlikte oynama yaşlarındalar darısı benimkilere 😅 ben de sürekli plan yapıyorum ama bi gün bi günü tutmuyor. Uymak da zorlanıyorum. Oğlum 3,5 yaşında kreşe gitmiyordu. Kendim arayıp bulmaya çalışıyorum. Gün nasıl geçiyor anlamıyorum valla

Minimal Tavsiyeler 1

1. Gardırop

Sade yaşandan önce dolabım çok doluydu ne giysem diye düşünür sonra bulduğum ilk kazağı pantolonu giyer hızlıca çıkardım evden.
şimdi bu zamanımı pencereden dışarıyı izleyerek geçiriyorum.
dolabımdaki her eşyayı seviyorum
eskiyenleri ve giymediklerimi eliyorum her dönem. Almak istediklerimi alıyorum.
kıyafetin çok olması değil nasıl kombinlediğiniz önemlidir.

2. Sosyal Medya
Tamamen kopmak imkansız olsa da belli sürelerde uzaklaşmak size zaman kazandıracaktır. Anı yaşamanıza izin verin.
Önceden çok fazla olmasa da benimde bağım vardı en azında ayda bir kaç fotoğraf atardım ama şimdi anlamsız geliyor ve uzun zamandır paylaşımda bulunmadım sadece sevdiğim sayfaları takip etmek için kullanıyorum.
akşamları genelde göz atıp bırakıyorum.
burayı da gündüzleri takip ediyorum telefondan takip etmek zor oluyor.

3. Telefon ve Bilgisayar Sadeliği
Her ay telefonumdan mesajları fotoğrafları siliyorum.bilgisayarımı düzenliyorum böylece aradığımı hemen buluyorum.
önceden her bilgiyi her kare fotoğrafı saklar sonrada aradığım bilgiyi bulmakta zorlanırdım.

4. Evrak ve Kağıtlar
Sade yaşamdan önce bütün eve yayılmıştı aradığımı bulamazdım.
Sonrasında tüm önemli evrakları bir araya topladım garanti belgeleri evlilik cüzdanı gibi şeyleri.
yılda 1 kontrol ediyorum ve aradığımı hemen buluyorum
diğer fatura gibi şeyleri ödedikten sonra atıyorum.
kıyafetleri denedikten sonra iade etmeyeceksem atıyorum iade edeceksem kıyafetle birlikte poşete koyuyorum.

5.Kişisel Eşyalar
Önceden bir sürü el kremim yüz temizleyicilerim vs vardı.
Ve çok fazla kullanmazdım. O kadar karmaşıktı ki üşenirdim.
Şimdi hem az hem kaliteli ürünler kullanıyorum.
Böylece son kullanma tarihleri geçmiyor. Kalabalık yapmıyorlar.

Çantamı haftalık kontrol ediyorum gereksiz fişler varsa atıyorum.

Makyaj ürünlerim sayılı miktarlarda bitmeye yakın yenilerini alıyorum sadece rujum bir kaç çeşit 2 tane hediye gelmişti renklerini sevdim.

Aksesuar çok çok eledim genelde tek kolye veya sadece küpe takmayı seviyorum.
ve sade olmaları ışıltı katmaları yeterli oluyor.

2 gün önce düdüklü tencerem bozuldu
Yeni alacağım düdüklü pahalı olduğundan eşim yaparım ben bunu dedi ve açtı sonuç toparlayamadı :)

Biraz tenceresiz bakacağım duruma yazın pek kullanmıyorum ama kışın elimden düşmüyordu.

Mutfaktan 1 tencere elenmiş oldu.

Yeni alacağım düdüklü pahalı olduğundan eşim yaparım ben bunu dedi ve açtı sonuç toparlayamadı :)

Biraz tenceresiz bakacağım duruma yazın pek kullanmıyorum ama kışın elimden düşmüyordu.

Taç baby düdüklü tencere var ama emin olup bende alamadım onu araştır istersen. Benimde ihtiyacım var evde var ama galiba benimkide bozuldu sıkıntı yaşadım bir kaç defa korkuyorum bu yüzden kullanmaya.

Taç baby düdüklü tencere var ama emin olup bende alamadım onu araştır istersen. Benimde ihtiyacım var evde var ama galiba benimkide bozuldu sıkıntı yaşadım bir kaç defa korkuyorum bu yüzden kullanmaya.

Araştırayım bakalım ürün nasıl acaba .
Fıssler alıp uzun süre kullanmak istiyorum hiç hesapta yoktu böyle bir masraf :işsiz:Normal tencerelerim eskimişti onlar değişecek daha:KK51:

Araştırayım bakalım ürün nasıl acaba .
Fıssler alıp uzun süre kullanmak istiyorum hiç hesapta yoktu böyle bir masraf :işsiz:Normal tencerelerim eskimişti onlar değişecek daha:KK51:
Evet fıssler - 500tl civarı ama ömürlük diyorlar. Benimki de yenide bir iki defa etrafa su sıçrattı battı her taraf korkuyorum şimdi de bir şey koymaya. Araştırayım bende uygun ürün görürsek bilgi paylaşımı ve yapalım

Evet fıssler - 500tl civarı ama ömürlük diyorlar. Benimki de yenide bir iki defa etrafa su sıçrattı battı her taraf korkuyorum şimdi de bir şey koymaya. Araştırayım bende uygun ürün görürsek bilgi paylaşımı ve yapalım

Benimki 2 tencereli 1 kapaklıydı duruma göre tencere boyunu seçip kullanıyordum şimdi nasıl ürün seçsem kullanışlı olur bilemedim gerçekten büyük kayıp yaşadım :bicak:
bu ay almam sanırım yeni yeni artıya geçiyorum daha çöp kovam da kırılmıştı onu bile almadım :KK70:
Siz alırsanız memnun kalırsanız paylaşın mutlaka

Benimki 2 tencereli 1 kapaklıydı duruma göre tencere boyunu seçip kullanıyordum şimdi nasıl ürün seçsem kullanışlı olur bilemedim gerçekten büyük kayıp yaşadım :bicak:
bu ay almam sanırım yeni yeni artıya geçiyorum daha çöp kovam da kırılmıştı onu bile almadım :KK70:
Siz alırsanız memnun kalırsanız paylaşın mutlaka
Bende işten ayrıldım pek durum iç açıcı değil araştırıyorum bilgi alırsam toplarsam paylaşırım tabi

Ben dudukluden korktugum icin hic almadim mia. Ama esim isteyip duruyor et pisirirken mutfaga 10 kere git gel zorunda kaliyoruz surekli.
Benimde aklimda su virus bitsin iyisinden bi tane bende alacagim.

Ben dudukluden korktugum icin hic almadim mia. Ama esim isteyip duruyor et pisirirken mutfaga 10 kere git gel zorunda kaliyoruz surekli.
Benimde aklimda su virus bitsin iyisinden bi tane bende alacagim.

Ben düdüklüyü çok seviyorum. eti koy 1 saat sonra mis gibi pişiyor ama başka markalarda daha kısa sürüyormuş.
taze fasulyeden tut mercimek çorbasına kadar kullandığım ürün
güvenlikli oluyor artık yeni çıkanlar. Patlama durumu yaşamadım. bozulduğunda bile zor açtık düşün içinde hava yoktu kilitli kaldı.

Ben düdüklüyü çok seviyorum. eti koy 1 saat sonra mis gibi pişiyor ama başka markalarda daha kısa sürüyormuş.
güvenlikli oluyor artık yeni çıkanlar. Patlama durumu yaşamadım. bozulduğunda bile zor açtık düşün içinde hava yoktu kilitli kaldı.
İşte benim kide kilitli sistem yenilerden mercimek çorbası pişirelim dedim ev battı ben beceremedim galiba 🤦‍♀️🤦‍♀️

İşte benim kide kilitli sistem yenilerden mercimek çorbası pişirelim dedim ev battı ben beceremedim galiba 🤦‍♀️🤦‍♀️

Hımmm acaba çok mu doldurdun ki mercimekte az tutuyorum malzemeyi diğerlerinde sorun olmuyor.
nohut vs denedin mi belki bozuk değildir kısık ateşte dene. Yanlardan klipsliydi benimkide.

Hımmm acaba çok mu doldurdun ki mercimekte az tutuyorum malzemeyi diğerlerinde sorun olmuyor.
nohut vs denedin mi belki bozuk değildir kısık ateşte dene. Yanlardan klipsliydi benimkide.
Elime almaya korkar oldum annem içine dolmuştur bakalım dedi öyle kaldı yasak vs girdi araya

Alirsan iyisini al o zaman canim ya. Bende fisler ya da tefal istiyorum.

Alirsan iyisini al o zaman canim ya. Bende fisler ya da tefal istiyorum.

Evet aldığım zaman 10-15 yıl gitmeli bu aldığımı çok araştırmamıştım bazen fıslamıyordu 6 yılda bozuldu.
Büyük ihtimal fısler alırım diğer tencereleri döküm alırım.

Gunaydin kizlar kizi emzirdim alt degistirme
Kahvalti yaptik
Aksama mercimek yemegi koyacagim
Kapali balkonu temizleyecegim bugun sogan patates kovasi temizlenecek
Kizimi yikamam lazim
Toz alacagim
Banyo lavabosunu temizlicem
Git gide zayiflamaya baslasim ama daha yolum uzun.
Ihtiyacim olan fakat acelesi olmayan seylerin bi listesini yapicam bugun.
Şu virüs geçtiğinde alicam hepsini insallah.
Hepinizi öpüyorum 🥰🤗

Günaydınlar
Haftaya izin aldım. son iznim ve uzun sürede izin kullanamayacağım :işsiz:
dün gelen kararla evden ne çocuğum çıkabiliyor nede annem.
simdi nasıl yol bulacağım bilmiyorum. bari tamamen yasak gelsin evde çocuğuma bakabileyim en azından.

Bu haftayı evde temizlik yaparak geçireceğim eylülün odasını boyayacağız.
perdeleri aydınlatmaları montajını yaparız geçer gider.

Back
X