• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmiş olsun üstünden kocaman bir yük kalkmış ama benim merak ettiğim birşey var, neden bu kadar çok şey birikti, yani alışverişi mi severdin biriktirmeyi mi, bir de youtubeda bir vloggerdan dinledim depolama alanı olması bir yandan kötü birşeydir çünkü ayıkladı la depoya kalkanlar orada biriktirme birikir diyorsuuheröeltsn de doğru
Geçen yazmıştım telefonum kırıldı diye mesajları tam okuyamıyorum ve yazdığımı net göremiyorum idare edin :))

İlk evi aldığımızda her yeri duvar kağıdıydı tek tek sökmüştü eşim bir daha yaptırmam
duvar kağıdı sevmiyorum :)

kızım pembe istiyor ama ton olarak açık mı alsam şeftali tonumu kararsızım.
ben önceden de ablamla annemin evine boya yapardım o kesdirme denilen tavanla duvar arasında ki ince çizgiyi yapan usta sayılırım :KK70: diğer yerleri de ruloyla boyayıp geçiyosun bekleyip 2. katı yap mis gibi :KK36:
Bizim apartmanda da yalıtım gerekli. Dışarıdan şu alıyor ve dış cephenin alçıları dökülüyor. İç mekanın da alçıları küçük küçük zadeli. Ya koltuk değmiş, ya da araba. Zaten soba yakınca otomatikman boya istiyor.

Yalıtıma karar verirsen yazar mısın nasıl ve neye karar verdiğini? Apartman olunca herkesin keyfi gelmiyor bazı işlere:işsiz: Fiyat ve çeşit bilgim kısıtlı ama, birisi 3 katlı çift daireli apartman için, balkonlar hariç, 60 bin istemiş ortalama. Daire başı 10 bin lira. Daha oturulup konuşulmadı. Açıkçası ucuz mu pahalı mi bilemedim. Bilgisi olan arkadaşlardan yardim istiyorum.

Komşum mutfak dolaplarını ve çelik kahverengi dış kapıyı boyadi. Sen de yaparsın diyor ki benim geçmişte yağlı boya, kara kalem, çini vb hobilerim oldu. Mia- Mia- , senden de aldığım fikirle yaparım gibi. Teşekkürler:KK45:

Bizim apartmanda da yalıtım gerekli. Dışarıdan şu alıyor ve dış cephenin alçıları dökülüyor. İç mekanın da alçıları küçük küçük zadeli. Ya koltuk değmiş, ya da araba. Zaten soba yakınca otomatikman boya istiyor.

Yalıtıma karar verirsen yazar mısın nasıl ve neye karar verdiğini? Apartman olunca herkesin keyfi gelmiyor bazı işlere:işsiz: Fiyat ve çeşit bilgim kısıtlı ama, birisi 3 katlı çift daireli apartman için, balkonlar hariç, 60 bin istemiş ortalama. Daire başı 10 bin lira. Daha oturulup konuşulmadı. Açıkçası ucuz mu pahalı mi bilemedim. Bilgisi olan arkadaşlardan yardim istiyorum.

Komşum mutfak dolaplarını ve çelik kahverengi dış kapıyı boyadi. Sen de yaparsın diyor ki benim geçmişte yağlı boya, kara kalem, çini vb hobilerim oldu. Mia- Mia- , senden de aldığım fikirle yaparım gibi. Teşekkürler:KK45:
İki sene önce küçük bir odam vardı yağlı boyadan su bazlı boyaya geçtik bu işlemi biz yaptık. Zevkli ama yorucu iki kişi üç haftada yaptık çalışıyordum hamile idim falan filan ama çok güzel oldu ben pencere balkon demirleri boyamayı tavan boyamayı çok severim. Evde bu tür işleri ben yaparım. Sabır istiyor biraz. Ufak pek kullanmadığınız bir oda için deneyebilirsin eşinle çok ta güzel olur.
Salon ve yatak odası var şimdi sırada onları kağıt düşünüyoruz. Bu arada küçük odaya bir ara kağıtta yaptık. Ama yağlı boya üzerine yapılmamış sonradan çıktı ara ara onu soyup boya yaptık.

Günaydınlar
dün evde sadece çamaşır yıkadım eşim yemek yediğinden yemekte hazırlamadım bende atıştırdım birşeyler böylece bulaşıkta cıkmadı :)

bugünde market listesi yazıp eşime atacağım
evde bitmek üzere olan ürünler var

birde temizlik bezleri ve kullanılabilir pipet sipariş ettım. Kızım pipetle içecek içmeyi seviyor ama eve kullan at pipetlerden almak istemiyorum.
sonra yüz temizleme jeli bitmek üzere onu sipariş edeceğim yanına denemek istediğim ürünlerden ekleyeceğim.

Apartman olarak eylül ayında yaptırmaya karar verdik
başta bizde içeriden mi olsa dışarıdan mı olsa karar veremedik.
birde bize çıkartılan maliyet çok yüksekti 15 bin civarıydı.
geçen aylarda yine araştırmamız sonucu iskele yüksekliğine göre fiyatın değiştiğini duyduk yani bizim kat 6-7 bine yapılırmış. o yüzden biz apartmana bağlı kalmadan ustayla ayrıca anlaşacağız.

boya yapmadan önce bu konuda 1-2 video izle sonra yavaş yavaş uygula bu işler yaptıkça tecrübe kazanılan şeyler.
hem ne yaparsan yap çok kötü bir sonuç çıkmaz ortaya merak etme :)
ben genelde yarı mat kullanıyorum evime
ama duvarı sürekli siliyorsan silikonlu seçmelisin.

Dün Bodrum katini temizledik, cöpler icin iki kisi kisi geldi aldi herseyi, bir oda dolusu esya attim
Yatak yorgan, cadir, kizak, bebek arabalari, cuval cuval kiyafet, oyuncak üc tane dolap, kirik bilgisayar masasi, cerceveler, bebek esyalari ve daha niceleri.. iki gündür posetlemekle ugrastim
O arada da cocuklarin oyuncaklarindan sattiklarimiz da oldu, cok ucuza koyunca illa ki aliyorlar, cöpe gitmesinden iyidir
1 euroya sifir kahve makinesi, sifir meyve sebze sikacagi ve dahasi bedava verdiginiz seyler, yazici falan da.. öyle yoruldum ki. Esyayla boguldum
Ayrilmasi zor olmadi degil, eski aliskanliklar. Ya aslinda kullanirim kafasi
Kullanmiyorum ama kullanmayacagim
Ya kullanisi zor ya da der kapliyorlar
Orta sehpami bile attim kullanmiyorum
Bodrum kati cöplerden arindi
Bugün biraz temizledim, yarin da raflarimiz geliyor. Bir köse raf olacak kalan diger alanlar da hobi icin ayrilacak
Cok mutluyum, cöp biriktirmek gercekten insanin yükü gibi

Vayy senın için büyük bir adım bu
buraya ilk yazdığında hatırlıyorum şuan yaşadıkların imkansız gibi geliyordu.
ama zamanla ne istediğini çözdün ve baya yol ilerledin.
ama bu daha başlangıç yeni hayat yeni düzenle başlar :KK19:

Vayy senın için büyük bir adım bu
buraya ilk yazdığında hatırlıyorum şuan yaşadıkların imkansız gibi geliyordu.
ama zamanla ne istediğini çözdün ve baya yol ilerledin.
ama bu daha başlangıç yeni hayat yeni düzenle başlar :KK19:

Bunu yapabilecek zamani bulabildim sonunda, hersey zamanla alakali bir yerde de, karantina dönemi bana cok yaradi, hep derim..
oglum da biraz büyüdü ve cok fark etti, üc yasindan sonra hizla toparladi, öncesinde cok ama cok zorluyordu beni
baktim cocuklar da duruyor bensiz, babalarina birakip ara ara asagiya inip ayristirma yaptim
bugün öyle hafif uyandim ki, bütün kullanilmayan esyalarin yükünü omuzlarimdan attim
ya orada duran neredeyse iki cuval ayakkabi neden bekliyormus bunca zaman, esim der zaten ihtiyacin olursa zaten aliriz tutmanin anlami yok diye
eskiden azicik bile yokluk cekse insan güvenemiyor hep aklinda dursun isim düser mantigi olusuyor, bunu yenmek en basta zordu, artik gidenleri düsünmeyecegim.
bugün raflarim gelecek, elimize yatak odamiz büyüklügünde bos bir oda gecmis olacak ve bu gercekten zenginlik
bir fazla odamiz oldu, kisin balkondaki oturma grubunu bodrum kata indirip nargile yakariz diye de düsündüm
spor aleti alip koyabiliriz, sogukta yürüyüse cikamadigim zamanlarda fena olmaz
tabi en basta hobi odamiz oldu, evde calisma odamiz yok hersey üst üste
evin icinde de bir takim degisliklikler yapacagiz, biz dolabi almamiz gerekiyor, eger icinde kücük soku olan buzdolabi alirsak evdeki derin donrurucuyu bodruma indiririp derin dondurucunun oldugu kücücük kilerlik böylmeyi de uygun raflarla döseyip kiler yapmak istiyorum, asil amaci bu zaten
giriste de kiler gibi kullandigim dolaplari atip sadece ayakkabi ve montlar icin düzenleme yapacagim
Su an sacma sapan bir düzen var evde, kislik mornlat oglumun odasindaki dolapta mesela, birkac seneye kendi odasinda yasayacak ve evin esyalarini oradan cekmem gerekecek

Bunu yapabilecek zamani bulabildim sonunda, hersey zamanla alakali bir yerde de, karantina dönemi bana cok yaradi, hep derim..
oglum da biraz büyüdü ve cok fark etti, üc yasindan sonra hizla toparladi, öncesinde cok ama cok zorluyordu beni
baktim cocuklar da duruyor bensiz, babalarina birakip ara ara asagiya inip ayristirma yaptim
bugün öyle hafif uyandim ki, bütün kullanilmayan esyalarin yükünü omuzlarimdan attim
ya orada duran neredeyse iki cuval ayakkabi neden bekliyormus bunca zaman, esim der zaten ihtiyacin olursa zaten aliriz tutmanin anlami yok diye
eskiden azicik bile yokluk cekse insan güvenemiyor hep aklinda dursun isim düser mantigi olusuyor, bunu yenmek en basta zordu, artik gidenleri düsünmeyecegim.
bugün raflarim gelecek, elimize yatak odamiz büyüklügünde bos bir oda gecmis olacak ve bu gercekten zenginlik
bir fazla odamiz oldu, kisin balkondaki oturma grubunu bodrum kata indirip nargile yakariz diye de düsündüm
evin icinde de bir takim degisliklikler yapacagiz, biz dolabi almamiz gerekiyor, eger icinde kücük soku olan buzdolabi alirsak evdeki derin donrurucuyu bodruma indiririp derin dondurucunun oldugu kücücük kilerlik böylmeyi de uygun raflarla döseyip kiler yapmak istiyorum, asil amaci bu zaten
giriste de kiler gibi kullandigim dolaplari atip sadece ayakkabi ve montlar icin düzenleme yapacagim
Su an sacma sapan bir düzen var evde, kislik mornlat oglumun odasindaki dolapta mesela, birkac seneye kendi odasinda yasayacak ve evin esyalarini oradan cekmem gerekecek
Tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel düşünmüşsünüz. Hem fazlalıklardan kurtulup hem de fazladan bir odaya kavuşmuşsunuz. Güle güle kullanın :)

artık çok kullanışlı bir odan olmuş tebrik ederim seni :)

Bugün sakin bir gün.
Dinlenme fırsatı buldum böylece.
Çay molası sonrası kalan işlerimi bitireceğim.

Evde sadece yemek işim var birde etrafı toplarım
vaktim olursa kendime bakım yaparım.

Back
X