Öncelerde bahsettiğim videonun başlıklarını kendi hayatımı karşılaştırdım. Uzun oldu tamamını okumak zorunda değilsiniz

Hatalı yazıda varsa kusura bakmayın çok üstünden geçemedim.
1-) Bir rutine sahip olmak ör: her gece kitap okumak
Her sabah oturup dışarıyı izlerim yani işe geç kalacağımı bilsem de uzun zamandır rutinim oldu.
2-) Güne erken başlamak
güne 7:00 7:30 civarı başlıyorum pazar 8:30 gibi uyanıyorum.
işe gideceğim uykumun açılmasını bekleyip hazırlanıp çıkıyorum çok nadir ev işi yaparım.
pazarda kahvaltıyı hazırlar sonrasında mutlaka çay keyfi yapılır ve ev işleri eylülle oyun diye gider :)
3-) Az yemek (günde iki öğün)
Sabah kahvaltı yapmıyorum öğlen ve akşam yemeği yetiyor.
pazar günü kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde oluyor arada çerez meyve içecek tüketiyorum.
4-) Soğuk duş almak
Bunu denedim ama benim gibi çok üşüyen biri için acayip bir deneyim oluyor her zaman yapamam
5-) Spor yapmak
Kızımla oyun amaçlı yapıyoruz birşeyler onun dışında bol bol ayaktayım zaten fabrikayı turlasam yetiyor :)
ama bir ara yürüyüş yaptım faydalı oluyor hem ruhsal hem bedensel.
6-) Hobi edinmek
Elimde 1-2 yapılacak işler var ama zaman bulsam güzel olacak
7-) Doğru insanlarla birlikte olmak
Evet pozitif insanları seviyorum yinede belli ölçüler sınırlar dahilinde.
8 ) Sevginin içinde olduğunu keşfetmek
Önce kendimizi sevmek önemli sonrası kendiliğinden çözülüyor :)
9-) Minimalist yaşamak
Dün bu konudan bahsetmiştim uzunca :)
10-) Doğal gıdalar keşfetmek, tüketmek
Köyden nerdeyse her türlü ürünümüzü topluyorduk zaten hayvancılık ve tarımla uğraşan bir eşim var.
11-) Sadece su içmek
Bunu deneyeceğim de yemeklerin yanında normalde içecek içmiyoruz ama hoşaf ayran vs severim yinede :)
12-) Yazıp, not tutmak
İşim gereği sürekli not alan biriyim ama sevdiğim ürünler olunca mutlaka yazarım.
mesela kızımın yanlış söylediği kelimeleri yazarım tavuğa çobak demesi gibi
13-) Ertelemeyi bırakmak
1-2 kez mutfağı toplamamıştım sonra çok zorlanmıştım artık sürünsem de toplu bırakırım. Her işi zamanında yapınca daha pratik oluyor. Ütü gibi işleri de ertelemesem iyi olur tabi :)
14-) Bitki yetiştirmek
Çiçeklerimi çok seviyorum aklımda 1-2 çeşit daha çiçek var onları alacağım ama çiçekçiden gidip almak istiyorum bekliyoruz ileride saksılarda maydanoz biberiye falan bakacağım hedefler var :)
15-) Başkalarını konuşmayı bırakmak
Zaman zaman konu dedikoduya gelse de çok konuşmamayı tercih ediyorum ama çok sinirlenmişsem konuşurum

Onun dışında kimin ne yaptığıyla ilgilenmem.
16-) Televizyon ve kanallardan kurtulmak
İzlediğim 1-2 dizi vardı onlarda yayınlanmıyor artık. Onun dışında netflix izlerim hafta sonları veya kızım uyursa.
17-) Sanatla uğraşmak
Bir dönem gitar kursuna gitmiştim çok eğlenceliydi ama tam öğrenemeden kurs kapandı. onun dışında şarkı söylemeyi severim dinlemeyi severim.
18 ) Kendine yatırım yapmayı öğrenmek
Araştırmayı severim ama kişisel gelişim kitaplarını okumayı sevmiyorum.
19-) Hedeflerle yaşamak
Günlük ve yıllık hedefleri seviyorum biliyorsunuz zaten :)
20-) Birkaç dile aşina olmak
Kızımla birlikte bende İngilizceyi temelden öğrenmeye devam ediyorum :). Daha başka dilde konuşan kişiler var onlara da aşina olmaya başladım :)
21-) Az konuşmak
yüz yüze görüştüğüm kişilerle mesafeliyim. Zamanında derdimi paylaştığım da çok zaman sonra hatırlattıkları oldu. Ne ara konu buraya geldi diye şaşırmıştım ve o son olmuştu.
az öz iyidir.
22-) Hayır demeyi öğrenmek
Bazen yapıyorum bazen yapamıyorum
23-) Şükretmek
Her gece şükrederek uyuyorum çok huzur veriyor.
24-) Kitap okumak
Şu ara başlayacağım. temizlik işi bitsin.
25-) Yardımsever olmak
Evet yapıyorum ama bana kalsın o konu.
26-) Merak etmek
Evet bazı konuları araştırmayı seviyorum.
27-) Maneviyatı anlamak
Vicdanın rahatsa gerisi boş.
28 ) Ölümü unutmamak
Bugün öleceğimi bilsem işi kesin bırakırdım :) deniz kıyısına falan taşınırdım bu çok çelişkili birşey ya yaşamak için çalışıp öldüğümüzde pişman olmak
29-) Kendine vakit ayırmak
her kendi başıma kaldığımda mutlaka dinlenirim uzaklara dalarım ve canım ne isterse onu yaparım :)
30-) Geçmişten kurtulmak
21. başlıkta bahsettiğim gibi geçmişi çok hatırlamayı sevmem. Geçmişle yaşamam