• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selamlar
Sifonyerimi sonunda bitirdim
Birazdan silip yerlestiririm

Eylül bugün de evde öğretmeni yarın gelecek
Gel git işi olmayınca daha bir iyi oldu 😊

Önce oyun oynayacağız sonra işlere devam 😊

Merhaba
Dün akşam basketbol kursunda kızım ayağını incitti. Röntgende kırık vs görmemiş acil dr u. Yarın ortopedi görsün demiş. 2 ortopediciden biri başka yere gitmiş. Diğeri ameliyattaymış. Bakmazmış bugün. 🤦‍♀️ Tek çare kırıkçı çıkıkçı mı şimdi 🤪

Hastaneye giderken giyecek terlik de bulamadı yazık.☺ Eve gelince ayağına buzdolabı poşeti geçirdi. Kaya kaya gidiyor. 😅 İnşaallah çabucak iyileşir. Bugün de il geneli sınav yapacaklardı. Evde halletti artık. Dr görseydi içim rahatlayacaktı. Rabbim çocuklarımızı korusun. Daha büyük birşey olmadığı için de şükürler olsun.

Dün ortancayla aramız bozuldu. Herşeyde ve hemen hergün mızmız. Mızırdaması beni yoruyor. Hem de çok. Söylendim dün. Yeter artık diye.
Basketten geldi. Banyo yapacaklar. İlla gel, sen gel diyor. Benim de dün bayağı koşturmacalıydı günüm. Yorgunum. Eşim de ben banyo yaptıramam'larda. 🙄
Tamam git sen saçını şampuanlamaya başla, geliyorum diyorum ama ı ıı... mızmızmız... kızın da ayağı bir yandan. Ufaklığa aynısını dedim, git saçını şampuanla geliyorum. Gitti yaptı maşaallah. Ben de tamamladım banyosunu.
Ama ortanca dediği olana kadar yoruyor böyle. Özet çıkarmayı hiç sevmiyor mesela. Yapmak zorunda ama. O özet bitene kadar beni de bitiriyor. Onunla oturup ödev falan da yaptırmam. Sonuçta onun sorumluluğu. O yapacak, ben değil. Ama işte... iştesi var.😁

Evet güzel hanımlar, bana bir el atın çünkü öfke patlaması yaşamak istemiyorum. Birike birike, ıhııııııı diye başlayınca bende de kendimle sinir harbi yaşıyorum ve gerçekten bu durumu hiç sevmiyorum.

Not: Kızımdan dolayı gergin değilim bu arada. Oğlumun mızırtısı ezelden.😅🥴

Merhaba
Dün akşam basketbol kursunda kızım ayağını incitti. Röntgende kırık vs görmemiş acil dr u. Yarın ortopedi görsün demiş. 2 ortopediciden biri başka yere gitmiş. Diğeri ameliyattaymış. Bakmazmış bugün. 🤦‍♀️ Tek çare kırıkçı çıkıkçı mı şimdi 🤪

Hastaneye giderken giyecek terlik de bulamadı yazık.☺ Eve gelince ayağına buzdolabı poşeti geçirdi. Kaya kaya gidiyor. 😅 İnşaallah çabucak iyileşir. Bugün de il geneli sınav yapacaklardı. Evde halletti artık. Dr görseydi içim rahatlayacaktı. Rabbim çocuklarımızı korusun. Daha büyük birşey olmadığı için de şükürler olsun.

Dün ortancayla aramız bozuldu. Herşeyde ve hemen hergün mızmız. Mızırdaması beni yoruyor. Hem de çok. Söylendim dün. Yeter artık diye.
Basketten geldi. Banyo yapacaklar. İlla gel, sen gel diyor. Benim de dün bayağı koşturmacalıydı günüm. Yorgunum. Eşim de ben banyo yaptıramam'larda. 🙄
Tamam git sen saçını şampuanlamaya başla, geliyorum diyorum ama ı ıı... mızmızmız... kızın da ayağı bir yandan. Ufaklığa aynısını dedim, git saçını şampuanla geliyorum. Gitti yaptı maşaallah. Ben de tamamladım banyosunu.
Ama ortanca dediği olana kadar yoruyor böyle. Özet çıkarmayı hiç sevmiyor mesela. Yapmak zorunda ama. O özet bitene kadar beni de bitiriyor. Onunla oturup ödev falan da yaptırmam. Sonuçta onun sorumluluğu. O yapacak, ben değil. Ama işte... iştesi var.😁

Evet güzel hanımlar, bana bir el atın çünkü öfke patlaması yaşamak istemiyorum. Birike birike, ıhııııııı diye başlayınca bende de kendimle sinir harbi yaşıyorum ve gerçekten bu durumu hiç sevmiyorum.

Öncelikle kızına çok geçmiş olsun umarım kırık vs yoktur.
Oğlun kaç yaşındaydı?
Öneri veremeyeceğim kelin ilacı olsa hesabı 🙈

Slmlar 🌻
Bugün güne erken başladık yine. Dün küçük oğlumun ateşi düşmeyince acile götürdü eşim. Serum takıldı. Artık yükselmez dedim ama gece yine 38lerdeydi gece duş aldırıp tekrar ateş düşürücü verdim.
Sabah yatakları topladım.
Kahvaltı yapıldı mutfak toplandı.
2 sepet çamaşır katlanıp yerleştirildi.
1 makine yıkanıp serildi.
Roka tere ve maydonoz ekmiştik kayınvalidemle onları suladım.
Öğleden sonra 2 arkadaşım gelecek.
Yemek var pilav ekleyeceğim sadece. Akşam da evi silerim. Başka planım yok

Merhaba

Geçmiş olsun
Çok fazla sorumluluk ustlenmissin
Aile içi toplantı yapiyormusunuz
Bazı şeyleri açıklamak anlatmak iyi geliyor

Slmlar 🌻
Bugün güne erken başladık yine. Dün küçük oğlumun ateşi düşmeyince acile götürdü eşim. Serum takıldı. Artık yükselmez dedim ama gece yine 38lerdeydi gece duş aldırıp tekrar ateş düşürücü verdim.
Sabah yatakları topladım.
Kahvaltı yapıldı mutfak toplandı.
2 sepet çamaşır katlanıp yerleştirildi.
1 makine yıkanıp serildi.
Roka tere ve maydonoz ekmiştik kayınvalidemle onları suladım.
Öğleden sonra 2 arkadaşım gelecek.
Yemek var pilav ekleyeceğim sadece. Akşam da evi silerim. Başka planım yok
Geçmiş olsun
Eline sağlık
Bugün nasılsın dinlenebildin mi

Geçmiş olsun
Çok fazla sorumluluk ustlenmissin
Aile içi toplantı yapiyormusunuz
Bazı şeyleri açıklamak anlatmak iyi geliyor
Eşimle Adem Güneş tarzı, haftanın bir gününü belirleyip toplantı yapmayı teklif etmiştim ama kabul etmemişti. Ben de "mutfak!"* kısmını etkili kullanıyorum.
* Bknz Çocuklar Duymasın dizisi. ☺

Eşim çok yoğun çalışan birisi. Evet sorumluluğum fazla oluyor böyle. Genelde de ev olamasa da psikolojik olarak yoran bir insan değildir çok şükür. Beklenti olarak da beni yormaz. İşi kolaylaştırırız ikimiz de. Kriz haline getirmemeye çalışırız.

O da tabiri caizse sinir oluyor oğlumun bu durumuna. Bir daha masaya yatıralım bu konuyu. Bakalım...

Geçmiş olsun
Eline sağlık
Bugün nasılsın dinlenebildin mi
Teşekkürler, maalesef henüz dinlenemedim ama okuldan 2 samimi arkadaşım geldi onlarla sohbet iyi geldi☺️
Evi silemedim. Misafirlerin gitmesi yemek hazırlığı mutfak toplama oğlanları yıkama derken halim kalmadı. Oğlanlara buhar yapıcam şimdi. Kızım da uyursa direkt yatış belki 2 sayfa kitap okurum 😅

Bugün ev düzen temizlik”de neler yaptım

Yatak odası komple süpürüldü silindi ( yatak altı dahil)
Salon süpürüldü silindi. Oda toplandı.
Mutfak robota süpürtüldü.
Oturma o robota süpürtüldü.
Ocak ve tezgah temizlendi.
Bul mk çalıştırıldı
Çamaşır mı çalıştırıldı
Koridor robota süpürtüldü.

Eşimle Adem Güneş tarzı, haftanın bir gününü belirleyip toplantı yapmayı teklif etmiştim ama kabul etmemişti. Ben de "mutfak!"* kısmını etkili kullanıyorum.
* Bknz Çocuklar Duymasın dizisi. ☺

Eşim çok yoğun çalışan birisi. Evet sorumluluğum fazla oluyor böyle. Genelde de ev olamasa da psikolojik olarak yoran bir insan değildir çok şükür. Beklenti olarak da beni yormaz. İşi kolaylaştırırız ikimiz de. Kriz haline getirmemeye çalışırız.

O da tabiri caizse sinir oluyor oğlumun bu durumuna. Bir daha masaya yatıralım bu konuyu. Bakalım...
Mesela banyoları kendileri yapabilirler
Ödevlerini kendileri yapabilirler bunları konuşabilirsin
Senin hadi hadi demenle isler yürümez demek istediğim
Bir süre yapmazlar unuturlar ama zorluğunu çektikçe yaparlar
Yardım isterlerse yardım edersin sadece

Çocuklara birey gibi davranmak gerekiyor
Bu oda senin odan dağınıklık senin
Bu beden senin sen yıkanmalısin
Bu görev senin gibi

Bu anlattigin sekilde olması gerektiğini dusunuyorsun kontrol altında olsun istiyorsun ama bu şekilde
Çocukların annem nasıl olsa gelir beni bu işe yönlendirir diye bekliyorlar.

Bugün ev düzen temizlik”de neler yaptım

Yatak odası komple süpürüldü silindi ( yatak altı dahil)
Salon süpürüldü silindi. Oda toplandı.
Mutfak robota süpürtüldü.
Oturma o robota süpürtüldü.
Ocak ve tezgah temizlendi.
Bul mk çalıştırıldı
Çamaşır mı çalıştırıldı
Koridor robota süpürtüldü.
Senin ve robotun eline sağlık 😅

Bugün Selen Baranoglu nun videosunu izledim

Sadelik amacınız ne diye sormuş
Evden ziyade kisisel olarak neden ihtiyacınız var.

Hayatta büyük adımlar istemedigimi farkettim
Evde kendime alanlar açtıkça daha da ferahladim
Hep evden konuşuyoruz ama evden ziyade ruhuma iyi gelen şeyler gündemim de
Temizlik düzen acelesi olmadığını canim istediğinde yapıyorum
Diğer işleri de birikince beni zorlamasin diye yapıyorum 😅

Kitap,film gezi ve minik minik hobilerim olsun istiyorum
Ufak deneyimler istiyorum.
Kendimi sevmek dünyayı sevmek istiyorum
Sabah every grinko valse müziğini mirildanirken buldum
Kahvemi yaptım
Hava bulutluydu ama istediğim gibiydi hersey 😊

Kızım uykudan uyanmış battaniyesiyle yanına kıvrıldı.
Kahvaltımızı yaptık oyun oynadık
Çayımı içerken balkona çıktım enerjimi topladim
Pek çok iş yaptım
Yoruldum ama yinede keyfim yerinde 😊

Mesela banyoları kendileri yapabilirler
Ödevlerini kendileri yapabilirler bunları konuşabilirsin
Senin hadi hadi demenle isler yürümez demek istediğim
Bir süre yapmazlar unuturlar ama zorluğunu çektikçe yaparlar
Yardım isterlerse yardım edersin sadece

Çocuklara birey gibi davranmak gerekiyor
Bu oda senin odan dağınıklık senin
Bu beden senin sen yıkanmalısin
Bu görev senin gibi

Bu anlattigin sekilde olması gerektiğini dusunuyorsun kontrol altında olsun istiyorsun ama bu şekilde
Çocukların annem nasıl olsa gelir beni bu işe yönlendirir diye bekliyorlar.
Evet ödev konusunda karışmadım ortancaya. Yapıyordu. Kontrol de etmedim. Ev kontrolünü istiyor,bekliyor öğretmeni. Kendisinin tek tek kontrol edemediğini söylemişti veli toplantısında. Ben de bunu öğrencilere söylemesini istemiştim. Bakın aileniz de kontrol edecek demesini. Çünkü benim oğlancık okulda öğretmen bakıyor diye, daha doğrusu hatası çıkınca düzeltmek istemediğinden ev kontrolünü istemiyordu.

Ufaklığı çalıştırdım. Çünkü bana okuması gerekiyor. Bir kere okuttum bıraktım. Her ideal velinin yaptığı gibi.🤪 Fazlasını hocası halletsin.🤭😁

Kızım maşaallah barekallah sorumluluk sahibi. Kendisi yapar. Zaten onunla babası ilgileniyor. Ben rehberliğini yapıyorum ihtiyaç hissettikçe.

Bugün o kadar uykusuz hissettim ki kendimi...Düşündüm neden bu kadar yorgun hissettiğimi. Okul öğleden sonraydı benim. Sabah çocukları okula gönderdikten sonra yemekleri yaptım. Mutfağı topladım. Süpürdüm. Oturma odasını, ara koridoru süpürdüm.

Öğle oldu zaten. Hızlıca hazırlan, okula git. Derslere gecikiyorum. Sorun olmuyor ama ben gecikmeyi sevmiyorum. Bunu çözeceğim inşaallah.

Dersler yoğun. Kesinlikle çalışmak gerekiyor. Kavramlar çok. Not alıyorum derste. Kitap yok. Hocalar da kendi notlarını, slaytları sisteme atıyorlar. Zaten ders anlatmaları oturdukları yerden slayt okuma, arada bir iki kere kalkıp tahtaya birşey yazma şeklinde. Etkili anlatmadıkları için, etkili çalışmak gerekiyor evde. Bazen kaşındığımı düşünüyorum.😅
Birikmeden temize çekip halletsem iyi olacak. Öğrenmek için gidiyorum, zaman geçirmek için değil çünkü. 🙂

Okuldan gelirken yolda arkadaşımı gördüm. Aldım geldim eve. Çorba içtik.O gitti. Ev ahalisinden yemek yiyen yedi. Ben de gittim uyudum saat 8 e geliyordu. Kalktım şimdi yatsıyı kılmak için. İnşaallah tekrar uyuyacağım.

Evet ödev konusunda karışmadım ortancaya. Yapıyordu. Kontrol de etmedim. Ev kontrolünü istiyor,bekliyor öğretmeni. Kendisinin tek tek kontrol edemediğini söylemişti veli toplantısında. Ben de bunu öğrencilere söylemesini istemiştim. Bakın aileniz de kontrol edecek demesini. Çünkü benim oğlancık okulda öğretmen bakıyor diye, daha doğrusu hatası çıkınca düzeltmek istemediğinden ev kontrolünü istemiyordu.

Ufaklığı çalıştırdım. Çünkü bana okuması gerekiyor. Bir kere okuttum bıraktım. Her ideal velinin yaptığı gibi.🤪 Fazlasını hocası halletsin.🤭😁

Kızım maşaallah barekallah sorumluluk sahibi. Kendisi yapar. Zaten onunla babası ilgileniyor. Ben rehberliğini yapıyorum ihtiyaç hissettikçe.

Bugün o kadar uykusuz hissettim ki kendimi...Düşündüm neden bu kadar yorgun hissettiğimi. Okul öğleden sonraydı benim. Sabah çocukları okula gönderdikten sonra yemekleri yaptım. Mutfağı topladım. Süpürdüm. Oturma odasını, ara koridoru süpürdüm.

Öğle oldu zaten. Hızlıca hazırlan, okula git. Derslere gecikiyorum. Sorun olmuyor ama ben gecikmeyi sevmiyorum. Bunu çözeceğim inşaallah.

Dersler yoğun. Kesinlikle çalışmak gerekiyor. Kavramlar çok. Not alıyorum derste. Kitap yok. Hocalar da kendi notlarını, slaytları sisteme atıyorlar. Zaten ders anlatmaları oturdukları yerden slayt okuma, arada bir iki kere kalkıp tahtaya birşey yazma şeklinde. Etkili anlatmadıkları için, etkili çalışmak gerekiyor evde. Bazen kaşındığımı düşünüyorum.😅
Birikmeden temize çekip halletsem iyi olacak. Öğrenmek için gidiyorum, zaman geçirmek için değil çünkü. 🙂

Okuldan gelirken yolda arkadaşımı gördüm. Aldım geldim eve. Çorba içtik.O gitti. Ev ahalisinden yemek yiyen yedi. Ben de gittim uyudum saat 8 e geliyordu. Kalktım şimdi yatsıyı kılmak için. İnşaallah tekrar uyuyacağım.
Tabiki kontrol edilmeli odevler, öğretmen tek tek kontrol edecek zamanı bulamaz
Odev yaptırmak yerine bilemediği yerleri boş bırakıp senle yapabilir pratik orta yol bunulur demek istediğim.
Yinede sen bilirsin kolay gelsin 😊

Tabiki kontrol edilmeli odevler, öğretmen tek tek kontrol edecek zamanı bulamaz
Odev yaptırmak yerine bilemediği yerleri boş bırakıp senle yapabilir pratik orta yol bunulur demek istediğim.
Yinede sen bilirsin kolay gelsin 😊
Ama bu gariban öğretmenken tek tek kontrol ediyordu ödevleri. Hatta çizelgem vardı. Ödevini yapan panodaki gülen yüzünü boyuyordu. 15 gülen yüz, bir hediye 🥰 Ödevi zevkli hale getirmek için düz beyaz A4 e değil, renkli fotokopi kağıdına bastırıyordum. İsteyen istediği rengi alıyordu. Onlar mutlu ben mutlu. 🤗
Bu sınıfta disiplin sorunu var. Hocayla da özelde konuşmuştuk. Geveze bir sınıf. Öyle olunca yorulduğunu ve yetiştiremediğini söylemişti. Hatta ilk 1.5 ay hiç bakmadığı için ödevlere, hocam bırakın ben ele alayım demiştim. Evde öğretmen olmak istemediğim halde. İş başa düşmüştü. Biraz da ilk nasıl başlarsa, düzen ne kadar erken oturursa çocuk da ona göre şekillendiğinden bize olumsuz yansıdı malesef.
Aşılmayacak mevzu değil ama hem önemli, hem de davranış kazanma süre gerektirdiği için zorlayıcı.
Sevdiği arkadaşıyla beraber yaptırıyorum. Benim okul sekteye uğrattı okul çıkışlarını.
2 gün arkadaşının annesi alıyor oğlanları.
Allah sana sabır versin. Bunlar hiç susmuyorlarya dedi.🤣 Evet susmuyorlar ama ben hallediyorum dedim. Aslında hoşuma da gitti bu durum. Genelde işin içinde olmayanlar haliyle zorluğunu görmediklerinden kolay zannediyorlar ilkokul eğitimini ama bence böyle değil. Sevdirdikten sonra gerisi gelir inşaallah.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.💓
Teşekkür ederim fikirlerin için. Sadece bu konuda değil tabii, her konu için. Sıfırlanmak iyidir.😉😍

Merhabalar.
CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer aklımda dönüp dönüp duruyorsun. Nasılsın?

Buraya ilk defa yağmur atıştırdı. Yağdı diyemiyorum. O kadar yağmadı. İnşaallah dolu dolu hayırla yağar. Herşey suya muhtaç.Zeytinler kuru kuru. Böyle giderse dökülürler. Hayırlısı olsun. ❣

Çocuklara ne giydireceğimi şaşırdım.☺ Kışlıklar çıkmadı. Bu gidişle de çıkmaz gibi.

Kahvaltı yaptırdık. Okula bıraktım. İkisi de evde kalmakla ilgili şanslarını denedi. Hadi okula diye götürdüm, bıraktım.

Geçen üniversiteye ufaklığı götürmüştüm. Ondan orayı istiyor beyefendi.😆 Bizimki level atladı.😅 Sen önce ilkokula başla.😁

Kızım evde bugün. Dinlenecek.

Benim ders 10.30 da. O zamana kadar motor takayım. Mutfağı toplayıp hazırlanıp gideyim İnşaallah.

Hepimiz için "iyi ki" li gün olur bugün.🥰

Bugün Selen Baranoglu nun videosunu izledim

Sadelik amacınız ne diye sormuş
Evden ziyade kisisel olarak neden ihtiyacınız var.

Hayatta büyük adımlar istemedigimi farkettim
Evde kendime alanlar açtıkça daha da ferahladim
Hep evden konuşuyoruz ama evden ziyade ruhuma iyi gelen şeyler gündemim de
Temizlik düzen acelesi olmadığını canim istediğinde yapıyorum
Diğer işleri de birikince beni zorlamasin diye yapıyorum 😅

Kitap,film gezi ve minik minik hobilerim olsun istiyorum
Ufak deneyimler istiyorum.
Kendimi sevmek dünyayı sevmek istiyorum
Sabah every grinko valse müziğini mirildanirken buldum
Kahvemi yaptım
Hava bulutluydu ama istediğim gibiydi hersey 😊

Kızım uykudan uyanmış battaniyesiyle yanına kıvrıldı.
Kahvaltımızı yaptık oyun oynadık
Çayımı içerken balkona çıktım enerjimi topladim
Pek çok iş yaptım
Yoruldum ama yinede keyfim yerinde 😊
Saliha Erdim” hanımın bi sözü var çok sevdiğim “ her şeye yetişmeye çalışan kişi kendine geç kalır” ..
Çoo anlamlı ve derinlikli bi söz.
Bireysel alanlar açmadıkça kendimize diğer işler ağır geliyor. Hobiler, hayaller ve hedefler insanı yüreklendiriyor.
Bu konuda son 2 yılda geliştirdim ben kendimi. Hala da devam ediyorum.
Dışarıdan bakınca evim yok, gayrimenkullerim yok; bir arabamız var şükür. Ama içten içe öyle donanımlı hale getirdim ki kendimi (bunu övünmek gibi bi amacım olmadan söylüyorum) bundan 2-3 yıl önceki sahıhuban ile şimdiki arasında çok fark var. Bu hem bana hem aileme hem de tüm çevreme yansıyor. Daha doyum alarak yaşamış hissediyor insan kendini. Deneyimler de pahabiçilemez.
Senin sabah keyfin de harika .

Back
X