• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selamlar öğleden sonrası garip bir şekilde geçti
Neyseki günümüze devam ediyoruz
Kalan işlerim var
Onları yapsam kızımla oyun ve ödev kısmına geçerim

Yemek yapmam lazım kızım uyursa inşallah. 😅
WC lavabo yıkamam lazım
Çocukları yıkamam lazım
Markete gitmem lazım ama onu eşime devredebilirim
Çöpü çıkarmam lazım
Yapılacaklar bitmiyordu 😨

Terziye tadilat ürünlerini bıraktım.

Yarın halı yıkamacı gelecek nasipse.

Kuru temizlemeye ürün bırakacağım.

Camları ve kapıları silip, halıları sermem gerek.10gün içerisinde. Yavaş yavaş yapabilirim. 6 cam var , eşimle 3 er cam, 3er kapı silersek tamamdır :)

Günaydınlar :KK200:

sabah sabah enerjiyle başlamak isterdim ama büyük kızım hasta olmuş :( ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi hepsi var. öğretmeniyle görüştüm sabah bugün arayan 4. velimsiniz dedi, aynı şikayetler bi öğrencisi de hastanedeymiş şu an. yeni varyant falan mı acaba diyorum. keşke çocuklar hiç hasta olmasa.

Ne çok alışverişten bahsettim
Minimal değilim bu arada 😅
Öyle bir geçiş dönemi yaşadım
Bana çok şeyler kattı ve bazı konularda Minimal olmayı hala seviyorum.
Lagom felsefesi bana daha uygun geldiği için bu şekilde yaşıyorum
Minimal yaşam başlığını arkadaşlarım için devam ediyorum😊
benim minimal yasamda sıkıntı yasadığım kısım tabak çanak ve yatak kısmı oldu.onun dışında aksesuar ıvır zıvır minimum seviyeye inebildi.misal annemler bizde şuan. akşamları yemek,kahve,çay,meyve,çerez işte çayın yanına hamur işi ikramlar vs. vs. tabak bardak sayılı miktarda olmuyor.ha annemler olmasa alıyoruz kupaları kahveleri elimize bitti gitti.mutfak kültürümüz özellikle yatılılılarda malesef minimal yaşama ters.alışveriş kısmıda ihtiyaç halinde ilerlediğim için işte şu kadar ay alışverişsizlik yada 1 yıllık alışverişsiz yaşam vs bana uymuyor terste geliyor.tüketim kısmında israfçı değilsek tabi.iktisadı çözersek işlem tamam.yani kısaca ben hayıtımın her alanına uygulaymadım minimalizmi.ama kitap ve kağıt kısmı inanılmaz hafifletiyor insanı.sanırım en çok sevdiğim kısmı

trendyolkids'in kalitesi idare eder ya, iyisi de var kötüsü de, genelde çekiyor ve aşırı küçük kalıplar, yorumlardan ilerlemek en mantıklısı.

en sevdiğim model yemek takımı, 12 kişilik tamamlandı sanırım, süpersin.
yorumlar çok iyi değil.özellikle fotoğraflı yorumlar baya işe yaradı

Ben de bir ara minimalizm e takmıştım.
Kapsül gardrope filan hayalleri.
İzm lere çok takılmamak gerek.
Bir de insan kendi yaşamına koşullarına bakmalı.
Bir şeyi tamamıyle uygulamak zor.
İhtiyacım varsa alıyorum değilse israf etmemek adına tutumlu davranıyorum . Ve üç kıyafetle yaşamak bana göre değil çünkü yazın fazlaca yaşandığı bi ilde ve günlük dışarda çalışırken yedekli giyinmek zorundayım, aksi mümkün değil.
evet tam olarak bu benimde bahsetmek istediğim

Günaydın
Oğlum hastaydı 10 gün okula gitmedi 1. sınıf bir de
Onu iyileştirdim bu pazartesi okula başlayacaktı pazar akşamı öğretmenden bir mesaj merdivenden düşmüş ayağını kırmış şimdilik 10 gün raporlu
Bu gece de kızım hasta oldu
Güneş tutulması bizi fena tuttu

Neyse güzele odaklanalım
GOODREADERS diye bir aplikasyon keşfettim
Okumak istediğim kitapları liste yapınca unutuyorum , hangisiydi diye düşünüyorum, ya da benim görsel hafızam daha iyi olduğu için yazdığım notlar kalıcı olmuyor ama bu programda kitabın adını yazınca bilgileri ve fotoğrafları çıkıyor o şekilde kaydediyorum
O anda okuduğun kitabı da takip edebiliyorsun, kaldığın sayfayı yazınca %kaç okuduğunu falan gösteriyor.
Yıllık hedef belirleyip challenge falan yapılıyormuş daha onu keşfetmedim
çok geçmiş olsun merin.benimde büyük oğlan kolunu çarpmıştı geçen.apartopar baktık fena vurmuş hafif ezilmişti.ahh bu tutulma

dün bi eve uğrayım dedim büyük şok yaşadım, hala bahçeli evdeyiz diğer evde şartel atmış ve buzlukta çocuklar için aldığım kemikli etler ve azıcık kıymam vardı, kıymalar çözünmemiş ama etler çözünmüş, suları akmış falan, şöyle bi dolanayım derken 1 saat buzluk temizleme işi yaptım.

sonra çözünen etleri eve getirip akşam etleri hallettim tekrar donmaz artık. Allahtan yarın giderim dememişim de kıymalar falan da çözünmemiş.

keşke 1 gün önce uğrasaydım dedim sonra da ben çıktıktan hemen sonra gitse elektrik bende 3 gün uğramasam dolap komple çöp olacaktı.

yine de ucuz atlattık böyle bi durumu. akşam yemeğim şimdiden hazır ama 1 gün sonrasının yemeğini akşamdan yapmak hiç bana göre değilmiş :)
ben yaşamıştım zmanında .leşşş.
neyseki sen kurtamışsın

sabah sabah enerjiyle başlamak isterdim ama büyük kızım hasta olmuş :KK43: ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi hepsi var. öğretmeniyle görüştüm sabah bugün arayan 4. velimsiniz dedi, aynı şikayetler bi öğrencisi de hastanedeymiş şu an. yeni varyant falan mı acaba diyorum. keşke çocuklar hiç hasta olmasa.
geçmiş olsun.ayy kışı sırf bu yüzden sevemez oldum.kış benim mevsimimdi

sabah sabah enerjiyle başlamak isterdim ama büyük kızım hasta olmuş :KK43: ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi hepsi var. öğretmeniyle görüştüm sabah bugün arayan 4. velimsiniz dedi, aynı şikayetler bi öğrencisi de hastanedeymiş şu an. yeni varyant falan mı acaba diyorum. keşke çocuklar hiç hasta olmasa.
Çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun 😥 ay nasıl geçecek bu kış Allah’ım

Günaydınlar herkese 🍀
Benim oğlanlar da yeniden öksürmeye başladı o kadar sıkıldım ki aynı muhabbetten🤦‍♀️ Küçük oğlum niye biz hep hasta oluyoruz diyor 🙈
Bugün kurabiye yapıp yarın için sigara böreği saracağım bakalım 🤔

Çok geçmiş olsun umarım çabuk atlatır 😔

Günaydınlar herkese 🍀
Benim oğlanlar da yeniden öksürmeye başladı o kadar sıkıldım ki aynı muhabbetten🤦‍♀️ Küçük oğlum niye biz hep hasta oluyoruz diyor 🙈
gerçekten bizde öyleyiz ya tam toparlandık gibi oluyoruz yine bi boğaz yanması öksürük burun akıntısı. bitmeyen hastalık yapmışlar.

Günaydınlar herkese 🍀
Geçmiş olsun mikan
Kolay gelsin

gerçekten bizde öyleyiz ya tam toparlandık gibi oluyoruz yine bi boğaz yanması öksürük burun akıntısı. bitmeyen hastalık yapmışlar.
Aynen geçen seneden beri fenayız inşallah bahar bitince bir nebze toparlarlar 😥

Terziye tadilat ürünlerini bıraktım.

Yarın halı yıkamacı gelecek nasipse.

Kuru temizlemeye ürün bırakacağım.

Camları ve kapıları silip, halıları sermem gerek.10gün içerisinde. Yavaş yavaş yapabilirim. 6 cam var , eşimle 3 er cam, 3er kapı silersek tamamdır :)
Kolay gelsin
Camlar benim fena durumda 🤦‍♀️

benim minimal yasamda sıkıntı yasadığım kısım tabak çanak ve yatak kısmı oldu.onun dışında aksesuar ıvır zıvır minimum seviyeye inebildi.misal annemler bizde şuan. akşamları yemek,kahve,çay,meyve,çerez işte çayın yanına hamur işi ikramlar vs. vs. tabak bardak sayılı miktarda olmuyor.ha annemler olmasa alıyoruz kupaları kahveleri elimize bitti gitti.mutfak kültürümüz özellikle yatılılılarda malesef minimal yaşama ters.alışveriş kısmıda ihtiyaç halinde ilerlediğim için işte şu kadar ay alışverişsizlik yada 1 yıllık alışverişsiz yaşam vs bana uymuyor terste geliyor.tüketim kısmında israfçı değilsek tabi.iktisadı çözersek işlem tamam.yani kısaca ben hayıtımın her alanına uygulaymadım minimalizmi.ama kitap ve kağıt kısmı inanılmaz hafifletiyor insanı.sanırım en çok sevdiğim kısmı
Aynen lagom felsefesi de ne az ne fazla tam kararında demek
Birsey yeterli durumda olması benim için önemli
Ama eksiklik hissedersem veya fazlalık ona göre bir önlem alıyorum.
Bu şekilde daha iyi hissetmeye başladım.

Back
X