Bu hikayeye denk geldim güzel ve anlamlı bağlantıyı kopyaladım umarım açılıyordur

Mia- Mia- ve Scss94 Scss94 ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim. 200lü sayfaları okuyorum oradan sadeleşme adımlarınızı öğrenmek faydalı oluyor. Minimalizmle 4 yıl önce Marie Kondo'nun kitabıyla tanıştım. Eşya biriktiren biri değilim ama bi taşınma sürecine girdim. 1 ay sonra müstakil bir eve geçeceğim. Temizlik, düzen açısından az emekle iyi bir düzen oturtmak istiyorum. İki oğlum var 7 ve 3 yaşlarında. Youtube'dan videolar izliyorum. Kategorilere ayırıp ayıklamalara başladım. Hedefim gereksiz eşyalardan arınıp az ve öz eşyayla rahat yaşamak.
Eviniz hayırlı olsun güle güle oturun 😊
O zaman yolun %80 i bitmis sayabiliriz taşınma esnasında elden geçiriyorsunuz yeni evinizde güzel bir başlangıç olacak
Ama kontrolü kaybetmemek adına yılda 2 defa elden gecirme yapmak gerekiyor bunuda yine kategori halinde yapınca kolay oluyor.
Düzen konusunda aileyle birlikte görev dağılımı önemli tek kişi bir evin sorumluluğunu almamalı
En azından akşamları ve belirli günler size kalmalı planlama yapıp kontrolü sağlamak işlerinizi kolaylaştırır 😊
Yeni evinizde artık giren her eşyanın size ne kadar kullanım sağlayacağı önemli. Yeni eşya alırken her yönden düşünüp almak gerekiyor.😊

Mesela mutfak için 2 havlu var eskitip yenisini alıyorum. Belki sizin için 4 yeterlidir örnek veriyorum sadece
3 nevresimim var.
Bardaklar kırıldıkça alıyorum cekmecemdekiler 1 gün yeterli geliyor. Çay kahve su için.
Tencere takımım azdı Mesela onları biraz cogalttim bunların hepsi gözlemledikce dengeye girdi 😊
Dolap duzeni için minimalizm ev duzeni için görev dağılımı şart. Planlama da sizin için önemli 😊

57. Gün alışveriş detoksuna devam
Kalan gün 18 🎉

Hafta sonu 60. Gün olacak ve son 2 haftamız kalacak daha dün gibi 🙈

En güzel mağaza kendi dolabımız 😘
Bu harika bir grup olmuş aşırı harcama ve maksimalist yaşayıp aldıklarının alacaklarının ve daha daha alacaklarının hiç sonu gelmeyen biri olarak tanıştığım minimalist yaşamı çok sevdim beş yıl önce tanıştım ve biranda bitmek bilmeyen harcamalarım ihtiyaçlarım bıçak gibi kesildi nerdeyse 5 yıldır makyaj malzemesi almadım birçok şeyi kısıtlı aldım benim ölene kadar yetecek eşyam olmuş daha 20 yaşında ne kadar büyük hatalar yaptığımu erken farkettim çok şükür sizleri takipte kalacağım bu alışveriş detoksunu bende geçen yıl yapmıştım ocak ve haziran arası hiç birşey almadım yiyecek harici ğç ay yine uygulayacağım bende yine

Bu harika bir grup olmuş aşırı harcama ve maksimalist yaşayıp aldıklarının alacaklarının ve daha daha alacaklarının hiç sonu gelmeyen biri olarak tanıştığım minimalist yaşamı çok sevdim beş yıl önce tanıştım ve biranda bitmek bilmeyen harcamalarım ihtiyaçlarım bıçak gibi kesildi nerdeyse 5 yıldır makyaj malzemesi almadım birçok şeyi kısıtlı aldım benim ölene kadar yetecek eşyam olmuş daha 20 yaşında ne kadar büyük hatalar yaptığımu erken farkettim çok şükür sizleri takipte kalacağım bu alışveriş detoksunu bende geçen yıl yapmıştım ocak ve haziran arası hiç birşey almadım yiyecek harici ğç ay yine uygulayacağım bende yine
Tebrik ederim 👏
Maksimalistlerin bu geçişte declutter tekniğini uygulaması daha mantıklı oluyor sonuçta para verip alınmış ürünler sizi uzun süre idare edecektir

Bu video aklıma geldi sizi okurken 😊

Evet alışveriş detoksunun çok faydasını gördüm
Eksiklik hissettiğim de alternatif varmi diye düşünüyorum dolabima tekrar bakıyorum.
Gerçekten ihtiyacım varsa 75 gün sonunda alacağım. Sonra tekrar başlayacağım 😊

Stil danismanindan 2 günlük dolap detoksu kombinleme seansı aldım demişti ki her yaza girerken 1 mavi jean 1 beyaz jean alıyorum bir Yılda zaten eskiyor onu eleyip tekrar her yıl yeniliyorum herkes şaşırdı ve mantıklı bulduk 😅,hayalimde bir oda dolusu kıyafeti vardır diye düşünürken 150 parça kıyafeti olduğunu söyledi. Gerçekten çok parçaya değil, temel gerekli olana ihtiyaç var. Alıp giyip kullanıp yenilenmek mi yada dolabi doldurup sırasının gelmesini beklemek mi bu aydınlanmayı yaşamak bile keyifli geliyor 😌

Tebrik ederim 👏
Maksimalistlerin bu geçişte declutter tekniğini uygulaması daha mantıklı oluyor sonuçta para verip alınmış ürünler sizi uzun süre idare edecektir

Bu video aklıma geldi sizi okurken 😊

Evet alışveriş detoksunun çok faydasını gördüm
Eksiklik hissettiğim de alternatif varmi diye düşünüyorum dolabima tekrar bakıyorum.
Gerçekten ihtiyacım varsa 75 gün sonunda alacağım. Sonra tekrar başlayacağım 😊

Stil danismanindan 2 günlük dolap detoksu kombinleme seansı aldım demişti ki her yaza girerken 1 mavi jean 1 beyaz jean alıyorum bir Yılda zaten eskiyor onu eleyip tekrar her yıl yeniliyorum herkes şaşırdı ve mantıklı bulduk 😅,hayalimde bir oda dolusu kıyafeti vardır diye düşünürken 150 parça kıyafeti olduğunu söyledi. Gerçekten çok parçaya değil, temel gerekli olana ihtiyaç var. Alıp giyip kullanıp yenilenmek mi yada dolabi doldurup sırasının gelmesini beklemek mi bu aydınlanmayı yaşamak bile keyifli geliyor 😌

Verdiğin bilgiler çok değerli tüm mesajlarını tek tek okumak istiyorum, minimalist yaşamda herşeyi atıp en sadesini almakla, yada daha modernini almakla karıştırılabiliyor önemli olan eldekilerle yetinebilmek, gerçekten kıyafet cilt temizlik ürünleri kremler takılar sadece saat konusunda bile her kıyafete ayrı marka saat almaya çalışırdım, ayakkabı okadar fazlaydıki halen kullanıyorum halen bitiremedim 7 kapaklı gardrop tıka basa kıyafet doluydu valizler hariç halen seçiyorum bitmiyor veriyorum azalmış sayılmaz halen 4 kapağı doldurup taşırıyor inşallah daha fazlasını yapacağım, videoyu izleyeceğim, stil danışmanı aslında ihtiyaç kadar alıp kullanıp eskitip tekrar ihtiyaç kadar almaktan mı bahsetmiş ?

Ben doğuda bir köyde oturuyorum, bana buradaki insanlar da çok şey öğretti, az ile yetinebilmeyi bazen hiç alışveriş yapmadan eldeki malzemelerden yemek yapabilmeyi başkasının eskisini yada ihtiyaç fazlasını utanmadan alabilmeyi. Ev eşyasına dair bizim sahip olduklarımızın hiçbiri yok komşum ev taşıdı yarım günde eşyaları taşıyıp yerleştirdi öğlen ekmeğini yapmaya tandıra gitti o sırada ben evi bile temizlemeyi bitiremedim, evleri çok sade çok harika bir sadelik mutfakların da bilmem ne robotları yok blendır bile yok ama birşekilde idare ediyorlar tabiki bu hayatlar şehir hayatına alışmış olanlar için uç örnekler ihtiyaç lar alınmalı ama baktımki bizim ihtiyaç zannettiklerimiz de bazen ihtiyaç olmayabiliyormuş , iyiki onları tanımışm

Verdiğin bilgiler çok değerli tüm mesajlarını tek tek okumak istiyorum, minimalist yaşamda herşeyi atıp en sadesini almakla, yada daha modernini almakla karıştırılabiliyor önemli olan eldekilerle yetinebilmek, gerçekten kıyafet cilt temizlik ürünleri kremler takılar sadece saat konusunda bile her kıyafete ayrı marka saat almaya çalışırdım, ayakkabı okadar fazlaydıki halen kullanıyorum halen bitiremedim 7 kapaklı gardrop tıka basa kıyafet doluydu valizler hariç halen seçiyorum bitmiyor veriyorum azalmış sayılmaz halen 4 kapağı doldurup taşırıyor inşallah daha fazlasını yapacağım, videoyu izleyeceğim, stil danışmanı aslında ihtiyaç kadar alıp kullanıp eskitip tekrar ihtiyaç kadar almaktan mı bahsetmiş ?
Teşekkür ederim 😊
Jean ürünlerini yıllık alıp kullanıyormuş
Ama temel parçaları kaliteli uzun ömürlü tercih ediyormuş kumaş pantolonlar gibi.
Mesela hiç kışlık yazlık ayrımı yapmiyormus hırkaları orta kalınlıkta seciyormus ki yaz akşamları da giyebiliyormus. Birkaç tane kazağı ve dış giyim kaban gibi ürünleri daha üst raflara koyup dolabi yaza hazirliyormuş.
Elbiseler de aynı şekilde hem yaz hem kış giyebilecek kumaşta olmalıymış ki her sezon aktif kullanmak için.
Yani bazı ürünler yıllık tercih etmek az alıp sürekli giymek hemde dolabın enerjisini değiştirmek.
Temel parçaları uzun ömürlü seçmek konusunda ayrım yapmayi öğretti.

Kızlar günaydın 🥰🥰
Mia- Mia- canım hava temizleyicinin markası neydi Dyson almak istedik ama fiyatları arasında uçurum bi fark var acaba Xiaomi alsak işimizi görür mü Dyson mi alalım bilemedim . Listemden bişey daha gidiyor hadi bakalım 😁😁

Kızlar günaydın 🥰🥰
Mia- Mia- canım hava temizleyicinin markası neydi Dyson almak istedik ama fiyatları arasında uçurum bi fark var acaba Xiaomi alsak işimizi görür mü Dyson mi alalım bilemedim . Listemden bişey daha gidiyor hadi bakalım 😁😁
Onların nem çekme özelliği yok benimki kurutek marka nemi topluyor hava temizleme özelliği de var
Hava temizleyici olarak pek arastirmadim da yurt dışından birisi varsa ona sipariş verseniz daha uyguna gelir. Dyson motor gücü daha uzun ömürlü oluyor.

Günaydın kızlar
Bayram tatili için Ayvalık Cunda adasindan yer ayirttirdik 😊
Denizi pek güzel değil dediniz o yüzden gezmek için planlama yaptık

Back
X