- 25 Ekim 2017
- 1.091
- 768
- 43
- 35
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Şimdiden teşekkürler düşüncelerinizi belirttiğiniz için:)
Kesinlikle okuyacağım:) çok teşekkür ederim...bende öncelikle kiyafetlerimden ise başlıyorum cunki çok gitmediğim ve bir sürü boşuna para yatirdigim kıyafetlerim var.bizim burda sokakta kıyafet askıları var gidip aşıyorsunuz ihtiyaç sahibi alıyor.oraya aşmayı planlıyorum:) mutfak konusunda çok zorlanacagim.oncelikle kitabı okuyup belgeseli izlemem gerekiyor.bu şekild e tüm hayatıma adapte edeceğime eminimSatın
:)
Ben bu işler moda olmadan önce üzerinde okumaya başlamıştım
Derle, topla, rahatla isimli kitabı okuyun marie kondo yazarı
The minimalism isimli belgeseli izleyin
Kitabı da var türkiyede.
Evimde 6 kişilik yemek ve çatal bıçak takımı var
3 çift kişilik nevresim takımı
(Bir de tek kişilik misafir için)
5-6 havlu
4 tane kahve fincanı (takımdaki diğer ikisi kırıldı)
Her şeyden yeteri kadar var yani.
Kıyafet konusunda ne akdar savurgan olduğumu anladım bende :) bugün açıklamayı planlıyorum...bende eşyanın ve paranın esiri olmak istemiyorum o yüzden böyle bir düşünceye kapildimBence de cok guzel bi akim. Kiyafete,esyaya ne cok paralar harcamisim. Aldikca almisim..
Dolaplar dolusu kiyafet , esya...
Gecen yil tam 9 kocaman canta dolusu kiyafeti verdim.
Ev esyalarimi azalttim, sadece ihtiyacim olani aliyorum artik. Her begendigime para harcamiyorum; esyalarin esiri olmycam artik insallah :)
Satma değil ama anneme vereceğim:) annemde çok şaşıracak eminimAyy 10 tkımmı? Siz maximalistsiniz:)) yavaş yavaş dönün bari. Birden şokmolur insan. Çok kalitelileri satın iknci elden. Kurık çıkık olmayanları etrafa dağıtıın, takımı bozukları atın gitsin
Zayiflarim diye o kadar kıyafet biriktirmisim givi.icinde saçma sapan tarzim olmayan kıyafetler bile var.hic olmadi evde giyerim diye düşünmüşüm ama resmen saçmalık:) bir sürü küpe ki hepsi ergen tarzı küpeler takılar.suan liseye giden bile takmaz inanın.sirf atma huyum olmadığı için yıllarca sakladiklarim. Evim resmen çöp olmuş haberim yok....Kıyafetlerin tamamını yatağın üstüne koyacaksınız. Önce yazlıklardan başlayın
Gruplayın üstler, altlar gibi.
Sonra her birini tek tek elinize alın. Bu kıyafet beni mutlu ediyor mu? Bu sezon kaç kere giydim? Zayıflayınca giyerim kilo alınca giyerim diye kullanmadığım halde elimde mi tutuyorum.
Çok para edenleri satın internette sürüyle site var
temiz ve kullanılabilir ama istemediğiniz kıyafetleri belediyenin kızılayın kıyafet kutusuna atın
Aynı şeyi çanta ve ayakkabılar için de yapın
Yavaş yavaş yapabilirsiniz. Aceleyle her şeyi elden çıkarmaya çalılmayın
Merhaba hanımlar minimalizm halkında ne düşünüyorsunuz...bu aralar dünya da çok yaygın.sade hayat minimal hayat.kolay hayat demektir şeklinde düşünceye sahip...fazla eşya fazla alışveriş bizi mutsuzluğa götürdüğünü savunuyor minimalistler. Bende bu düşünceye katılıyorum...
Öncelikle kıyafet de kendime minimalizm uygulayacağım.dolapta bekleyen ama hiç gidilmeyen kıyafetlerimi elden çıkarmayı düşünüyorum.
Ama bunu mutfakta nasıl uygulayacağımi bilemiyorum.mesela 1 takım kahve fincanının yettiğini düşünüyorlar ki şuan evimde 10 takım kahve fincan seti var :) onlara o kadar yatırım yapmışken nasıl elden çıkaracağım bilemiyorum...siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.ozellikle çalışan bayanların hayatlarını kolaylaştırması için gösterdiği rağbet çok fazla bu konuya...
Şimdiden teşekkürler düşüncelerinizi belirttiğiniz için:)
Satma değil ama anneme vereceğim:) annemde çok şaşıracak eminim
Ona sahip olma maliyeti deniyoryakın zamanda evleniyorum. yeni evimi tamamen bu felsefeye göre kuracağım. ben olaya çok daha önceden uyanmıştım. vitrin alıyorsunuz, içini kristal bardakla dolduruyorsunuz, onları çıkarıp makinede yıkıyorsunuz, vitrini siliyorsunuz, baştan yerleştiriyorsunuz. ayyy yazarken içim şişti. bir yemek masası bir tv ünitesi olacak, konsol bile gereksiz. paramı, enerjimi, hafta sonumu, zamanımı temizliğe eşyaya harcamayacağım.
yakın zamanda evleniyorum. yeni evimi tamamen bu felsefeye göre kuracağım. ben olaya çok daha önceden uyanmıştım. vitrin alıyorsunuz, içini kristal bardakla dolduruyorsunuz, onları çıkarıp makinede yıkıyorsunuz, vitrini siliyorsunuz, baştan yerleştiriyorsunuz. ayyy yazarken içim şişti. bir yemek masası bir tv ünitesi olacak, konsol bile gereksiz. paramı, enerjimi, hafta sonumu, zamanımı temizliğe eşyaya harcamayacağım.
Bende de aynındanEn iyisi valla.
Arada bir gelip ayy bu ne boyle gelin evi mi olur gibi tuhaf tuhaf konusanlar olacak
Hic takilma :))
Bir L koltuk
1 masa 6 sandalye
Tv duvara monte
Yerde 1 hali
Vitrin konsol dresuar gumusluk tv unitesi komple karsiyim
Butun salonum bu :)
Parami enerjimi bunlara harcayamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?