- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.813
- 798
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
Her hediyeyi her nikah sekerini magneti saklayanlar varevet sadece eşya değil
benim sosyal medya hesaplarım da kapandı mesela zaman içinde
fazlalık insanları da hayatımdan çıkardım.
kitaplarda eleme yaptım, okuduğum romanları bi daha okumayacağım için birilerine ya da kütüphaneye bağışladım.
kitap almıyorum kütüphane kullanıyorum artık.
yani hayatın her alanına yayılıyor. az
sonra ofiste bir derleme toplama çalışması yapacağım
telefonumdaki uygulamalara yaptım, kullanmadıklarımı sildim.
ayrıca telefon numaraları ve fotoğrafları da.
yurtdışından aldığım magnetleri falan attım.
bunlar aslında hep zihnimde ve dijital ortamdaki fotoğraflarda.
eşyalara bağımlı olmamalıyız. sevdiklerimizi tabiki tutup değerini bilmek lazım.
ama bizi mutlu ya da mutsuz eden eşyalar değil anılarımız :)
Evet bende suan sok oluyorum kendime ve daha niceleri.kac takım tabak seti catal bıçak.pasta şsetm bile 3 takım.ne gerek var? Normal bir tabak takimi yetemez miydi.elbeyte yeterdi.suan kendime o kadar kızıyorum ki.bu çeyize verdiğim parayı kendime çok güzel yatırımlar yapabilesin.neyse ki yaşım daha 27 ve erken farkettim :) zararın neresinden dönersek kâr :)
Her hediyeyi her nikah sekerini magneti saklayanlar var
Benim hatira diye sakladigim o kadar az sey var ki
Ileride gormek isterim diye tuttum ama kullaniyorum bir kismini
O ufak ufak karisikliklar zihnimizi o kadar yoruyorki baska seylere tahammul azaliyor
Dedigin gibi tel rehberinden sosyal medyaya evraklardan eski faturalara kilere mutfak erzaklarina kadar cok kapsamli bir arinmave duzenleme bu
Tadina var kolay vazgecemez
Benim evimde suan tek bir kucuk vazo ve icinde bir cicek var
Duvarlarimda 4 tablo var evin icinde yayilmis
Mutfakta kullanmadigim tek birsey yok
Ihtiyac duyadigim bir caykasigini bile almiyorum
Keyfi magaza gezmem
Ivir zivira para vermem
Giyim konusunda da artik paramin yettigi en iyi seyi alip uzun yillar giyiyorum
En guzeli cabuk toplanan temizlenen bir ev
Isi cabuk biten baska seylere de vakit bulabilen mutlu anne olmak
Aradigini elini attigi gibi bulmak kolayca almanin hafifligi cok farkli
Ama daha yolum var ...
Hepsini kullaniyorsan bos bi alan olustur mutfaktaaz alınca en iyisini alabiliyorum bu da beni mutlu eden bişey
10 tane kazak yerine 2 tane alıyorum ama kaliteli almaya çalışıyorum.
benim de 1 vazom içinde 2 şans bambusu var
1 adet çoklu çerçeve içinde ilham verici sözlerin yer aldığı baskılar var. (kendim bastırdım renkli çıktı)
duvarlarda fazlalık sevmiyorum. evim küçük olduğundan çok ferah görünmüyor hala
ama en azından her şeyin bir yeri var.
benim derdim bu aralar, saklama kaplarının durduğu çekmece
çok dağınık ama hepsini kullanıyorum. nasıl düzenli tutacağımı bilemiyorum.
O corba tenceresini kim bulduysa :)Merak ettigim sey buydu. Ceyiz adi altinda satilan 5 cayi pasta takimi, 12 kisilik bilmem kac parca misafir yemek takimi, 3-4 tane cezve bunlar gercekten lazim oluyor mu ?
Misafir yemek takimlari hic hosuma gitmiyor.yaldizli incili cicekli vs. Ayrica tuzluklari corba tencereleri gercekten lazim mi?
Gunumuzde nerdeyse her evde kahve makinasi varken yada bakir cezvede kahve daha lezzetliyken o 3-4 tane cezve gercekten kullaniliyomu ?
Gelen misafirler ayyy bu pasta/ kahvalti takiminda yemekde insanin istahini kabartiyo diyor mu ?
Simdilik hala bekarim ve yanliz yasiyorum evde fazlalik olarak tek sykintim kimyasallar mutfak, banyo deterjanlari ve dus jelleri sampuanlar vs
Cozumu temizlikte karbonat ve sirke kisisel temizlikte ise bi kalip sabun oldugunu bilmeme ragmen kimyasaldan vazgecemiyorum desteginize ihtiyacim var.
içiçe koyulunca bişeyi alıyorum karman çorman oluyor. bakalım bi çözüm bulmaya çalışayım buna :)Hepsini kullaniyorsan bos bi alan olustur mutfakta
Ust uste diz hepsini gorecek sekilde
Yer yoksa icice koymaktan baska cozum yok gibi
Ben temizlik hastasi oldugum icin sirf ortalik daginik gorunmesin diye almiyorumAynen bende hatta biz 7sülale minimalistmişiz de haberimiz yokmuş
Nelerde kullaniyorsun saklama kaplariniiçiçe koyulunca bişeyi alıyorum karman çorman oluyor. bakalım bi çözüm bulmaya çalışayım buna :)
Nelerde kullaniyorsun saklama kaplarini
Bende kucukler var buzlukta kullaniyorum
Bir tane yogurt mayalamak icin var
Iki tane de tezgahta kek kurabiye koydugum var
İçinde tencere seti, çatal-bıçak takımı olan 12 kişilik yemek takımı kullanılır, bu setlerde zaten tencereler, çatal bıçaklar, pasta tabakları, servis tabakları vs olduğundan ekstradan pasta takımı, çatal kaşık, tencere almaya gerek yok, kahve makine alırsanız bir tane cezve yeterli, bir sürü cezve almak fuzuli, en azından mutfak için diyeyim her ihtiyaçtan bir takım almak yeterli, zaten kullandıkça anlıyorsunuz neye ihtiyacınız var, eksik gördüğünüzü sonradan alabilirsiniz.Merak ettigim sey buydu. Ceyiz adi altinda satilan 5 cayi pasta takimi, 12 kisilik bilmem kac parca misafir yemek takimi, 3-4 tane cezve bunlar gercekten lazim oluyor mu ?
Misafir yemek takimlari hic hosuma gitmiyor.yaldizli incili cicekli vs. Ayrica tuzluklari corba tencereleri gercekten lazim mi?
Gunumuzde nerdeyse her evde kahve makinasi varken yada bakir cezvede kahve daha lezzetliyken o 3-4 tane cezve gercekten kullaniliyomu ?
Gelen misafirler ayyy bu pasta/ kahvalti takiminda yemekde insanin istahini kabartiyo diyor mu ?
Simdilik hala bekarim ve yanliz yasiyorum evde fazlalik olarak tek sykintim kimyasallar mutfak, banyo deterjanlari ve dus jelleri sampuanlar vs
Cozumu temizlikte karbonat ve sirke kisisel temizlikte ise bi kalip sabun oldugunu bilmeme ragmen kimyasaldan vazgecemiyorum desteginize ihtiyacim var.
Zayiflarim diye o kadar kıyafet biriktirmisim givi.icinde saçma sapan tarzim olmayan kıyafetler bile var.hic olmadi evde giyerim diye düşünmüşüm ama resmen saçmalık:) bir sürü küpe ki hepsi ergen tarzı küpeler takılar.suan liseye giden bile takmaz inanın.sirf atma huyum olmadığı için yıllarca sakladiklarim. Evim resmen çöp olmuş haberim yok....
yakın zamanda evleniyorum. yeni evimi tamamen bu felsefeye göre kuracağım. ben olaya çok daha önceden uyanmıştım. vitrin alıyorsunuz, içini kristal bardakla dolduruyorsunuz, onları çıkarıp makinede yıkıyorsunuz, vitrini siliyorsunuz, baştan yerleştiriyorsunuz. ayyy yazarken içim şişti. bir yemek masası bir tv ünitesi olacak, konsol bile gereksiz. paramı, enerjimi, hafta sonumu, zamanımı temizliğe eşyaya harcamayacağım.
içiçe koyulunca bişeyi alıyorum karman çorman oluyor. bakalım bi çözüm bulmaya çalışayım buna :)
hıh aynenKabin kendisi degilde kapagi sykinti yaratiyor sanki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?