• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Minoxil ile ilgili bende şöyle bir şey diyeceğim .eşim için çok araştırmıştım ve gerçekten kullananların çoğunda fayda sağladığını, ancak kullanmayı bıraktıktan kısa bi sure sonra tekrar dökülmeye başladığını okudum.
Ayrıca bi tanıdığım eczacı da, minoksil in aslinda farkı bi hastalık için üretildiği( tam hatırlamıyorum) yan etki olarak saç tüy ve çıkartığı için bu amaçla kullanıldığını söyledi. Bu yüzden bırakılınca etkiside geçiyormuş. Konuyu takipteyim.

benim saç dökülmesi sorunum olmadı fakat şems aslan duymuşsunuzdur o bir kına tarifi vermişti düzenli yapıldığında dökülen saçların yerlerine geldiğini de söylemişti. içinde bira mayası olan bir karışımdı internette bulabilirsiniz. kına zaten çok faydalı ben sürekli kullanıyorum saçlarımı hiç boyamam deneyin derim.

Ben Zaten o röfleli o yıpranık sönük saçlarımı kestirdim canım birde dökülmede olunca yine kestirdim
Diplere açıcı uygulandıysa muhtemelen saç derisi de hasar görmüştür sana yazdığım arı poleni kürü o soruna da iyi geliyor ben başka bir sitede keşfettim bunu burada yazmam doğru olmaz belki

Tatlım geç gördüm kusura bakma
Minoxil bayanlar için olan %2
Erkekler için olan %5
dr un kaçlık tavsiye etti bilmiyorum ama ben bayanlara da %5 lik tavsiye ediyorum.
Etkisini gören çok var.
Biotin hap olarak mutlaka kullan saç dökülmesi yaşamayanlar bile saçın kalitesini arttırmak için kullanıyor rahatlıkla gerçekten etkilli. sana tavsiyem dermokozmetik şampuan kullanman ayrıca içinde biotin de olsun. Çünkü normal kozmetik şampuanlarda aşırı kimyasal var saçı edavi etmiyor aslında kullanmayı bırakınca saç eski haline dönüyor buradan anlayabiliriz gerçekliğini.
Hormonların iyi çıkar inşallah iyi (çıkmazsa) saç dökülmesi için olan bütün sıvı yıkama ürünlerini şampuan kem sprey gibi olanlar yani başını yıkayarak kullan çünkü vücutta da etki ediyor kıllanma yapıyor bazı kişilerde sende önlem almış olursun.
Zaten 3 ila 6 ay belki daha uzun süre kullanman gerekli saçının durumuna göre. düzenli kullandığında bu süreçler sonunda hala fayda etmiyorsa direk saç çıkaran ilaç önerebilirim dr una danışırsın tabi. Ama bu en son aşama kel kalma ihtimalinde tavsiye edilen bir şey.

Bana demir takviyesi vs ilaclar yaramadi saçım cok uzundu belime kadar, kestir uzar dediler omuzlarimakadar kestirdim yaramadi... sarımsak kesin denemeye kararlıyım artik ne kadar kokarsa koksun :)
Sarımsak yağı kullandım ben 2 sene önce çok ise yaramıştı ama bu sefer hiç etki etmedi insallah siz fayda görürsünüz :)

Tatlım geç gördüm kusura bakma
Minoxil bayanlar için olan %2
Erkekler için olan %5
dr un kaçlık tavsiye etti bilmiyorum ama ben bayanlara da %5 lik tavsiye ediyorum.
Etkisini gören çok var.
Biotin hap olarak mutlaka kullan saç dökülmesi yaşamayanlar bile saçın kalitesini arttırmak için kullanıyor rahatlıkla gerçekten etkilli. sana tavsiyem dermokozmetik şampuan kullanman ayrıca içinde biotin de olsun. Çünkü normal kozmetik şampuanlarda aşırı kimyasal var saçı edavi etmiyor aslında kullanmayı bırakınca saç eski haline dönüyor buradan anlayabiliriz gerçekliğini.
Hormonların iyi çıkar inşallah iyi (çıkmazsa) saç dökülmesi için olan bütün sıvı yıkama ürünlerini şampuan kem sprey gibi olanlar yani başını yıkayarak kullan çünkü vücutta da etki ediyor kıllanma yapıyor bazı kişilerde sende önlem almış olursun.
Zaten 3 ila 6 ay belki daha uzun süre kullanman gerekli saçının durumuna göre. düzenli kullandığında bu süreçler sonunda hala fayda etmiyorsa direk saç çıkaran ilaç önerebilirim dr una danışırsın tabi. Ama bu en son aşama kel kalma ihtimalinde tavsiye edilen bir şey.
Doktorum %5lik olanı yazdı, ayrıca yazınız için de çok teşekkür ederim :KK200:

Back
X