• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Merhabalar. Ben eczanede çalıştığım dönemlerde bir eğitimden geçmiştik. Sana sunu soylebilirim Öncelikle doktora gitmelisin ve verdiği ilaçları kullanmalısın l. Benim sana ve saçı dokulen herkese bir tavsiyem olacak inanın ki çok işe yarıyor. 1.si Doktorunuza aile hekimı de olabilir. Otaci ile hazırlanan sampuanlar var ecz kendısi hazırlıyor bunu reçete etmesini soyleyebikirsiniz. 2.si yine doktora reçete ettirilen bir şey var ki bu ciddi bir bakım sağlıyor. 4 gr lanolin, 1 kutu zinco kapsül, 200 cc badem yağı, (kepek varsa salicilik acid 4 ya da 6 gr kadar) bemiks ampul 3kutu, bephantene ampul 5 kutu, evigen ampul 5 kutu. (Yazdirdiginizda mutlaka kontrol edin doktorlar majistral ilaç yazmaya alışkın olsunlmadiklari için mutlaka birinı yanlış yaziyorlar) bu karisim eczacı tarafından hazırlanır ve önce ay haftada 1 sonra 1 ay 2 haftada 1 sonraki ay da ayda 1kullanilir l. Kullanımı ise saçınıza süreceğini z miktar kadar bir kaseye koyup içine 1 adet yumurta sarişı koyup kuru saca surmelisiniz. 45 dk sonra yikayabilirsiniz. Bununla birlikte kullanacağınız PROZINC WOMEN ŞAMPUAN ı saç dökülmesini %90 kesecek ve pasparlak bir görüntüye sahip olacaksiniz ben hala yapıyorum. Eğer karışım hazirlatamiyorsaniz şampuanı mutlaka bir deneyin derim biraz pahalı ama o bioxinler falan fasafiso olduğunu goreceksiniz umarım işe yarar geçmiş olsun

Güncelleme 43.sayfada

Valla bende her gün en az 200tel dökülüyodur tam diyorum ayın sonunda kel kalırım diye ama yine saçım var ve çok cılızlaştı döküle döküle saç kremi bile kullanamıyorum :-( bu ürünleride denemedim zaten yeterince kimyasal alıyoruz bence. Yumurta sarısı ve zeytinyağı çol iyi gelmişti bana ama suan ona bile vakıt yok 3ay düzenli ve ılık havluyla kullanıldıgında dokulme cıddı derecede azalıyor bide son durulama suyunu kaynattıgım lavantayla yapıyodum sonuc misss

Hormon tedavisi tavsiye etmiyorum çok tehlikeli kanseride tetikliyor diye duydum ama argan içerikli şampuanlar bana epey faydası dokundu birde her gün 3 adet ceviz saçların çoğalmasını sağlıyor
* * * **

Argan içerikli şampuanın ismini yazarmısınız ? Siz hangisini kullandınız ? Ne kadar süre?

Erkek kardeşim minoxil kullanıyor uzun süredir düzenli olarak. Psikolojik mi bilmiyorum ama faydası oluyor gibi diyor. Eşim ise asla inanmıyor öyle şeylere. Olay genlerden diyor. Eğer döküleceği varsa illa dökülür genetik sonuçta diyor. Sadece biraz geciktirirsin zaman olarak diyor.
Ama bayanlarda durum nasıl bilmiyorum. Benim çok aşırı saçım dökülüyordu asıl sebebi kremli şampuan kullanmammış. Ama bazı dönemlerde hala çok dökülüyor ki bu da sanırım mevsimsel. Ama benim etkili doğal yöntemim kelleşen bölgeye direk sarımsağı ezip sürmeniz. Biraz bekleyin 20 dk. kadar ve yıkayın. Arada bir de sarımsak yapı ile saçlarınıza masaj yapın.

Erkek kardeşim minoxil kullanıyor uzun süredir düzenli olarak. Psikolojik mi bilmiyorum ama faydası oluyor gibi diyor. Eşim ise asla inanmıyor öyle şeylere. Olay genlerden diyor. Eğer döküleceği varsa illa dökülür genetik sonuçta diyor. Sadece biraz geciktirirsin zaman olarak diyor.
Ama bayanlarda durum nasıl bilmiyorum. Benim çok aşırı saçım dökülüyordu asıl sebebi kremli şampuan kullanmammış. Ama bazı dönemlerde hala çok dökülüyor ki bu da sanırım mevsimsel. Ama benim etkili doğal yöntemim kelleşen bölgeye direk sarımsağı ezip sürmeniz. Biraz bekleyin 20 dk. kadar ve yıkayın. Arada bir de sarımsak yapı ile saçlarınıza masaj yapın.
sarimsagi direk o bölgeye surdugumuzde yakmazmi orayi ya

Gercekten ise yariyor benim saclarim cok gurdu sonradan dokulmeye basladi kel kalicam diye korkuyordum hatta. Doktora gittik ve bana da aynisini onerdi ve suan saclarim saglam kepeksiz kirilmayan dokulmeyen bir nitelikte

merhaba arkadaşlar,
ben de geçen sene acaba protez saç mı taktırsam diyecek kadar kötü hissediyordum kendimi. amway şampuan ve saç bakım serumunun seneler önce saçlarımı kemoterapi almışım gibi dökmesinden sonra, saçlarımın 1/3.ü gitmişti. saçlarımda aşırı yağlanma, sürekli kaşınma ve dökülme iyice psikolojimi bozmuştu. yakından kesinlikle foto çektiremiyordum. sonra organix şampuan mor olanını aldım tesadüfen. 1,5 senedir onu kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. hergün saç yıkamıyorum artık. saçlarım çok rahat 2-3 gün hacimli kalıyor. üstelik de saçlarımın önümde açılan o kısımları doldu. etrafımdaki herkes çok ciddi fark var diyor. ayrıca bu süreçte doğumda aldığım kiloları verdim. yeniden 58. kg.lara düştüm. hergün 1 avuç ceviz, badem, fındık karışımı yedim. ve ilk kez de saçımı boyadım korkarak da olsa. saçlarımın uçlarına duş alıp saçımı kurutunca 3-4 damla ceviz yağı damlatıp sürdüm. bunların hepsi bir mi etkiledi bilmiyorum ama ben şu anda mucize gibi birşey yaşadım diye düşünüyorum kendimce.
ben de saçlarımın döküldüğü dönemlerde minoxidil, saç çıkarıcı şamp kullandım ama bırakınca hep aynı dert devam etti. bir de eğer saçı kaşımayı ve her yağlandığında hemen yıkamayı bırakmaz iseniz saç derisi hep kimyasala maruz kalıyor bence ve toparlanamıyor.
herkesin bir an önce şifa bulmasını dilerim. saç hiç kolay değil. aynaya bakmaya korkuyor insan. başkaları hep onun saçının açık kısmına bakıyormuş gibisine geliyor

Öncelikle kazene ve yorum yapan, fikir belirten, deneyimlerini paylaşanlara çok teşekkürler. Bugün sonucumu aldım ama doktorum yoktu gösteremedim bende sağlık ocagına gittim orada ki doktor sonuçların normal görünüyor ama cildiye için bunlar normal mi bilemem dedi ilaç felan verebilir oraya git dedi. Bende gittiğimi ilacı aldığımı ve doktorun hormonel değilse genetik olabileceğini söylediğini söyledim. doktor da ilaçları da almışsın acelesi yok onları bi kullan yine o tarafa gidersen uğra cildiyeye dedi. babam 50 yaşında saçları sadece beyaz dökülme yok çevremde ki insanların saçları gayet iyi durumda anlamıyorum genetiklik tek bana nasıl denk gelmiş :KK43: ya da inanmak istemiyorum bilmiyorum. İnsan elindekinin kıymetini bilmeli derler gerçekten doğru, saçlarımın yarısı gitti diğer yarısının bende kalması için uğraşıcam bundan sonra. minoxili ve biotini 3 ay kullanmayı düşünüyorum bunun yanında da bıttım sabunu ve defne sabunu aldım dönüşümlü olarak onları kullanıcam. evde bioblas vardı onun içine de sarımsak doğradım saçlarımın altlarını onunla yıkıycam. bi de karanfil ya da ısırgan almayı düşünüyorum son durulama suyunu bunlardan biri ile yapıcam, kullanalar hangisini önerirsiniz ? Dünyada ve ülkemizde bu olaylar olurken benim bi saçı kafama takmam çok bencilce ama 21 yaşında olunca ister istemez üzülüyorum :KK43: ben yine cildiye doktoruma gidicem ama sonuçlardan anlayan ya da kendi sonuçları ile karşılaştırabilecek olan varsa özelden fotoğraf atabilirim. saçlarım inşallah biraz toplarsa sarımsak felan da kullanırım ama şimdilik çok yormk istemiyorum. herkese sonsuz sevgiler :KK200:
Merhaba canim benim telefonun bozulmuwtu wimdi okuya bildim mesaji kusura bakma canim benim tam bildiyim bir cozum yok neyazikki ben ipek balzami kullandim bir zaman kullanmaz olaydim saclarim seller sular gibi dokulmeye bawlamiwti kuafor at gitsin sakin kullanma dedi birbucukyil oldu wimdi azaldi hemde cok kepek var bende yara oluyor okadar yani elidor kullaniyor hem dokulme azaldi hemde kepek
Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

Güncelleme 43.sayfada
Merhaba canim benim telefonun bozulmuwtu wimdi okuya bildim mesaji kusura bakma canim benim tam bildiyim bir cozum yok neyazikki sende durmuw biraz qaliba anladigim kadari ile ben ipek balzami kullandim bir zaman kullanmaz olaydim saclarim seller sular gibi dokulmeye bawlamiwti kuafor at gitsin sakin kullanma dedi birbucukyil oldu wimdi azaldi hemde cok kepek var bende yara oluyor okadar yani elidor kullaniyor hem dokulme azaldi hemde kepek

Benim saclarim yillardir cok az. On tarafimda acilma vardi.

Endokrin dr um selenyum verdi. Solgar 100 mg , 100 adet. Bir sise kullan, 1 ay ara ver, 1 sise daha kullan dedi.

Su an ilk sisedeyim, 2 ay oldu ve saclarim belirgin sekilde cogaldi. 15 yildir ilk defa!

Doktorum prof.dr. Metin ozata, endokrin uzmani. Isin tuhaf yani bana bu ilaci hasimato triodi baslangici oldugu ve emzirdigim icin ilac veremedigi icin, simdilik destek olsun diye verdi.

Back
X