MIRAS DUSERMI

Mavisks

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
47
14
3
49
Arkadaslar cok acil yardim edermisiniz sorumun cevabina.uvey kaynanam kayinbabamla 37 yillik evli.ilk esi vefat etti ve ondan bir cocugu var.kayinbabamdanda bir cocugu oldu.15 sene once bir ev aldilar ve arsa sahibi kimseye tapu vermedi sadece noterden bir kagit vermis.simdi kentsel donusumden dolayi arsa sahibi 12 milyar karsiligi herkesin tapusunu vericek.sorum su.kaynanam tapuyu uzerine alicak gene.kayinbabama vermiyor.esime demiski 4 milyar ver senin ve babandan olan oglumun uzerine yapicam tapuyu.yoksa obur turlu sana %15 ; ilk esimden olan oglumada pay duser.ama babandan olan ogluma %50 duser.kayinbabama hak dusmezmi ki diger ogluna %50 dussun.kayinbabamin Almanyada calisirken bir kadindan oglu oldu.kimligine aldi o oglunu.oda alsin payini isterim.esime birde demislerki tapuyu simdi veremem.ingiltereye gidicem.uzerimde ev olsun.benim bildigim karsi taraf size davet yollar gelmeniz icin ( davet mektubu)ve sizin banka hesabiniza bakarlar.uzerindeki tapuya degil.cok acil cevap yazarmisiniz.esimden parayi alip bir zirnik koklatmiycaklar.

Kadının öteki oğluna pay düşmez hem hak sahibi yaşıyor neyi paylaşıyorsunuz bütün haklar yarı yarıya kp ve kv ikisinin
kv üstüne olması bişey değiştirmez
Onlar ölünce evlatlarına geçer

anladığım kadarıyla kayınvalidenizin de kayınpederinizin de başka evliliklerden birer çocuğu daha var. eşinizin kardeşi ise ortak çocuk. toplam 4 çocuk var sanırım. tapu kayınvalidenizin üzerine olursa kayınpederiniz kayınvalidenizden önce öldüğü takdirde eşiniz kayınvalidenizin mirasçısı olmadığı için ona hiçbirşey kalmayacaktır. kayınvalidenizin çocukları paylaşacaktır evin mülkiyetini, ama eğer kayınpeder o sırada sağğ olursa o evin %50sine hak kazanacak, onun ölümü ile de %50 payı hayattaki çocuklarına bölünecektir. kayınpederinizin üzerine olursa onun evlilik dışı çocuğuna eşinize ve eşinizin bu evlilikten olan kardeşine eşit miras payı kalır. ama yine %50 pay eşe ait olduğundan %50'yi kayınvalideniz, alır üç kardeş %50'yi bölüşürler. tapuyu eşinizin üzerine yaparlarsa ikisinden birinin ölümü halinde onların yasal mirasçıları eşinize tenkis davası açıp yine de paylarını isteyebilirler. bence eşinizin üzerine yapılmasın. sağlığında tüm çocuklarına hak dağıtmıyorsa birine verilen tapu zaten muvazaa ile mal kaçırmadır dava ile iptal edilebilir sonradan, başınız ağrır. 4000 lira ödemiş olması onu hak sahibi yapmaz.
bu arada ingiltere vizesi alırken davet mektubu ile bile gidiyor olsa eğer düzenli bir işi veya sürekli kazancı yoksa tapu ve araç ruhsatlarını da kabul ediyorlar ekonomik garanti olarak.

Eve

Vize icin davetiye sart degil ve banka hesaplarina tapuya bakarlar. Ama yok tapuyu simdi veremem vs firildaklik olabilir. Zaten hak bilen bir insan olsaydi birinin hakki olan payi vermek icin 4000 istemezdi.

Evet 4 cocuk var.tapuyu esim ve kaynanamin esinden olan oglunun uzerine yapim diyor ama simdi degil.sen 4 milyari ver.ben yurtdisina gidicem( nerden ciktiysa bu .yillardir gitmedide tapu isi cikinca cikti bu is) vizede uzerimde gorunsun.2 ay orda kalicam.ilerde yaparim uzerinize demis.yalannn.esimden yillardir yedi icti.evlendigimizde 1 kurus harcamadi.diger kendi dogurdugu 2 ogluna dunyalari serdi.ev sahibi yapti.esim oyunu gormuyor malesef

Vize icin davetiye sart degil ve banka hesaplarina tapuya bakarlar. Ama yok tapuyu simdi veremem vs firildaklik olabilir. Zaten hak bilen bir insan olsaydi birinin hakki olan payi vermek icin 4000 istemezdi.
Allah razi olsun.esim uvey diye yapmadigini birakmadi.dugun nisan hersey burnundn geldi.kendi dogurdugu 2 ogluna tam bir anne fedakarligi yapti.ne diyim Allah goruyor.kimsenin hakki kimsede kalmaz

Kocami almislar karsilarina bunlari anlatmislar.sen su kadar %15 alirsin. ben oz ogluyum %50 .sen 4 milyar tapu parasi ver ben yurt disina gidip gelim yari senin yari babandan olan ogluma verim tapuyu.midem bulandi resmen

Kadın gezme parasını da sizden çıkaracak sakın vermeyin

iyi de kp neden sesini çıkarmıyor

evin parasını zamanında kim vermiş

İngilterede kim var

çıkıp ben ingiltereye gideceğim nasıl diyor

kv kaç yaşında

iyi de kp neden sesini çıkarmıyor

evin parasını zamanında kim vermiş

İngilterede kim var

çıkıp ben ingiltereye gideceğim nasıl diyor

kv kaç yaşında
Kayin babam demis tapu parasini verim uzerime yap.kabul etmemis.ingilterede erkek kardesi var.hayatinda ilk kez gidicek.ne hikmetse tapu olayi cikinca meydana bu yurtdisi cikti birden.58 yasinda

Kocami almislar karsilarina bunlari anlatmislar.sen su kadar %15 alirsin. ben oz ogluyum %50 .sen 4 milyar tapu parasi ver ben yurt disina gidip gelim yari senin yari babandan olan ogluma verim tapuyu.midem bulandi resmen
Hak sahibi bütün evlatlar aynı payı alır kimine az kimine çok olmaz kandırılıyosunuz en güzeli bir avukata danışın size anlatsın eş ölünce %50 düşmüyor mesela yeni kayınvalidem vefat etti oradan biliyorum çocuklar daha çok pay aldı

Kadın gezme parasını da sizden çıkaracak sakın vermeyin
Uzuluyorum.Allah a sigindim.esimden cok faydalandilar.cok iyi niyetli esim.kaniyor .kendi diger 2 ogluna dunyalari serdi.benim zavalli esime dunyayi dar etti dugun nisan burnumuzdan getirdi.hilesi ayaklarina dolansin insaallah

ben anladığımı yazayım sen doğru ya da yanlış de

eşin kp ve başka kadından

kv başka bir kadın

tapu kv nin üzerine olacak

kv nin hem kp ile ortak hem de ayrı çocuğu var

birinci şık

kv önce öldü

%25 Kp'e kalır kalan%75 de iki çocuğuna pay olur

Kp'e kalan %25 de onun üç çocuğuna eşit pay olur yani eşine 1/12 düşer

kp önce öldü

kv nin iki çocuğuna %50 pay olur eşine ve kp nin diğer çocuğuna hisse düşmez

çözüm tapu kv ve kp e ortak olsun mutlaka

o durumda eşine babası önce ölse de hisse düşer

Avukat bulamadim.o yuzden buraya konu actim.Allah rizasi icin gorenler bilgi verirler diye.esimi almislar karsilarina.uvey kardesi demiski ben %50 alirim demis cunku benim oz annem.senin kimlikte anne adin farkli.%15 alirsin.bir kez daha tiksindim hepsinden.4 milyari almak icin ettigi cumlelerine bakin ya

Allah razi olsun.cok dogru ozetledin olayi.ama kadin tapunun onunu kesmek icin birden yurt disini cikardi.erkek kardesi orda yasiyor ingiltere.simdi yurtdisi aklina geldi :))) Allah firsat vermesin oyununa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…