Kayinbabadan olan oglu %50 alirmis.digerleri %15 dogrumu bukv ölünce kv nin çocuklarının hepsi babaları farklı olsa bile kv nin mirasından pay alır ayrıca kp de alır
ama kv hayatta ise istediği gibi paylaştırabilir
Eveanladığım kadarıyla kayınvalidenizin de kayınpederinizin de başka evliliklerden birer çocuğu daha var. eşinizin kardeşi ise ortak çocuk. toplam 4 çocuk var sanırım. tapu kayınvalidenizin üzerine olursa kayınpederiniz kayınvalidenizden önce öldüğü takdirde eşiniz kayınvalidenizin mirasçısı olmadığı için ona hiçbirşey kalmayacaktır. kayınvalidenizin çocukları paylaşacaktır evin mülkiyetini, ama eğer kayınpeder o sırada sağğ olursa o evin %50sine hak kazanacak, onun ölümü ile de %50 payı hayattaki çocuklarına bölünecektir. kayınpederinizin üzerine olursa onun evlilik dışı çocuğuna eşinize ve eşinizin bu evlilikten olan kardeşine eşit miras payı kalır. ama yine %50 pay eşe ait olduğundan %50'yi kayınvalideniz, alır üç kardeş %50'yi bölüşürler. tapuyu eşinizin üzerine yaparlarsa ikisinden birinin ölümü halinde onların yasal mirasçıları eşinize tenkis davası açıp yine de paylarını isteyebilirler. bence eşinizin üzerine yapılmasın. sağlığında tüm çocuklarına hak dağıtmıyorsa birine verilen tapu zaten muvazaa ile mal kaçırmadır dava ile iptal edilebilir sonradan, başınız ağrır. 4000 lira ödemiş olması onu hak sahibi yapmaz.
bu arada ingiltere vizesi alırken davet mektubu ile bile gidiyor olsa eğer düzenli bir işi veya sürekli kazancı yoksa tapu ve araç ruhsatlarını da kabul ediyorlar ekonomik garanti olarak.
Size neKayinbabadan olan oglu %50 alirmis.digerleri %15 dogrumu bu
Allah razi olsun.esim uvey diye yapmadigini birakmadi.dugun nisan hersey burnundn geldi.kendi dogurdugu 2 ogluna tam bir anne fedakarligi yapti.ne diyim Allah goruyor.kimsenin hakki kimsede kalmazVize icin davetiye sart degil ve banka hesaplarina tapuya bakarlar. Ama yok tapuyu simdi veremem vs firildaklik olabilir. Zaten hak bilen bir insan olsaydi birinin hakki olan payi vermek icin 4000 istemezdi.
Kocami almislar karsilarina bunlari anlatmislar.sen su kadar %15 alirsin. ben oz ogluyum %50 .sen 4 milyar tapu parasi ver ben yurt disina gidip gelim yari senin yari babandan olan ogluma verim tapuyu.midem bulandi resmenKadının öteki oğluna pay düşmez hem hak sahibi yaşıyor neyi paylaşıyorsunuz bütün haklar yarı yarıya kp ve kv ikisinin
kv üstüne olması bişey değiştirmez
Onlar ölünce evlatlarına geçer
Kadın gezme parasını da sizden çıkaracak sakın vermeyinEvet 4 cocuk var.tapuyu esim ve kaynanamin esinden olan oglunun uzerine yapim diyor ama simdi degil.sen 4 milyari ver.ben yurtdisina gidicem( nerden ciktiysa bu .yillardir gitmedide tapu isi cikinca cikti bu is) vizede uzerimde gorunsun.2 ay orda kalicam.ilerde yaparim uzerinize demis.yalannn.esimden yillardir yedi icti.evlendigimizde 1 kurus harcamadi.diger kendi dogurdugu 2 ogluna dunyalari serdi.ev sahibi yapti.esim oyunu gormuyor malesef
Kayin babam demis tapu parasini verim uzerime yap.kabul etmemis.ingilterede erkek kardesi var.hayatinda ilk kez gidicek.ne hikmetse tapu olayi cikinca meydana bu yurtdisi cikti birden.58 yasindaiyi de kp neden sesini çıkarmıyor
evin parasını zamanında kim vermiş
İngilterede kim var
çıkıp ben ingiltereye gideceğim nasıl diyor
kv kaç yaşında
Hak sahibi bütün evlatlar aynı payı alır kimine az kimine çok olmaz kandırılıyosunuz en güzeli bir avukata danışın size anlatsın eş ölünce %50 düşmüyor mesela yeni kayınvalidem vefat etti oradan biliyorum çocuklar daha çok pay aldıKocami almislar karsilarina bunlari anlatmislar.sen su kadar %15 alirsin. ben oz ogluyum %50 .sen 4 milyar tapu parasi ver ben yurt disina gidip gelim yari senin yari babandan olan ogluma verim tapuyu.midem bulandi resmen
Uzuluyorum.Allah a sigindim.esimden cok faydalandilar.cok iyi niyetli esim.kaniyor .kendi diger 2 ogluna dunyalari serdi.benim zavalli esime dunyayi dar etti dugun nisan burnumuzdan getirdi.hilesi ayaklarina dolansin insaallahKadın gezme parasını da sizden çıkaracak sakın vermeyin
Avukat bulamadim.o yuzden buraya konu actim.Allah rizasi icin gorenler bilgi verirler diye.esimi almislar karsilarina.uvey kardesi demiski ben %50 alirim demis cunku benim oz annem.senin kimlikte anne adin farkli.%15 alirsin.bir kez daha tiksindim hepsinden.4 milyari almak icin ettigi cumlelerine bakin yaHak sahibi bütün evlatlar aynı payı alır kimine az kimine çok olmaz kandırılıyosunuz en güzeli bir avukata danışın size anlatsın eş ölünce %50 düşmüyor mesela yeni kayınvalidem vefat etti oradan biliyorum çocuklar daha çok pay aldı
Allah razi olsun.cok dogru ozetledin olayi.ama kadin tapunun onunu kesmek icin birden yurt disini cikardi.erkek kardesi orda yasiyor ingiltere.simdi yurtdisi aklina geldi :))) Allah firsat vermesin oyununaben anladığımı yazayım sen doğru ya da yanlış de
eşin kp ve başka kadından
kv başka bir kadın
tapu kv nin üzerine olacak
kv nin hem kp ile ortak hem de ayrı çocuğu var
birinci şık
kv önce öldü
%25 Kp'e kalır kalan%75 de iki çocuğuna pay olur
Kp'e kalan %25 de onun üç çocuğuna eşit pay olur yani eşine 1/12 düşer
kp önce öldü
kv nin iki çocuğuna %50 pay olur eşine ve kp nin diğer çocuğuna hisse düşmez
çözüm tapu kv ve kp e ortak olsun mutlaka
o durumda eşine babası önce ölse de hisse düşer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?