Miras kalan evin arabanin devri ve kardesimi ikna etme

İki kardesiz biz. İkimiz de evliyiz. Kardesim yeni evli ve henüz cocugu yok. Rahmetli babamdan kalan ev ve arabadaki paylarimizi anneme devredilim istiyorum. Sonucta annemden yine bize kalacak. Annem cok hassas bir kadin. Allah göstermesin evlatlariyla ya da gelin damatla bir sorun yasarsa kendi evim der ceker kapisini oturur. Diger türlü herkesin söz hakki olur kadin rahat edemez. Kardesim basta kabul etti sonra mal devrinin acelesi yok falan demeye basladi. 2 sorum var. 1.si kardesimi nasil ikna ederim? 2.si kabul ederse devir nasil yapiliyor bilen var mi?

Zaten annenize evden çıkın filan dememiş ki,anneniz halihazırda oturuyor muhtemelen de oturacak. Bence sizinki işgüzarlık ayrıca siz istiyorsanız devredin kardeşinizle aynı anda aynı şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Düşünür taşınır ilerleyen yıllarda o da yapar belki. O devretmediği halde siz devreder,sonra da anneden kalan mal yine ikiye bölünür diyorsanız siz de gayet cin fikirli oluyorsunuz bu durumda.

İki kardesiz biz. İkimiz de evliyiz. Kardesim yeni evli ve henüz cocugu yok. Rahmetli babamdan kalan ev ve arabadaki paylarimizi anneme devredilim istiyorum. Sonucta annemden yine bize kalacak. Annem cok hassas bir kadin. Allah göstermesin evlatlariyla ya da gelin damatla bir sorun yasarsa kendi evim der ceker kapisini oturur. Diger türlü herkesin söz hakki olur kadin rahat edemez. Kardesim basta kabul etti sonra mal devrinin acelesi yok falan demeye basladi. 2 sorum var. 1.si kardesimi nasil ikna ederim? 2.si kabul ederse devir nasil yapiliyor bilen var mi?

benim de annem vefat etti bir ev kaldı kendisinden. babam oturuyor zaten evde. ben evliyim çocuğum var. kardeşim bekar başka ilde yaşıyor. zaten ev şu an üçümüzün. birbirimiz olmadan bir işlem yapamıyoruz. neden illaki pay devri yapalım diyosunuz ki

Konu ile alakasız ama bir bilgi vermek istedim. Miras paylarında herhangi bir değişim söz konusu değil. Eğer sağ kalan eş çocukları ile mirası paylaşıyorsa 1/4 pay eşe, kalan pay çocuklara kalıyor. Burada çocuk sayısı önemli. Çocuk sayısı çok ise çocuk başına düşen pay az alıyor, çocuk sayısı az ise çocuğa kalan miktar daha yüksek oluyor. Tabii bu durum çocuklarla beraber mirasa ortaklıkta geçerli. Ölenin anne babası ya da daha büyük üst soyları ile beraber eş mirasçı olursa paylar değişiyor.

Hisse devir işlemleri satış şeklinde oluyor. Normal satış nasıl oluyorsa aynen o şekilde harcı falan ödeniyor. Geçen yıl yapmak istedik biz de aynı işlemi 9 bin civarı masrafı çıkınca vazgeçtik.

Nasıl yani anne karnındaki bebek mirasçı sayılmıyor öyle mi?
hayır yani soyle anlatayim veraset ilani verildiginde murisin yaşayan mirasçilarinin ismi olur karisida hamileymis karnindaki cocuga şu kadar miras duser yazmaz
nufus kayit örneklerinde adiniz görünmez çünkü
ama siz dogduktan 1 saat sonra bile babaniz vefat etmiş olsaydi mirasçı olurdunuz ve devlet bu hakki sizin adiniza korurdu siz 18 yasiniza gelene kadar dokunamazlardi

Kukrim Kukrim belki bir avukatla görüşseniz bu durumun emsal davalari olabilir
her nekadar dogmamis olsanizda anneniz size hamileyken babanizdan kalan mallari birine art niyetli olarak devrettiyse belki bir alacak cikabilir

Zaten en büyük pay annenize degil mi?
E sizde böyle güzel düşüncede iseniz sorunnolmaz böylede kalsa .
Otursun anneniz evde o şekilde.
2/8 hisse annemin 6/8 kardesimle benim. Cogunluk bizde. Ben anneme cok düskünüm. Esim de bilir, iliskimize karismaz, anneme de saygilidir. Ama dürüst olmak gerekirse gelinden cok emin olamiyorum. Kardesim de esi nereye cekerse oraya gidecek bi adam.

Kardesim erkek. Ben de birilerinin vazgecirmesinden korkuyorum. Babam vefat edeli 20 gün oldu.
Allah rahmet eylesin.
Cok erken degil mi mal mulk isleri icin? Daha 20 gun olmus vefat edeli. Belki daha cok erken diye oyle soylemistir kardesiniz.

Bence kime ne dusuyorsa oyle kalsin
Belki annenize manevi olarak yakinsaniz kardesiniz yanlis dusunuyor olabilir
ayrica kimin soz hakki olacakki
birsey satilacak olsa ucunuzun onayi gerekiyor
anneniz sizden habersiz birseye karar veremiyor keza kardesinizde oyle
Geregi yok bence herkes hayatina ayni sekilde devam etsin
İleride fikir ayriligindan sorun cikabilir. Biri satmak ister biri kiraya verilsin der vs vs. Ben mal mülk nedeni ile aile icinde sorun ciksin istemiyorum. Annemin güvencesi olsun o, kimse karisamasin.

taraflardan biri izalei şuyu davasi acarsa evin parasi hiç olur
gecenlerde bu sekilde bir arsamizi satti kuzenim 90 binlik arsa 52 bine gitti mahkeme satisiyla
boyle durumlarda annede kalmasi en iyisi evlenmeyi dusunmeyecekse anne
Ben de öyle düsünüyorum. Annemle babamin arasinda bambaska bir bag vardi. Evlenecegini sanmam ama 54 yasinda daha. Hayat ne getirir bilinmez.

Back
X