Miras kalan evin arabanin devri ve kardesimi ikna etme

Ne yazik ki

Daha 20 gün oldu annem oturuyor tabi. Ama kadin 54 yasinda belki 30 sene daha oturmasi gerek ama satalim edelim para lazim diye huzursuzluk cikarmasinlar. Ben zaten kendimden ve esimden eminim. Kardesim ve esinden korkuyorum. O yüzden birlikte devredelim diyorum.

Kardeşinizin eşi de benim gibi düşünebilir,olacağın önüne geçemezsiniz boşunuza kardeşinizle ve eşiyle aranızı bozmayın.

Babadan otomatikman anneye geçmiyor mu mal mülk? Ayrıca çok güzel düşünmüşsünüz
Güzel düşünce diyen birkaç kişi olmuş ama neden güzel bir düşünce bu? Konu sahibi kardeşinin annesini sokağa atmasından mı korkuyor? Yani kardeşi kendiliğinden düşünse tamam incelik göstermiş olur ama kimseyi zorlayamazsınız ki. Bana kardeşim böyle birşeyle gelse işgüzarlık diye düşünürüm.

Güzel düşünce diyen birkaç kişi olmuş ama neden güzel bir düşünce bu? Konu sahibi kardeşinin annesini sokağa atmasından mı korkuyor? Bana kardeşim böyle birşeyle gelse işgüzarlık diye düşünürüm.
Neden ki zaten anneden de kalacak onlara anne hayattayken mal dağılımı yapmak zaten gereksiz değil mi

Bu işlerden çok anlamam ama annenize devretmeseniz yarın bir gün çık mı diceksiniz? Öyle bir şey yapar mısınız?
ölene kadar oturmasını sorun yapmicaksanız devre ne gerek var

KudrAlobar KudrAlobar evlendigi taktirdi eski esinin emekli maasini alamadiklarina gore onuda alamiyorlardir sanirim
07B74206-4772-48CC-AAD9-66CC54275ED7.webp

Geldi cevap şekerim. Oğul anneden önce ölürse karısı mirasçı olmuyor.

Neden ki zaten anneden de kalacak onlara anne hayattayken mal dağılımı yapmak zaten gereksiz değil mi
Ben hukuki olarak pek anlamam miras işlerinden ama paylaştırılacak olan babanın mirası değil mi neden annenin ölmesi beklensin? Anne ölünce yine paylaşım yapılır?
Sorumdan miras hemen paylaştırılmalı anlamı çıkmasın, herkesin aile dinamiği farklıdır herkes mutabık olduktan sonra ister başkasına bağışlarlar ama hak edilen bir mirası zorla devrettirmeye çalışmak hakkaniyetli değil, hatta işgüzarlık bence. Bakın ben cici evladım, kardeşimin pis karısına annemi sokağa attırmayacağım der gibi. Diğer kardeş gözünden olay böyle görünüyor olabilir.

İki kardesiz biz. İkimiz de evliyiz. Kardesim yeni evli ve henüz cocugu yok. Rahmetli babamdan kalan ev ve arabadaki paylarimizi anneme devredilim istiyorum. Sonucta annemden yine bize kalacak. Annem cok hassas bir kadin. Allah göstermesin evlatlariyla ya da gelin damatla bir sorun yasarsa kendi evim der ceker kapisini oturur. Diger türlü herkesin söz hakki olur kadin rahat edemez. Kardesim basta kabul etti sonra mal devrinin acelesi yok falan demeye basladi. 2 sorum var. 1.si kardesimi nasil ikna ederim? 2.si kabul ederse devir nasil yapiliyor bilen var mi?
Senin gibi dusunceli hayirli evlat gercekten zor cikiyor bu devirde tebrik ederim Öncelikle kardesinide ikna edecegini umut ediyorum

Ben hukuki olarak pek anlamam miras işlerinden ama paylaştırılacak olan babanın mirası değil mi neden annenin ölmesi beklensin? Anne ölünce yine paylaşım yapılır?
Sorumdan miras hemen paylaştırılmalı anlamı çıkmasın, herkesin aile dinamiği farklıdır herkes mutabık olduktan sonra ister başkasına bağışlarlar ama hak edilen bir mirası zorla devrettirmeye çalışmak hakkaniyetli değil, hatta işgüzarlık bence. Bakın ben cici evladım, kardeşimin pis karısına annemi sokağa attırmayacağım der gibi. Diğer kardeş gözünden olay böyle görünüyor olabilir.
Neden iş güzarlık olsun. Ortada bir ev var ve bu ev baba evi. Ev satılıp miras paylaştırılırsa kadıncağızın oturduğu ev altından gidecek yaşlı başlı kadın kira parası ödeyebilecek mi acaba? Ana baba hayattayken mal paylaşılmaz . Tabi biraz vicdanı merhameti varsa evlatların.

Neden iş güzarlık olsun. Ortada bir ev var ve bu ev baba evi. Ev satılıp miras paylaştırılırsa kadıncağızın oturduğu ev altından gidecek yaşlı başlı kadın kira parası ödeyebilecek mi acaba? Ana baba hayattayken mal paylaşılmaz . Tabi biraz vicdanı merhameti varsa evlatların.
Allah gecinden versin babam vefat etse ben de paylaşmam. Fakat illa devredelim diye ısrar etmek kardeşe sana ve karına güvenmiyorum mesajını vermek oluyor biraz da. Şerh koydursunlar anne de otursun ömrü yettiği sürece. Üstelik dünyanın binbir türlü hali var, dediğim gibi miras işlerini pek bilmem ama annesi gençmiş yeniden evlenir ve ölürse cici baba mirasçı olmaz mı?

Allah gecinden versin babam vefat etse ben de paylaşmam. Fakat illa devredelim diye ısrar etmek kardeşe sana ve karına güvenmiyorum mesajını vermek oluyor biraz da. Şerh koydursunlar anne de otursun ömrü yettiği sürece. Üstelik dünyanın binbir türlü hali var, dediğim gibi miras işlerini pek bilmem ama annesi gençmiş yeniden evlenir ve ölürse cici baba mirasçı olmaz mı?
Olur. 1/4 yeni eşe kalır, 3/4 çocuklara.

ha su var ben olsam bende devretmem
kimin önce gidecegi belli olmaz farzedinki siz annenizden once vefat ettiniz mal annenizde kaldi ozaman kardesiniz tek mirasci kalir cocugunuz ne olacak bu durumda ?

Annenin miras hakkı çocuğuna devrolacak bu durumda. Yani kız evlat yerine torun mirasçı olur. Anneanne hayatta olduğu için de torunun babası (damat) paydaş olamaz .

Kardeşiniz devir etmemekte kararlı ise, paylarımız oranında intifa hakkı verelim deyin. Bunu kabul eder sanırım. Bu durumda anneniz bir başka evlilik yapsa bile, vefatı halinde yeni eş sadece annenizin payından , 2/8 ‘in , 1/4 ‘ü kadar hak alabilir.

hayır yani soyle anlatayim veraset ilani verildiginde murisin yaşayan mirasçilarinin ismi olur karisida hamileymis karnindaki cocuga şu kadar miras duser yazmaz
nufus kayit örneklerinde adiniz görünmez çünkü
ama siz dogduktan 1 saat sonra bile babaniz vefat etmiş olsaydi mirasçı olurdunuz ve devlet bu hakki sizin adiniza korurdu siz 18 yasiniza gelene kadar dokunamazlardi
emın mısınız ? ben noterde calısırken ozamanlar tapu ıslemlerı noterde de yapılıyordu
anne karnındakı bebek ıcın ıslem yapmıstım
hatta sımdı anne karnındakı bebek mırascımıdır dıye yazın google cıkar
anne karnındakı bebek mırascıdır hatta olen babası borc ıcınde öldugu ıcın daha dogmamıs cocuga dogmadan dunyanın borcu kalmıstı haberlerde cıkmıstı sadece sag dogması halınde paylasım goz onunde bulunur ama anne karnındayken mırascı sayılıyor

Son düzenleme:
Peki şöyle sorayım, siz de kardeşiniz de miras hakkınızı annenize devrettiniz. Kardeşiniz yeni evli, allah göstermesin ama başına birşey gelip vefat etti. Anneniz de 10 yıl sonra vefat etti. Tek mirasçı olarak bütün hakkınızı alacak mısınız yoksa yarısını vefat eden kardeşinizin karısına verecek misiniz?

Konu sahibi tek mirasçı olmuyor bu durumda. Eğer var ise kardeşinin çocukları babalarının payını alıyorlar. Çocuk yok ise eşi vefat eden geline birşey kalmaz doğal olarak.

Ne gerek var tekrar tekrar masraf yapmaya. Zaten size kalacak anneye bi sey olursa. Annenize kizip sokaga atacak evlatlar degilseniz sorun yok yani

Back
X