Miras kalan evin arabanin devri ve kardesimi ikna etme

En mantıklısı tapuda anneye üst kullanım hakkı verilmesi. Böylece anne ölünceye kadar aynı evde oturur kimsenin hisse devretmesi de gerekmez. Oturum hakkı rızayla verildiği için de izale i suu davası reddolur kimse anneyi evinden çıkartamaz.
Kardeslerin anneye hisse devri acayip mantıksız...

Eki Görüntüle 2540759

Geldi cevap şekerim. Oğul anneden önce ölürse karısı mirasçı olmuyor.
Amcam on yıl kadar önce vefat etti. Babannem hayatta. Bizimkilerin çok oluyor miras işi. Babannem her zaman yengeme de eşit pay verir.işin hukuki boyutunu bilmiyordum, canım babannem demek ki kendi gönlünden öyle koptuğu için veriyormuş.
Amcamın çocukları varis olmuyor mu bu durumda peki, ya da çocukları oluyor da eşi mi olmuyor hukuken? Aman ne karışık mevzular.
Gerçi burda beni ilgilendiren bir durum yok da merak ettim tamamen.

Bu işlerden çok anlamam ama annenize devretmeseniz yarın bir gün çık mı diceksiniz? Öyle bir şey yapar mısınız?
ölene kadar oturmasını sorun yapmicaksanız devre ne gerek var
Ben demem ama kardesim parasini carcur edip o
Kardeşiniz devir etmemekte kararlı ise, paylarımız oranında intifa hakkı verelim deyin. Bunu kabul eder sanırım. Bu durumda anneniz bir başka evlilik yapsa bile, vefatı halinde yeni eş sadece annenizin payından , 2/8 ‘in , 1/4 ‘ü kadar hak alabilir.
İntifa hakki hakkinda detayli bilgi verebilir misiniz?

Amcam on yıl kadar önce vefat etti. Babannem hayatta. Bizimkilerin çok oluyor miras işi. Babannem her zaman yengeme de eşit pay verir.işin hukuki boyutunu bilmiyordum, canım babannem demek ki kendi gönlünden öyle koptuğu için veriyormuş.
Amcamın çocukları varis olmuyor mu bu durumda peki, ya da çocukları oluyor da eşi mi olmuyor hukuken? Aman ne karışık mevzular.
Gerçi burda beni ilgilendiren bir durum yok da merak ettim tamamen.

Çocukları mirasçı oluyormuş ama eşi olmuyormuş. Bence olması gerekir hukuken de.

[
emın mısınız ? ben noterde calısırken ozamanlar tapu ıslemlerı noterde de yapılıyordu
anne karnındakı bebek ıcın ıslem yapmıstım
hatta sımdı anne karnındakı bebek mırascımıdır dıye yazın google cıkar
anne karnındakı bebek mırascıdır hatta olen babası borc ıcınde öldugu ıcın daha dogmamıs cocuga dogmadan dunyanın borcu kalmıstı haberlerde cıkmıstı sadece sag dogması halınde paylasım goz onunde bulunur ama anne karnındayken mırascı sayılıyor
evet bunu bayanda özelde mesajlasirken arastirdik baska bir sey konusurken dogrusunun orada bu şeilde oldugunu öğrendik sağ doğan çocuksa miras hakki varmış
ben verasete göre konusmustum ama yasalarda boyle bir sey varmis sizin soylediginiz dogru

Annenin miras hakkı çocuğuna devrolacak bu durumda. Yani kız evlat yerine torun mirasçı olur. Anneanne hayatta olduğu için de torunun babası (damat) paydaş olamaz .
sanirim biz bu mesaji yazarken isin anne ölmeden mirasini erkek kardese birakirsa ozaman sizin cocuklarinizin hakkida gitmis olacak gibi bir durumu konusuyorduk
okadar cok sey ornekledik ki hatlarimiz karışmış

Anne karninda cenin iken miras hakki baslar sag dogum ile hak kazanilir diye biliyorum bence bir arastirin
bunu bayanla ozelde konusurken arastirdik benim verasette ismim gorunuyor diyince baktik sag dogmasi sarti ile hak sahibiymis evet bunu ozelde netlestirdik ama burada yarim kalmis muhabbet 😁

Düşündüm de, ne kötü aslında. Eşler arasında, sen ben olmadan tapu yapılıyor. Boşanma mevzunda zaten eşit pay edilecek.
Çocuğu okut, besle , büyüt. Başını sokacağın evi , yıllarca borç ödeyerek al. Sonra eşin ölsün .Çocuklar mirascı olsun, seni evinden çıkarsın. Hem yalnız kal , hem evsiz.

Cümle yarım kalmış ama kardeşiniz para işlerinde güven mi vermiyor? Yarın birgün para lazım diye evdeki hissesini satmaya kalkar diye mi korkuyorsunuz? Keşke bu tür hususları konuda en baştan belirtseydiniz.
Evet kardesime de bu konuda cok güvenemiyorum esine de..

Babanız vefat edeli 20 gün olmuş miras derdine düşülmesi garip değil mi? belki kardeşiniz bu yüzden geri duruyordur.Allah gecinden versin ama bu kadar kısa zaman sonra abim gelip babamın mirasını annemize devredelim dese çok sinirlenir şimdi bunun sırası mı bırak da acımı yaşayayım derdim.

Düşündüm de, ne kötü aslında. Eşler arasında, sen ben olmadan tapu yapılıyor. Boşanma mevzunda zaten eşit pay edilecek.
Çocuğu okut, besle , büyüt. Başını sokacağın evi , yıllarca borç ödeyerek al. Sonra eşin ölsün .Çocuklar mirascı olsun, seni evinden çıkarsın. Hem yalnız kal , hem evsiz.
Çocuklara bakmak büyütmek anne babanın asli görevidir. Normal her anne baba çocuğuma bir seyler bırakayım mirasım olsun diye düşünür.
Şöyle düşünün ölen baba değil anne olsaydı ve sağ kalan baba çocuklarına miras vermeyi reddetseydi, tekrar evleneceğim sizi büyüttüğüm çocukluk evinizi ve anneyle yaptığım diğer malları yeni kadının üstüne yapıyorum deseydi ölen anne bundan mutluluk duyar mıydı? Yetim hakkı yenmiş olmaz mıydı?
Ayrıca hali hazırdaki konuda annenin yüzde 25 miras hissesi olduğundan anneyi kimse evden çıkaramaz. Bu sekilde ki miras hissesini de kimse Baska birine satamaz. Medeni hukukun gözünü seveyim kimsenin hakkı kimsede kalmıyor

Merhaba bende birşey sormak istiyorum size anne yada baba ölmeden mirasını başka birine bırakırsa çocuklar mahkeme yoluyla mı alır hakkını.. Yada satarsa hiç alamazlar mi.. annemin de evi var şu an kendi oturuyo biz otursun diye ses etmiyorz
Eğer ölen kişi mal kaçırmak amacıyla yapmışsa tapu iptal ve tescil davası açılabilir. Ancak burada gerçek bir satış yapılmadığı ispatlanmalıdır.

@Yasolin bir tanidigimiz kizina mal birakmamak icin evini ogluna para ile satmis gibi yapmiş oglu parayi bankaya annesinin hesabina yatiriyor kadin parayi cekiyor tekrar ogluna banka yoluyla bir kac sene sonra yatiriyor yani cocuk satin almis gibi yapip parayi annesinden tekrar aliyor kizi bunu farketmisti mahkemelik olmuslardi ama sonra ne oldu bilmiyorum
Bu dediğiniz durum muris muvazaası nedeniyle tapu iptal ve tescil davası ile hallolur.

Henüz doğmadan babası ölen çocuğun miras hakkını annesi devir edebilir mi?
Kişilik anne karnındayken başlar ve tam ve sağ doğum ile hüküm doğurur. Yani henüz doğmadan babası ölen çocuğun miras hakkı olur. Ehliyetli olmayan kişilerin mallarının yönetimi vasi tarafından yürütülür. Ancak vasi mahkemeden izin almadan borçlandırıcı işlem yapamaz.

Neden iş güzarlık olsun. Ortada bir ev var ve bu ev baba evi. Ev satılıp miras paylaştırılırsa kadıncağızın oturduğu ev altından gidecek yaşlı başlı kadın kira parası ödeyebilecek mi acaba? Ana baba hayattayken mal paylaşılmaz . Tabi biraz vicdanı merhameti varsa evlatların.
Karşılıklı güven söz kon
Allah gecinden versin babam vefat etse ben de paylaşmam. Fakat illa devredelim diye ısrar etmek kardeşe sana ve karına güvenmiyorum mesajını vermek oluyor biraz da. Şerh koydursunlar anne de otursun ömrü yettiği sürece. Üstelik dünyanın binbir türlü hali var, dediğim gibi miras işlerini pek bilmem ama annesi gençmiş yeniden evlenir ve ölürse cici baba mirasçı olmaz mı?
Karına güvenmiyorum mesajı verilmiyor burda erkek tabi öyle algılar kesin de. Burda aöz konusu sadece erkek evlat be eşi değil ki kız kendi hakkından da vazgeçiyor illaki bir güvensizlikten bahsedilecekse koza ve eşine de güvenilmiyor. Ki evlada da güvenmeyeceksin. 2 oğlum var ev eşimin üzerine eşime birşey olsa oğlanlar evi sattırır beni sokağa atarlar diye bile düşünüyorum yani. Ben ölene kadar ev benimdir kimse demesin ki çocukların payı var. Benle birlikte mi yaptılar evi? Haklarını bekleyecekler. Kimse beni öyle hak hukuk deyip evimden atamaz.inşallah vicdan merhamet sahibi olur evlatlarımız.Hiç bir anne evlenipte çocuklarının hakkını da elin adamına yedirmez. Ona göre de bir önlem alınır mutlaka.

Back
X