Miras kalan evin arabanin devri ve kardesimi ikna etme

Kardes gonulsuz sandim ama daha 20 gun olmus yahu. Acinizi yasayin cokta sey etmeyin. Basiniz sagolsun.

Çocuklara bakmak büyütmek anne babanın asli görevidir. Normal her anne baba çocuğuma bir seyler bırakayım mirasım olsun diye düşünür.
Şöyle düşünün ölen baba değil anne olsaydı ve sağ kalan baba çocuklarına miras vermeyi reddetseydi, tekrar evleneceğim sizi büyüttüğüm çocukluk evinizi ve anneyle yaptığım diğer malları yeni kadının üstüne yapıyorum deseydi ölen anne bundan mutluluk duyar mıydı? Yetim hakkı yenmiş olmaz mıydı?
Ayrıca hali hazırdaki konuda annenin yüzde 25 miras hissesi olduğundan anneyi kimse evden çıkaramaz. Bu sekilde ki miras hissesini de kimse Baska birine satamaz. Medeni hukukun gözünü seveyim kimsenin hakkı kimsede kalmıyor
Teşekkür ederim. Anne demedim. Eş dedim zaten . Allah gecinden versin. Anneme birşey olursa, babam tabi ki evensin mutlu olsun. Kardeşime ve bana asli görevlerini yaptı. Hiç birşey esirgemedi. Evi de onun olsun.
O yaşlanmış ve gelir kazanamayacak durumda. Eşi de yok yalnız. Emekli maaşı zaten çok az.
Ben ise gencim, para kazanabilirim. Eşim de para kazanabilir. İkisi hayatta iken artık nasıl bana para , ev vermek zorunda değilseler eşlerden biri ölünce de vermek zorunda olmasınlar. Ancak ikisi de göç ettikten sonra benim olsun.

Ama şöyle bir sey var. Ev babamın üzerine . Anneme birsey olsa, annemden zaten bana miras kalmaz herhalde. Yanlış biliyorsam düzeltin. Babam yine evlenecek belki evi ikinci eşine yapacak ya da satıp yiyecekler. Olan yine anneme olacak

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Anne demedim. Eş dedim zaten . Allah gecinden versin. Anneme birşey olursa, babam tabi ki evensin mutlu olsun. Kardeşime ve bana asli görevlerini yaptı. Hiç birşey esirgemedi. Evi de onun olsun.
O yaşlanmış ve gelir kazanamayacak durumda. Eşi de yok yalnız. Emekli maaşı zaten çok az.
Ben ise gencim, para kazanabilirim. Eşim de para kazanabilir. İkisi hayatta iken artık nasıl bana para , ev vermek zorunda değilseler eşlerden biri ölünce de vermek zorunda olmasınlar. Ancak ikisi de göç ettikten sonra benim olsun.

Ama şöyle bir sey var. Ev babamın üzerine . Anneme birsey olsa, annemden zaten bana miras kalmaz herhalde. Yanlış biliyorsam düzeltin. Babam yine evlenecek belki evi ikinci eşine yapacak ya da satıp yiyecekler. Olan yine anneme olacak
Ben olaydaki haksızlığı anlamanız için annenin ölmesi durumu örneğini verdim. Ev babanın üzerine olduğu bir durumda anne ölürse zaten size miras kalmaz

Hisseleriniz bellidir galiba çok iyi bilmiyorum aklıma geleni yazacağım. Kardeşinin hissesi atıyorum 40 bin 50 bin mi ediyo neyse, al kardeşim 50 bini ver hisseyi deseniz olmaz mı ki? Kardeşin evi satma yoluna giderse yazık olur.

Hisseleriniz bellidir galiba çok iyi bilmiyorum aklıma geleni yazacağım. Kardeşinin hissesi atıyorum 40 bin 50 bin mi ediyo neyse, al kardeşim 50 bini ver hisseyi deseniz olmaz mı ki? Kardeşin evi satma yoluna giderse yazık olur.
Esim de anneme devretmez de satarsa hissesini aliriz üzülme dedi. Ama simdi satmaz sonra satar da belki alabilecek gücte olmam diye korkuyorum. Hem annem böyle seyler yasamasin. Kendi evim var diye güvende hissetsin.

Ben abinin eşi olsam eşimin devretmesini istemezdim, sonuçta annenize kimse hadi sen çık evden demiyor
Zaten kardeşinin evi vs satması söz konusu değil herkesin onayı gerekiyor.
Bütün hakları annenin üstüne yaptığınızda annenizin hepsini senin üstüne yapmayacağı ne malum mesela.
Para mevzusu için içine girdi mi işler karışır o yüzden bence herkes kendi hakkıyla dursun.

Ben abinin eşi olsam eşimin devretmesini istemezdim, sonuçta annenize kimse hadi sen çık evden demiyor
Zaten kardeşinin evi vs satması söz konusu değil herkesin onayı gerekiyor.
Bütün hakları annenin üstüne yaptığınızda annenizin hepsini senin üstüne yapmayacağı ne malum mesela.
Para mevzusu için içine girdi mi işler karışır o yüzden bence herkes kendi hakkıyla dursun.
Benim annem kimsenin hakkini yemez evi birimizin üstüne yapmaz. Kaldi ki ben de kardesimin hakkina göz dikmem. Aslinda evi gercekten annem hak ediyor. Annem uzun calisma saatleriyle zor sartlar altinda calisiyordu evler alindigi zaman. Kardesimle biz ögrenciydik daha. Evler babamin üstüne alindi ama babam sonrasinda hep annemin üstüne devretmek istedi ama annem aramizda senin benim olmaz diye gerek görmedi. Evin satilmasi mevzusuna gelince cevremde 2 örnek gördüm ve ikisi de 1 pay sahibinin israriyla yok pahasina satildi.

Back
X