Nasıl bir işlem yaptıkları önemli sanırım hukukçu arkadaşlar cevaplar diye düşünüyorum ama bir yakınımızın babası 80 yaşlarında tüm mallarını kendisine bakan çocuğuna bırakmıştı üç çocuğuna bırakmamıştı.
Çocuklar mallar gitmesin diye şerh koydurduğu halde (2 yıl uğraştılar) daha tek çocuğa geçmeden,her seferinde sağlık raporu alarak kaybettiler.
Sonrasında dede için rapor alıp,satış yoluyla mallar tek çocuğa aktarılmış. Dedenin akıl sağlığı raporla belgelendiği ve hesabına satış bedeli yatırıldığı için (tutarı yatıp çekmişler tabi ) ayrıca 2 şahitle daha önceden birde bakım sözleşmesi yapılmış.
Neyse kılıfına uydurarak yapmışlar baya herşeyi bir sonuç alamadı diğer çocuklar.
Tek olan çocuk dedeye para vermiş,dedede akıl sağlığı yerinde olarak satışı yapmış,sonra tek çocukta başkasına satmış derken kalmadı diğerlerine bişey.
Sizinkiler nasıl ne yaptı bu önemli bir avukata danışın.