• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras

Bu miktarda bir parayı kadına yedirmezler zaten yiyemez de zorba olan bu parayı alır
Zaten başından beri malda kızların hakkı olmadığını savunuyordu
Şimdi biz bu işin torun boyutundayiz
Kuzenim anneannesinin halkından vazgeçmemesi gerektiğini söylerken bence bu durumun anneannemi daha çok zorlayacagini başka bir çözüm konusunda uzlaşma olmalı diyorum

siz bile torun olarak kadının malına göz dikmişsiniz
herkes yasal payını alsın

Yasal olarak hak bu. Ek olarak şunuda soyleyeyim uvey cocuklar annenin mirasçısı konumunda degil bu yuzden ölümü durumunda miras uvey cocuklara gecmeyecektir. Mallari uvey cocuklarin ustune bir sekilde gecirmesi durumunda, diger mirascilar(oz cocuk, ana baba, kardes) dert açar başlarına o yuzden hic bulasmasinlar.

Kardeşlerin biri değil hepsi zorba. Kadının yasal hakkına göz dikmisler. Yarın kadına birşey olsa kimse dönüp yüzüne bakmaz. Anneyi tanıyorsanız söyleyin sahip çıksın parasina. Çok miras istiyorlarsa annenin ölümünü de beklesinler bi zahmet. Kadın daha sağken akbabalar gibi üstüne üşüşmeye gerek yok.
Katiliyorum. Herkes payini alsin cekilsin annenin payi kimseyi alakadar etmez. Bes cocugu var diye cocugu hasta diye kimse kimsenin payinda hak goremez bu gercekten zorbalik. Anneye kendi hakkini yedirmeyecek parasini alacak bir evlat varsa o da anne ile o kisinin problemi. Haram paradan kimse fayda gormez.

siz bile torun olarak kadının malına göz dikmişsiniz
herkes yasal payını alsın
Kimsenin malında mülkünde gözüm yok güle güle yesin içsin
Ben yaşayabileceği zorlukları düşünerek üzülüyorum
Ki düşündüğüm gibide olmuş kadını ikna etmişler kendine düşen 3 paydan ikisini çocukları arasında eşit paylaşılmasını istemiş

hasta torununu bırakıp hayır kurumuna bağış yapabileceği kurum önemli
torunundan önce gelmeli ki bir anne bağışlasın
oturduğu evi diyanet vakfına bağışlamış durumda
bilemiyorum akıl akıldan üstündür tabi ama ben zor durumdaki torunları varken diyanete bağışlamasını doğru bulmuyorum
tabi kendi tercihi isterse bağışlasın

Kadının malına kadın yaşarken göz dikmişler. Gene vicdanliymis 2/3 vermiş.
Bu zahmet bırakın geri kalanını istediği gibi harcasın.
Torunları da bu zahmet kendi baslarinin çaresine baksinlar.

Tamamda zaten cocuklarin babasi alacagini almis. Bir evladina verse digerleri kiyameti kopartir. Ben diyanete bagislamazdim onu soyluyeyim. Eger torunlarim zor durumdaysa evet onlara yardim ederdim parayi anne babaya vermeden. Herkes hakkini almis cocugu hasta olan beyefendide ona gore yapsin harcamalarini.

Bu beyefendiye mirastan az pay mi kaldi?
hasta torununu bırakıp hayır kurumuna bağış yapabileceği kurum önemli
torunundan önce gelmeli ki bir anne bağışlasın
oturduğu evi diyanet vakfına bağışlamış durumda
bilemiyorum akıl akıldan üstündür tabi ama ben zor durumdaki torunları varken diyanete bağışlamasını doğru bulmuyorum
tabi kendi tercihi isterse bağışlasın

Tamamda zaten cocuklarin babasi alacagini almis. Bir evladina verse digerleri kiyameti kopartir. Ben diyanete bagislamazdim onu soyluyeyim. Eger torunlarim zor durumdaysa evet onlara yardim ederdim parayi anne babaya vermeden. Herkes hakkini almis cocugu hasta olan beyefendide ona gore yapsin harcamalarini.

Bu beyefendiye mirastan az pay mi kaldi?
hayır canım eşit pay aldılar sadece anneye kanunlar mirasın 4te birini veriyor yani bu durumda 3 pay anneye düşüyor
mirasta hasta olan çocuğun mirasçısı kız ve kızlar haklarından feragat etsinler dendi başlarda sonra şeriat hükmüne göre 2 de 1 verilsin dendi sonra yasal hak neyse onu verdiler
kalbi delik olan çocuğun annesi teyzem olur eşi sorumsuz ilgisiz çok zorluk çekti teyzem annesi yani anneannem yardım ediyordu dayılarımdan gizli
mevzu çok karışık

Back
X