Miras

Gulgonca86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
1.824
1.251
83
39
Merhaba hanimlar,

Benim kp in bir arsasi vardi,muteahite verildi 1 daire karsiliginda,arsanin parasi gelsin esime vericekti,her zaman her yerde soylemistir,para gelsin ogluma e vericem diye,simdi para gelicek kv diyorki,gorumcemede vericeklermis oda kendine bi ev alsinmis,esim cok bozuldu,sizce haklimi,bu arada iki kardesde evli gorumcemin kendine ait evi ve arabasida var.ihtiyaci yok yani,oda biliyordu bu arsanin parasinin abisine verilecegini,simdi isler karisti,ne yapmaliyiz?

Baba yaşıyor mu?

Öldüyse ihtiyaç olsun olmasın fark etmez her ikisinin de payı var. Yaşıyorsa adamındilediği gibi tasarruf hakkı var istediğine verir.

Yani her türlü size laf düşmüyor. Kendi ana babanızın parasının hesabını tutun.

Yasiyor evet.

Görümceniz kendine ait olan evi, yine miras parasıyla aldıysa, tekrar hak almasına gerek yok. Ama eşinin parasıyla alınmışsa evleri, o arsanın parasında onun da hakkı var.

ben görümcenede bir miktar verilmesi taraftarıyım sonuç olarak oda evladı neden bozuldunuz bukadar.ihtiyacı olmayabilir ama onunda evlat olarak hakkı var bence.kb nızın aklına gelmemiş olabilir ama kv niz haklı.yarı yarıya olmaz belki ihtiyacı olmadığı için ama bir miltar verilmeli ki hak geçmesin.hem bu işler şimdi problem olmaz ama ilerde görümcenizde akıllanıp başınızı ağrıtmasın...baştan halledin gitsin..

O ona babasindan kalan para onun yeri farkli
Kp öldümü de miras dan bahsediyorsunuz?

şu konuyu açarken utanmadınız mı gerçekten
iyi ki tek çocuk yapmışım

Ben niye utanicam kp im surekli arsanin parasi gelsin ogluma vericem dedi durdu 5 senedir,su anda gelmesine az kaldi fikir degistirdi durduk yere,yoksa butun sulale ve kardeside biliyordu bu arsayi ona vericegini ben niye utaniyim hanim efendi???

Evet arabasini kp im aldi,evinidi kendi kp i aldi.

Görümcenizin kpinin ne yaptığı sizi alakadar etmiyor, eşiniz ancak kendi anne ve babası üzerinden hak talep edebilir.
Bu kısma da direkt müdahil olamazsınız, eşiniz dururken.
Ablasının arabasının o günkü alınış fiyatı üzerinden hesaplanır ve aynı miktar diğer kardeşe bırakılır miras içinde.
Kaldı ki bunun da inisiyatifi kpinizde. Adil bir insan ise, bunu yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…