Miras

Babanin ya da annenin bi cocuguna tasinmaz devretmesi sıkıntılı ama nakit para olunca miras hukuku acisindan pek bi onemi yok,istedigine verebilir. Fakat en onemlisi kul hakki,Allah katinda hos gorulmeyecek bi durumun icine girmeyin bence cunku ya gorumce ah ,beddua ederse?En iyisi babanizla da konusun kimsenin hakki kimseye gecmesin.

Görümce mülti milyoner dahi olsa babasının mirasından hakkı vardır.

Yani şu olay görümceye olsa "Bize para vermediler kaynanamgilden nefret ediyorum" dersiniz.
Ne denmişse denmiştir. Adamın cebine ortak değilsiniz. Bir evlada yüklü bir miktar verilecekse, borç olarak değil hibe olarak, aynı miktar diğer evlada da verilir.
Bazen bazı kaynanalara gerçekten hak veriyorum. Cidden.

Eşinizin aile meselesi siz hiç karışmayın.

Ben zaten karismiyorum,karismamda sadece burdan fikir almak icin actim konuyu,beni ilgilendirmez,kp in kendi mali istedigine verir yada vermez,ben sadece hep esime vericekti her gun konusu acilirdi ama bi anda fikir degistirdiler ona sastik kaldik.

Bence de neden almasın mış görümce . Kendı ıstemezse tamam ama dıger türlü Hakkı var . Senın baban bıraksa para sanki sen ıstemıceksın

Bazi kardesler kardesin hakkini yiyor iste anne baba ölünce aynisi benim ailemde de oldu teyzem bütün parayi aldi gercekten ihtiyaci olmadigi halde buna nedemeli peki

hep derdi ama şimdi gerçeğe binmiş

belki o daha düşük bir miktar bekliyordu

yüksek olunca kızına da vermek gerektiğini düşündü

boş verin verirse versin vermezse canı sağ olsun deyin geçin

Ben zaten karismiyorum,karismamda sadece burdan fikir almak icin actim konuyu,beni ilgilendirmez,kp in kendi mali istedigine verir yada vermez,ben sadece hep esime vericekti her gun konusu acilirdi ama bi anda fikir degistirdiler ona sastik kaldik.
Nesine şaştınız kaldınız. Belki oturdular konuştular ve bunun evlat ayrımı olduğunu anladılar? Eşiniz oğulsa o da kız evlat.
Belki o kızın kocası laf çarptı, ne biliyorsunuz?
Beni alakadar etmez derken bile alakadar oluyorsunuz.
Asıl eşinizin en başından demesi lazımdı, baba kardeşime de pay verilmesi lazım, kardeşler arasında ayrı gayrı olmaz diye.

Olmadi gulgonca. Bu sefer olmadi. Birine ne veriyosa digerine de vericek. Tamam kizina araba almis ama sende kv ile alt ust oturuyosun degil mi? Yani onlarin evinde oturuyosun. E size ev vermis oluyo ozaman. Bi araba kac para ki? Bi ferro bi range'te almamistir eminimki.

Adaletli olmasi acisindan kv den hakli.
5 yil boyunca esine vereceklerini beyan etmekle zaten yanlis yapmislar.
Suan yanlisdan donduklerini dusunuyorum.
Sende bu dogrultuda esine bozulmamasi gerektigini
Soylemelisin.
Sonucta oda kardesi ve esin kadar o da hak sahibi.

hep derdi ama şimdi gerçeğe binmiş

belki o daha düşük bir miktar bekliyordu

yüksek olunca kızına da vermek gerektiğini düşündü

boş verin verirse versin vermezse canı sağ olsun deyin geçin

Evet aynen oyle oldu,onceden 150 falan ediyordu degeri simdi 350 olunca karar degistirdi.

önceden size verileceğini söylemeselermiş sizde buna umut bağlamazdın evet o konuda haklı olabilirsiniz ama önceden size değil de görümcenize vereceklerini söyleselerdi bunu sorun ederdiniz değil mi?

sizin karışabileceğiniz haksız bi durum yok ortada.

Evet aynen oyle oldu,onceden 150 falan ediyordu degeri simdi 350 olunca karar degistirdi.

ay ılımlı yorum yaptığıma utandım şimdi. değer iki katını aşmış. 150 değil 175 alacaksınız şimdi bi de bunun lafını mı ediyosunuz. yuh ya yuh resmen.

O zaman sizin için değişen bir şey yok
Şimdi de 175 alacaksınız
Siz olsanız tek bir evladınıza mı verirdiniz yoksa ıkısıne pay mı ederdiniz
Tabi ki paylaştırırdınız
Kaynvalideniz haklı

Bizde 3 kardesiz.
Bir tek ben evliyim. Babamdan kalan bir mulkumuz var. Annem satilacagi zaman 3 e bolecegini soyledi mesela.
Ben hak istemedigimi acikca gonullu olarak beyan ettim.
Cunku evimide aldim arabamida.
Esimle birlikte.
Kardesim ve abimde isterim ki mulk sahibi olsunlar.
Gorumcen kendi istegiyle feragat etmedigi surece hakki verilmeli.
Istememesi gibi bir beklentiniz de olmamali.

Back
X