Miras

Yani? Ne yapsınlar, malların ikisini kocana birini görümcene mi versinler?
Milleti azarlayıp duruyorsun, konumu iyi okuyun diye ama. Anlamadığın konu şu. Size bir şey vaadedilmiş olabilir. Adam eline az bir miktar geçecek sanmıştır, oğluma veririm demiştir, para yükselince kızına kıyamamıştır.
Görümcenin arabasını söylemişsin ama oturduğun eve kira vermediğini söylemiyorsun.
O para sizin değil.
Kayınpederinin parası, vermeyeceğim diyorsa, vermez.
Umut bağladınızsa da bu da size ders olur, bir daha sizin olmayan bir paraya söz verilse de ümit bağlamamayı öğrenirsiniz.
Adam 175 veriyor işte. Hala daha neyin derdindesin?
Kusura bakma ama aklı başında hiçbir kayınpeder oğlunun eline 350 bin sayıp da damadına arkasından küfrettirmez.
Adam doğru olanı yapıyor.

Evet ben kp in evinde oturuyorum,oglum baska yere gıdemez benım 1 oglum dıyen kp im,bana kalsa coktan arkama bakmadan gıtmiştim.

Ne

Sıze birsey sorucam?

Benım kp zamanında babasından kalan nalu mulku satıp gelmiş,4 erkek kardes boluşmuş 1 tek kız kardeslerınede hıc bırsey vermemiş,kadın 70 yasına dayandı daha gecen sene kardesler bır araya gelip 200 er lira gonderıyorlar,boyle dusunen bır baba.
Eeeee? Kayınpederin babası yapmış bir hata. O da zamanında uymuş, olmuş.
Babası yaptı diye, o da kızına aynı şeyi yapacak değil. Şu verdiğiniz örnek bile ne kadar çirkin. Ne istiyorsunuz, dedenin kızına yaptığını, baba da kızına mı yapsın?
İçiniz mi rahat edecek.
Kötüden örnek olmaz der, benim babam da.
Ben de size bir örnek vereyim, biz iki kardeşiz, ablam uzakta ben ailemin yanındayım, ailevi bir sebeple evi bana devretmek istedi babam. Başka yol bulun, ben kabul etmem dedim. Ablam o benim.
Yapılması gereken budur. Dedenin yaptığı değil.
Gerçekten ne umuyorsunuz, bu aile geleneği haline mi gelsin.
Ben cidden örneği verme sebebinizi anlamadım. Yani anlamış olabilirim de tüm iyi niyetimle konduramıyorum.

Evet ben kp in evinde oturuyorum,oglum baska yere gıdemez benım 1 oglum dıyen kp im,bana kalsa coktan arkama bakmadan gıtmiştim.

Yeme bizi hatun havadan 150000 kayme verecek kp seni kovsa gitmezsin iyi yere tezgah acmissin.....neyse daha fazla yorum yapmiyorum.

Allah askına para hırsından canınız çıkacak. Hesap numarası verin de burada bizler sizin hak sandığınız paydan alamayacağınız size göre zararı kendi aramızda toplayıp size bağışlayalım huzurunuz yerine gelsin. Tövbe tövbe..

Durumu iyiyse mirastan hak almasın gibi bir adaletsizlik olmaz
Ben çalışıp okuyum durumum diğer kardeşime göre iyi olsun ailemde beni sen çok çalışıp okuyorsun maaşın iyi ozaman sana ceza mirastan pay alma diyemez derse adaletlerinden sevgilerinden şüphe ederim
Anne baba adaletli olmak zorunda sizde çalışın çabalayın evinizi kendiniz alın

Tum samimiyetimle soyluyirum,vallahi verirdim,veriyorumda zaten,babaminda mali var kardesiminde ihtiyaci varsa kendine ait evide yoksa veririm niye vermiyim.

İslam hukukunda erkege 2 kiza 1 dir.

Şu iki yorumunuzu yan yana koyuyorum ki yemininize bakın ve üzerine es verip bi düşünün, utanın diye.

İslam hukukuna göre böyledir ama bu ancak zincirleme uygulanabiliyorsa kullanılabilir.
Bi resmi nikah - dini nikah gibi akdi ve iki kişilik bir durum değil. Uzun uzun açıklattırmayın bana, bu miras hakkını bu şekilde kullandırabilmeniz için görümcenizin eşinin dıdısının dıdısından başlamanız lazım hakkaniyetli pay için.

Vay be, söz konusu para olunca... Neyse, kesin bunu da yanlış anladık hepimiz, evet.

Ben kendi babamin neyi var neyi yok bilmem sen gelin olarak kocanin ailesinin miras hesabini mi tutuyosun!?!?! Kocama bile babasndan ne kalcak ne sordm ne merak ettm... Uvey annesi solediginde bile anne beni ilgilendirmez babasiyla kazanmadm ben konunun disindayim derim

Ben zaten karismiyorum,karismamda sadece burdan fikir almak icin actim konuyu,beni ilgilendirmez,kp in kendi mali istedigine verir yada vermez,ben sadece hep esime vericekti her gun konusu acilirdi ama bi anda fikir degistirdiler ona sastik kaldik.

Cnm para kesimlesmeden söylemesi kolay
Paranın yüzü görünsün 3 e bilé bolerler:KK53:
Paranın yüzü sicaktir:KK76:

Boş boş yorumlar yapmayın,evlimisin degilmisin bilmiyorum,konuşmak ne kolay!!
Sen kendini teselli et böyle, "boş boş yorumlar yapmayın hımmmmffffsss" diye.
Yazdığım şey gayet net. Sen evlenmeden eşine ben ayrı evde oturmak istiyorum, akmasın kokmasın bizim evimiz olsun deseydin, aileden para almamayı göze alarak kendi evinize çıkıp kendi yağınızla gayet kavrulurdunuz.
Bunun nesi boş yorum pardon?
Sen ben kocamı ayrı eve ikna edemedim yine de evlendim diyemiyorsan da evli misin, değil misin bilmiyorum diyorsun.
Değilim arkadaşım. Anasının babasının eteğinden ayrılmayan/ayrılamayan bir adamla evlenmektense bekar kalmayı tercih ediyorum.
Oldu mu?

Ne

Sıze birsey sorucam?

Benım kp zamanında babasından kalan nalu mulku satıp gelmiş,4 erkek kardes boluşmuş 1 tek kız kardeslerınede hıc bırsey vermemiş,kadın 70 yasına dayandı daha gecen sene kardesler bır araya gelip 200 er lira gonderıyorlar,boyle dusunen bır baba.
Bunu aynen kp inize söyleyip,baba bu konuda yanlış olduğunuz gibi , evi sadece kocama verme düşüncesindede yanlışsınız dedin mi kp ine? Ay valla içim şişti.napıosanız yapın.Allah sizin gibi gelinlerden korusun...

Şu iki yorumunuzu yan yana koyuyorum ki yemininize bakın ve üzerine es verip bi düşünün, utanın diye.

İslam hukukuna göre böyledir ama bu ancak zincirleme uygulanabiliyorsa kullanılabilir.
Bi resmi nikah - dini nikah gibi akdi ve iki kişilik bir durum değil. Uzun uzun açıklattırmayın bana, bu miras hakkını bu şekilde kullandırabilmeniz için görümcenizin eşinin dıdısının dıdısından başlamanız lazım hakkaniyetli pay için.

Vay be, söz konusu para olunca... Neyse, kesin bunu da yanlış anladık hepimiz, evet.

Dogru işde,kardesıme 2 hak bana 1,esıme 2 hak gorumceme 1,ıslam hukukunda boyle.

Bide konu sahibi senin abin varmi bilmiyorum ama sende de bole bisi olsa ve abine sadece hak dusse eminim ortaligi ayaga kaldirirsn o potansiyeli gordm sende kocanin mirasinin hesabini yapiosun o zaman sen neler yaparsn ailene...

Şimdiye kadar kira vermeden oturmuşsunuz niye ev almadınız kendinize alsaydınız da oturmasaydınız...
İslam hukukunda bir mirası biliyorsunuz maşallah abisinin kardeşine ve ailesine olan görevlerini de ezberleyin ona göre yaşayın! hayatınızı Avrupa hukuk sistemine göre dizayn edin ama iş paraya gelince İslam hukuku diye atlayın ortaya

Merhaba hanimlar,

Benim kp in bir arsasi vardi,muteahite verildi 1 daire karsiliginda,arsanin parasi gelsin esime vericekti,her zaman her yerde soylemistir,para gelsin ogluma e vericem diye,simdi para gelicek kv diyorki,gorumcemede vericeklermis oda kendine bi ev alsinmis,esim cok bozuldu,sizce haklimi,bu arada iki kardesde evli gorumcemin kendine ait evi ve arabasida var.ihtiyaci yok yani,oda biliyordu bu arsanin parasinin abisine verilecegini,simdi isler karisti,ne yapmaliyiz?

verilecek tabiki o da evlat..ihtiyacı var yada yok onunda hakkı var sonuçta..

Back
X