Miras

Ayol senın kcan evlat da grumcen evlat degılmı sıze verse haksızlık olr grumcenın evı varsa var calısmıs almıs kadının evı var dıye babasının parasını almıycak mı hayret ya

Ya arkadasım,gorumcem babadan bır kocasının tarafından 2 alcak 3 hak sahıbı olucak,ben babandan 1 kp den 2 alıcam 3 olucak esıtlencek işde islamda boyle,acın okuyun.

Gören de şeriat usülüne göre yaşıyor sanacak. Bedava eve konmuşsunuz hala görümcenin hakkında gözünüz.

Senin bi konunu hatirliyorum.

Hani kv ve kp.in görümcene gitmek icin esinden ricada bulunuyorlardi. Arabayla biraksin diye. Ne laflar saymistin. Mecbur muyuz diye? Demistik yasli insanlar, hem de kendi ogullari. Ne kötü laflar etmistin.

Sanki bi de kp.in sen güzel yapiyorsun diye balik getirmisti. Adami kovmustun resmen.

Simdi miras derdindesin. Evlerden irak olmasi gereken bi vaka su durum.

Ah para ah. Sen herkesi nasil da bu kadar ikiyüzlü yapiyorsun.

1 tane erkek kardesım var,ve babamın malını kardesıme verırım,oda babamda bılır bu dusuncemi.
Sİz boyle dusunebılırsiniz ama gorumcenız düşünmek zorunda degıl tamamen eskı kafalı düşünüyorsunuz mal erkegın hakkı gıbı sonuçta hadı esıt bolunmese bıle bı mıktar gönül alınmalı ..benim evım var arabam var babam benı okuttu ama 3ev bı dukkan var sımdı babam o evleri annemin mirasına ekleyerel aldı annem olmasa babam mal sahıbı olamazdı ..esıt bolmeyecegım asla ama babamın malından almak ısterm bende onun evladıyım ve annemde hep soyler o başka o başka diye lutfen bencıllık yapmayın

Eh madem mal mülk çokmuş eşin üzerine 3 tane kuma getirsin sen de gelip burada ağlama ama. Ne de olsa hepinize eşit davranabilecekse 4'e kadar yolu var.

Oyle bır dusuncesı yok canım,ben yetebiliyorum ona,sıkıntı yok yanı,evet dogru 4 e kadar yolu var.

Senin bi konunu hatirliyorum.

Hani kv ve kp.in görümcene gitmek icin esinden ricada bulunuyorlardi. Arabayla biraksin diye. Ne laflar saymistin. Mecbur muyuz diye? Demistik yasli insanlar, hem de kendi ogullari. Ne kötü laflar etmistin.

Sanki bi de kp.in sen güzel yapiyorsun diye balik getirmisti. Adami kovmustun resmen.

Simdi miras derdindesin. Evlerden irak olmasi gereken bi vaka su durum.

Ah para ah. Sen herkesi nasil da bu kadar ikiyüzlü yapiyorsun.
:skandal::skandal:

Siz kpnizin soyledigi sonradan caydigi noktaya takilmissiniz.dusunceler degisebilir takilmayin, yanlistan donmek iyidir.gorumceniz evlat degilmi de babasinin arsasindan pay alamayacak? Ben enayiyim sanirim oyle durumda hayir hakkin kadarini al diger kardese de bolustur derdim, samimiyim.bizim de evimizi annem her firsatinda oglumun bu ev derdi, annemi kaybettikten sonra ev esit olarak bolundu ben evin olmadigi halde payimi kardesime bilerek isteyerek verdim

Bellı bekar oldugun,bi evlende gor bakalım anyayı konyayı,ben esımı ıkna edemedım dıye bırsey yok,kp ım yapmış 1 apartmsn 1 oglum var dıyerek dayamış doşemış yok ben gelmem illakı ayrı ev dıyemiyorsun malesef kocanıda sevıyorsan kabul edıyorsun,senın karsına cıkmamış anlamaman normal!!

anasına babasına sövdüğün adamı sevmezsin şekerim... bedava ev bile sevdirememiş eşini sana.
bi de mehmet coşkundeniz kesiliyosun başımıza.
inşallah çocuklarını bu kafayla yetiştirmezsin..

Kp olmemis ne mirasindan bahsediyorsunuz?
Eger olmeden paylasilan miras varsada esit paylasilmali.kp iki cocugu arasinda pay ediyor size laf dusmez.siz kendi babanizdan kalacak miras uzerinde aoz sahibi olabilirsiniz.
Annem 8 kardes dedem oldugunde mirasi kurus kurus hesaplayip paylastilar kimse su zengin sunun ihtiyaci var ona fazla verilsin demedi.paylasim sonrasi isteyen ihtiyaci olana hakkindan feragat etti kendi istegiyle.

Sİz boyle dusunebılırsiniz ama gorumcenız düşünmek zorunda degıl tamamen eskı kafalı düşünüyorsunuz mal erkegın hakkı gıbı sonuçta hadı esıt bolunmese bıle bı mıktar gönül alınmalı ..benim evım var arabam var babam benı okuttu ama 3ev bı dukkan var sımdı babam o evleri annemin mirasına ekleyerel aldı annem olmasa babam mal sahıbı olamazdı ..esıt bolmeyecegım asla ama babamın malından almak ısterm bende onun evladıyım ve annemde hep soyler o başka o başka diye lutfen bencıllık yapmayın

Tabiki alıcak ben almasın demıyorum,konu çok farklı yere gıttı,babasının malıdır tabıkı alıcak,bızım arsa mevzunuz var onda sıkıntı oldu.

Numan İbnu Bişr anlatıyor:

“Babam bana malından bir şeyler hibe etmişti. Annem Amra Bintu Ravaha:

“Bu hibeye Resulullahı şahit kılmazsan kabul etmiyorum.” dedi. Bunun üzerine bana yaptığı hibeye şahit kılmak için babam, beni de alarak Resulullaha gitti.

Durumu öğrenen Hz.Peygamber (asm):

“Başka çocukların da var mı?” diye sordu. (Babamın) “Evet!” cevabı üzerine,

“Aynı şekilde bütün çocuklarına hibede bulundun mu?” diye sordu. Babam: “Hayır!” deyince,

“Allah'tan korkun, çocuklarınız hususunda adil olun!” dedi.

Babam oradan ayrıldı ve hibeden rücu etti.”

rücu vazgeçti manasında burada

islam hukukundan çok iyi anladığınıza göre bunuda biliyor olmanız lazım

Back
X