mirasta kadın hakkı? (önemli)

sena9797

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2017
752
1.075
63
27
arkadaşlar annem mirasta kızın 1 erkeğin 2 katı hakkı olduğunu söylüyor. Ve sürekli her telefon konuşmasında ben oğlumu ayırırım bende böyle diye arkadaşlarına anlatıyor. Ana oğul birleşip bana mirası elin oğlu mu yiyecek diyorlar hayır gerçekten anlamıyorum gururum inciniyor. kendisi baba malının yarısından imza vererek çıktı 3 kız kardeşin hepsi.

Vallahi son senem mesleğim iyi işe kolay girerim evi terk edicem artık

Son düzenleme:
Dinen böyle . Şeriatle bölünürse bu ama devlet eliyle bölünürse eşit bölüyor.
Bide hibeyle miras ayrı şeyler anne baba sağken paylaşım yapıyorsa bu hibedir ve istediğine istediğini verebilir yeğenlerine bile pay ayırabilir kıza hep veriri oğlana hiç vermez yada tam tersi . Ama ölmüşlerse şeriat usulü bölünür yani miras olur erkeğe 2 kıza 1 olur.
Ama dinimizde böyle olmasının sebebi anne babaya bakmakla yükümlü olan erkek çocuğu olmasıdır anneye babaya bakacak ve mirastan 2 pay alacak.
Anne babayı sokağa atıp mirastan 2 kat fazla isteyen hayırsız evlatları devlete ileticeksiniz o şeriati bi kenara atıp hukuk kurallarına göre paylaşım yapıcak en iyisi.
Biraz uzun oldu ama açıklayıcı olması için uzattım senelerdir bu dersleri işliyorum o yüzden yorumda bulundum bilgisiz bilgi değildir.

Sadece dini boyutunu öğrenmekse amacınız burası yanlış yer zaten yasakda bu konular herkes kendince mantıklı olanı söylücektir
hayır öyle bi amacım yok herkesin dini kendine sormak istediğim size böyle birşey dense ne derdiniz

Evlat evlattır.. yerinizde olsam al hepsi oğlunun olsun benden evlatlık bekleme derim. Yanlış anlaşılma olmasın mal para pul için değil cinsiyetcilik yaptığı için evlat ayırdığı için..
o kadar içimden geçeni yazdınız ki sanki yaşlanınca oğlanlar bakıyor annelerine bir insanın annesiyle arasında nasıl bu kadar düşünce farkı olur bazen aklım almıyor benzemesem evlatlığım diyeceğim

Hukukta böyle değil sanırım ama dinen böyle diye biliyorum ben de.

Anlamadim niye böyle konuşmalar geçiyor, mal mi istediniz şimdiden?

Genelde miras ölüm olunca paylaştırılır. Ses çıkarma diye mi simdiden söylüyorlar anlamadim

teşekkür ederim erkeği kendine güvence olarak görüyor malesef anneler ama sonunda kız evlatlr bakıyor

Dinen bu evet
Allahtan medeni hukuk falan var bi şekilde

Inan oturup agliyasim geliyor böyle seyler okuyunca .... abininki canda seninki patlicanmiymis sanki oglu elin kizina yedirmicek sanki kendisi bir kiz evladi degil ... dini yönünü bilmem ama cok sükür devlet ayrim yapmiyor.

Ortada hanlar hamamlar yoksa paylaşılacak sıkma kendini su an. Annen hayatta su an ,rahmetli olursa o zaman verirsin veraset ilanını bolusulur herşey."Canim annem inşallah oglusunun elinden bir bardak su içersin" diyin.Elin oğluna mal mı vericez diyen annen umarım bir gün yetiş oğlum diye senin kocanı aramaz,ona muhtaç olmaz

Dinen oyle evet ana ayrimcilik olsun diye degil.onunda sebepleri var. Gunumuzde kim neyi dinimize gore yapiyoki bunu yapsin?annen ayrimcilik yapnak istio o ayri
evet biliyorum katılıyorumda erkek evladı kendinin görüp kız evladı dışlamak bence bu

Annen ne derse desin isterse sende sıfır hak görsün bu ülkede Medeni Kanun'la işliyor miras hukuku. Annenin düşüncesi devletin umrunda değil yani, senin de olmasın.

Konunuz kapanmadan yorum yapmak istedim. Bu işi bir ehline sorun lütfen. Hakkınızı yedirmeyin sevgiler

bazı sıkıntılı durumlar var mal bölünmesi gerekiyorda o yüzden

Ayetlerde öyle geçiyor.Ancak medeni hukuk eşit veriyor.Anneniz istediği kadar desin.Medeni hukuka tabi olunacak. Ayette oyle geçiyor olması uymadığınızda günahkar olmanız anlamına gelmiyor.Çünkü miras ayetlerinin indiği toplumun şartları farklıydı. (Bu yazdığımdan ilahi kitabın bugün geçersiz olduğu anlamını çıkarmayınız.Örneğin kölelik veya savaş ganimetinin hükümleri ayetlerde geçer ancak günümüzde bu hükümlerin uygulama alanı yoktur.)

Inan oturup agliyasim geliyor böyle seyler okuyunca .... abininki canda seninki patlicanmiymis sanki oglu elin kizina yedirmicek sanki kendisi bir kiz evladi degil ... dini yönünü bilmem ama cok sükür devlet ayrim yapmiyor.
üstelik erkek kardeşlerine ve anneanneme süekli maddi acıdan destek olur kendisi hiç erkek egemenliğinde yaşamadı yani babam annemi hiç sıkmazdı ee sen dediğini uygulamıyorsun diyince ben farklıyım diyor

Annen ne derse desin isterse sende sıfır hak görsün bu ülkede Medeni Kanun'la işliyor miras hukuku. Annenin düşüncesi devletin umrunda değil yani, senin de olmasın.
sonuçta anemin kendi malı istediğine veremez mi?

Dini boyutta erkek 2 kız bir pay alır bunun sebebide ailenin geçimini erkeğin sağlıyor olmasıdır. Erkek bakar kadın bakılır mantığı. Fakat hukuki olarak sorarsanız eşit paylaştırırlır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…