- 3 Şubat 2018
- 25.796
- 110.959
- 598
konu neden kapansın kiKonunuz kapanmadan yorum yapmak istedim. Bu işi bir ehline sorun lütfen. Hakkınızı yedirmeyin sevgiler
teşekkür ederim sağolunAyetlerde öyle geçiyor.Ancak medeni hukuk eşit veriyor.Anneniz istediği kadar desin.Medeni hukuka tabi olunacak. Ayette oyle geçiyor olması uymadığınızda günahkar olmanız anlamına gelmiyor.Çünkü miras ayetlerinin indiği toplumun şartları farklıydı. (Bu yazdığımdan ilahi kitabın bugün geçersiz olduğu anlamını çıkarmayınız.Örneğin kölelik veya savaş ganimetinin hükümleri ayetlerde geçer ancak günümüzde bu hükümlerin uygulama alanı yoktur.)
malesef insan ailesini seçemiyor bir kadının bir kadının kötülemesi de en acısıTekrar "oglum bana bakar" kafasinda bir anne. Gecmis olsun.
sizin adınızacok sevindim ama sanırım siz küçüktünüz veortada kapatılması gereken bir borç vardı değil mi?Annem babam bu şekilde evlat ayırıyor olsa onlarla olabildiğince irtibatı keserdim. Elden ayaktan düşünce de pek kıymetli oğulları baksın madem :)
ancak kendi hayatıma bakacak olursam babam vefat ettiginde 3 kız kardeş 1 kuruş dahi istemedik abime vekalet verdik. Abim o zamanlar daha yeni evliydi canım benim... Babamdan kalan tüm borçları ustlendi bir de üstüne bizi okuttu anneme hatta yegenlerime sahip çıkti hala daha bir gün çok zengin olursam hepinize ev alacağım der. Erkek kardeşiniz böyle harika bir insan olsa eminim siz de herşey onun olsun bile derdiniz.
malesef yorumsuzİslam hukukuna gore yonetilmiyoruz cok sükür.
Anneniz biraz geride kalmis.
Tüm mallar annenizin mi?Babanız sağ mi?sonuçta anemin kendi malı istediğine veremez mi?
Dinen öyle ama bu kural hiç miras bırakmamak isteyenler için konmuş. Geriye kalan malvarlığı hakki, kadın evlenirken müstakbel eşinden istediği miktarla "mehir" denen farzı yerine getirerek mağduriyet engellenir. Mirası yarı yarıya bölmek caizdir. Eski Arap kültürüne göre yasamadigimiz için medeni hukuk yarı yarıya mirası zorunlu koymuştur.
teşekkürlerDinen öyle ama bu kural hiç miras bırakmamak isteyenler için konmuş. Geriye kalan malvarlığı hakki, kadın evlenirken müstakbel eşinden istediği miktarla eşitlenir. Mirası yarı yarıya bölmek caizdir. Eski Arap kültürüne göre yasamadigimiz için medeni hukuk yarı yarıya mirası zorunlu koymuştur.
annem kendi malından bahsediyor bir ev meselesi yani büyük bir şey değilTüm mallar annenizin mi?Babanız sağ mi?
arkadaşlar annem mirasta kızın 1 erkeğin 2 katı hakkı olduğunu söylüyor. Ve sürekli her telefon konuşmasında ben oğlumu ayırırım bende böyle diye arkadaşlarına anlatıyor. Ana oğul birleşip bana mirası elin oğlu mu yiyecek diyorlar hayır gerçekten anlamıyorum gururum inciniyor. kendisi baba malının yarısından imza vererek çıktı 3 kız kardeşin hepsi.
Dinen olması gereken bu mu siz olsaydınız ne derdiniz?
Vallahi son senem mesleğim iyi işe kolay girerim evi terk edicem artık
hayatta kimsenin büyük konusmaması lazımda işte insan gelinine kızım damadına oğlum diyebilmeliOrtada hanlar hamamlar yoksa paylaşılacak sıkma kendini su an. Annen hayatta su an ,rahmetli olursa o zaman verirsin veraset ilanını bolusulur herşey."Canim annem inşallah oglusunun elinden bir bardak su içersin" diyin.Elin oğluna mal mı vericez diyen annen umarım bir gün yetiş oğlum diye senin kocanı aramaz,ona muhtaç olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?