Poğaçalar Mis Gibi Poğaça (Resimli)

acigul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
679
7
96
Diğer
resim eski ama burada yayınlamamışım poğaçamı eksik kalmasın dedim :)) kaynak portakalağacından. son zamanlarda her misafirime yaparım çokta beğeniliyor...

ister zeytinli ister peynirli ister boş yapın... ben ilkini zeytinli sonrakileri hep boş yaptım.şiddetle tavsiye ediyorum gerçekten pişman olmayacaksınız. işte tarifim

252754a3e1bdd3286b4155d5f165cd7f_1273434865.jpg

250 gr tereyağ (yumuşamış)
2 yumurta (sarının 1i üzerine)
1 tatlı k. tuz
1 yemek k. şeker
1 çay fincanı süt
1 pk. maya
un

Hamuru yoğurup hemen şekil verin. isteğe göre hazırladığınız içi koyup yuvarlak yapın.hafif bastırın ve üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin. 10-15 dk bekletip 200 derecede pişirin...
afiyet olsun

Çok acıkmış, ne yesem diye düşünüyordum.. Poğaça ismini görünce telaşla açtım.. Öyle güzel görünüyorlarkiii :)) Ama işte kim yapıcak bu saatte..

ellerinize sağlık
bugün yapacağım.karışık yapayım evde malzeme varken zeytinli,sucuklu,peynirli
bakalım nasıl olcak

Çok acıkmış, ne yesem diye düşünüyordum.. Poğaça ismini görünce telaşla açtım.. Öyle güzel görünüyorlarkiii :)) Ama işte kim yapıcak bu saatte..

:) denersen resim beklerim canım a.s.

ellerine saglik......

teşekkür ederim canımcım a.s.

ellerinize sağlık
bugün yapacağım.karışık yapayım evde malzeme varken zeytinli,sucuklu,peynirli
bakalım nasıl olcak

umarım beğenirsiniz. yorumunu bekliyorum resim koyarsan çok sevinirim canım... yaptığım poğaçalar hep harclı olduğu için ben bunu boş yapıyorum. ama herşeyin yakışacağı bir tadı var. ellerine sağlık şimdiden.a.s.a.s.

umarım beğenirsiniz. yorumunu bekliyorum resim koyarsan çok sevinirim canım... yaptığım poğaçalar hep harclı olduğu için ben bunu boş yapıyorum. ama herşeyin yakışacağı bir tadı var. ellerine sağlık şimdiden.a.s.a.s.[/QUOTE]

dediği gibi yaptım bakalım beğenecek misin?
bu arada ilk defa resim denemesi yapacağım
inşallah yüzüme bulaştırmadan yapabilirim:kedi:

cokkk guzel aksam olsun yapıcam

denedinmi canım aceba ?

umarım beğenirsiniz. yorumunu bekliyorum resim koyarsan çok sevinirim canım... yaptığım poğaçalar hep harclı olduğu için ben bunu boş yapıyorum. ama herşeyin yakışacağı bir tadı var. ellerine sağlık şimdiden.a.s.a.s.

dediği gibi yaptım bakalım beğenecek misin?
bu arada ilk defa resim denemesi yapacağım
inşallah yüzüme bulaştırmadan yapabilirim:kedi:[/QUOTE]

:lepi::lepi:çok güzel olmuş canımolumunekankayizsmile.. Ellerine sağlık yiyenlere afiyet bal şeker olsun alkisalkisalkisalkisalkisalkis beğendinizmi peki?

Tam 3 tepsi yaptım geçen gün,hem annemlere hem bize.Harika oldu.Çok teşekkürler tarif için..

rica ederim canım beğenmenize çok sevindim yiyenlere afiyet bal şeker olsun a.s. a.s. resim çekseydin keşke

Evet gerçekten de afiyet,bal,şeker oldu:utangac:
Resim çekmek isterdim ama kendi evimde yapmadığım için fırsatım olmadı tatlım ama görüntüsü aynı seninkiler gibi oldu,yani MUHTEŞEMMMcokacimcoook

uzun zamandır bu poğaça tarifini arıyordum, çok önce nişanlıma giderken yapmıştım benim yaptığıma inanmamıştı :)

şimdiye kadar elime yüzüme bulaştırmadığım tek yiyecekti :)

Back
X