Mesela pilav iki kişilik çok iyi yaparim ama bi 7 kişiye yaptiğimda lapa oluyor..sinirim bozuluyor..Misafir umduğunu değil bulduğunu yer... umdugunu arayanlarla zaten işin olmasın...
Yemek yaparken o pisikolojiyle başlama yapmaya...severek yaparsan emin ol herşey daha guzel olur stres yapma kendine "ay yine yapamicam olmucak " falan deme bir usta gibi gec başına... İnternetten yardim alabilirsin...
Mesela pilav iki kişilik çok iyi yaparim ama bi 7 kişiye yaptiğimda lapa oluyor..sinirim bozuluyor..
Bugün etli kuru fasulye pilav tavuk kizartma ve hoşaf yaptim ama fasulyem çok kuruydu tadi güzeldi sadece isita isita suyu bitmişti ne var şimdi bunda zaten adi üstünde kuru fasulye değil mi..Aynen. Az yapınca süper oluyor. Çok yapınca olmuyor. Bence biz ölçüyü tutturamıyoruz. Mesela 1 bardak pirince 2 bardaktan 2şer parmak eksik su koyuyorum. Tam oluyor. Ama pirinç çok olunca bu ölçü tutmuyor. Doğru ölçü ne acaba çokta? Ben artık misafire 1er bardaktan 2 tencere yapacağım, o derece sinir oldum
Misafir için yemek daha kolay bence. Bir kere fırın yemeği. Tavuk pirzola, kremalı-kaşarlı kuşbaşı tavuk, köfte, karnıyarık, az kişiyse ve seviliyorsa büyük balık, patlıcan kebabı... Bunlar hem basit, hem şık oluyor. Önden çorba, yanına pirinç pilavı. Ortaya zeytinyağlı birşey, sigara böreği. Bir de sütlü tatlı patlat basitinden. Kahve, meyve, çay... Akar gider akşam
Mesela pilav iki kişilik çok iyi yaparim ama bi 7 kişiye yaptiğimda lapa oluyor..sinirim bozuluyor..
Bugün etli kuru fasulye pilav tavuk kizartma ve hoşaf yaptim ama fasulyem çok kuruydu tadi güzeldi sadece isita isita suyu bitmişti ne var şimdi bunda zaten adi üstünde kuru fasulye değil mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?