Misafir ağırlama

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Kizlar ben bekarken hiç yemek yapmadim yemekle de aram yok evlendikten sonra kendi çapimda bi şeyler yapiyorum eşim beğeniyor iki kişilik yapiyorum ama misafir gelince çok kişiye güzel yapamiyorum misafirliğe gittiğimde de bakiyorum herkes o kadar ahım şahim yapmiyor kirk yillik ev HanimLari..rezil mi oluyorum hiç misafir ağirlAmak istemiyorum bu yüzden eşim de üstüme geliyor..

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer... umdugunu arayanlarla zaten işin olmasın...
Yemek yaparken o pisikolojiyle başlama yapmaya...severek yaparsan emin ol herşey daha guzel olur stres yapma kendine "ay yine yapamicam olmucak " falan deme bir usta gibi gec başına... İnternetten yardim alabilirsin...:hamarat::hamarat:

Misafirlere sürekli ve iyi yaptığın yemekleri yap. Elinin alıştığı iyi olur..
Değişik yemekleri kendinize deneyin.. Böylece misafir ağırlarsınız.
Eşiniz neden üstünüze geliyor ki?? İlla misafir çağırmak zorunda da değilsiniz. Yemeğe de çağırmak zorunda değilsiniz.

En olmadı çaya çağırın bi tatlı ,çay,kuruyemiş oldu bitti.

Zamanla öğrenirsin. Ben hala pilav yapamam eşim yapar. Üç yıllık evliyim. Evi toparlamayı yeni yeni rayına oturttum mesela. Yemekte önce en iyi yaptıklarından sonra yeni şeyler öğren. Bu konuda yemek siteleri çok yararlı oldu bana. Mesela bir köfte patates yemeği fırında mis gibi ana yemektir ve garantidir.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer... umdugunu arayanlarla zaten işin olmasın...
Yemek yaparken o pisikolojiyle başlama yapmaya...severek yaparsan emin ol herşey daha guzel olur stres yapma kendine "ay yine yapamicam olmucak " falan deme bir usta gibi gec başına... İnternetten yardim alabilirsin...:hamarat::hamarat:
Mesela pilav iki kişilik çok iyi yaparim ama bi 7 kişiye yaptiğimda lapa oluyor..sinirim bozuluyor..

Mesela pilav iki kişilik çok iyi yaparim ama bi 7 kişiye yaptiğimda lapa oluyor..sinirim bozuluyor..

Aynen. Az yapınca süper oluyor. Çok yapınca olmuyor. Bence biz ölçüyü tutturamıyoruz. Mesela 1 bardak pirince 2 bardaktan 2şer parmak eksik su koyuyorum. Tam oluyor. Ama pirinç çok olunca bu ölçü tutmuyor. Doğru ölçü ne acaba çokta? Ben artık misafire 1er bardaktan 2 tencere yapacağım, o derece sinir oldum :D

Misafir için yemek daha kolay bence. Bir kere fırın yemeği. Tavuk pirzola, kremalı-kaşarlı kuşbaşı tavuk, köfte, karnıyarık, az kişiyse ve seviliyorsa büyük balık, patlıcan kebabı... Bunlar hem basit, hem şık oluyor. Önden çorba, yanına pirinç pilavı. Ortaya zeytinyağlı birşey, sigara böreği. Bir de sütlü tatlı patlat basitinden. Kahve, meyve, çay... Akar gider akşam :KK66:

Aynen. Az yapınca süper oluyor. Çok yapınca olmuyor. Bence biz ölçüyü tutturamıyoruz. Mesela 1 bardak pirince 2 bardaktan 2şer parmak eksik su koyuyorum. Tam oluyor. Ama pirinç çok olunca bu ölçü tutmuyor. Doğru ölçü ne acaba çokta? Ben artık misafire 1er bardaktan 2 tencere yapacağım, o derece sinir oldum :KK70:

Misafir için yemek daha kolay bence. Bir kere fırın yemeği. Tavuk pirzola, kremalı-kaşarlı kuşbaşı tavuk, köfte, karnıyarık, az kişiyse ve seviliyorsa büyük balık, patlıcan kebabı... Bunlar hem basit, hem şık oluyor. Önden çorba, yanına pirinç pilavı. Ortaya zeytinyağlı birşey, sigara böreği. Bir de sütlü tatlı patlat basitinden. Kahve, meyve, çay... Akar gider akşam :KK66:
Bugün etli kuru fasulye pilav tavuk kizartma ve hoşaf yaptim ama fasulyem çok kuruydu tadi güzeldi sadece isita isita suyu bitmişti ne var şimdi bunda zaten adi üstünde kuru fasulye değil mi..

Benim için ,yemeğe evime davet ettiğim insanlar özeldir.
Asla alelade olsun istemem, ve özel birşeyler yapmaya gayret ederim.
Aynı nezaketi, davet edildiğim evden de beklerim.
Sizin için de önemli ise, acele etmeyin,
öğrenirsiniz zamanla.
Laf olsun diye değil, gerçekten istediğiniz kişileri ağırlayın.

Yaptıkça alışırsın. Önemli olan bol bol pratik yapmak. İyi veya kötü yap ve sun. Sunum çok önemlidir mesela. İlk başta artı puan kazandırır.

Ben de pilavın lezzetini 3 yılda tutturdum diyebilirim. Eşim daha yeni beğenmeye başladı.
Ayrıca ben pirinci soğuk suyla yıkadıysam 1 bardak pirince 1 buçuk bardak su koyuyorum. Çok da yapsam aynı birimi kullanıyorum.

Bugün etli kuru fasulye pilav tavuk kizartma ve hoşaf yaptim ama fasulyem çok kuruydu tadi güzeldi sadece isita isita suyu bitmişti ne var şimdi bunda zaten adi üstünde kuru fasulye değil mi..

:D tabi kuru kuru yemek lazım :D

Arada oluyor yaa, tutmuyor. Bir de benim bir şeyim tutmasa yanındakilerde de birşey oluyor. Sanırım o gün elimin ayarı olmuyor :)

Pilavi olcuyle degil göz kararı yapıyorum. Pirinci siviyagla iyice kavurup, tereyagini ekliyorum ve pirincin uzerini yaklaşık 2 parmak gececek kadar su ekliyorum. Pismeye yakin bir kere karistiriyorum, gayet güzel oluyor. Sizde böyle yapabilirsiniz.

Bende öyleydim canm.hep tavuk yerdik güzel yapıyorum onu diye.pilav yapardım lapa gibi bi tutturamadım.yemek yapmak istemezdim hiç.misafir gelince çayla geçiştirmeye çalışırdım.şimdi yapabiliyorum 3 yıl oldu tabi. ama şimdide yemekli misafir çağırarıyorum 2 tane bebekle .s

Herkes yemek yapabilir ama lezzeti elden ele değişir.
Çünkü yemeğe tadını veren pişirmek değil, içerisine koyacağınız malzeme kalitesi ve tatlandırmak için kullanacağınız baharatlardır.
En yalın yemeğe koyacağınız 3 çeşit baharat, çok daha farklı bir aroma katacaktır.
Size önerim, yemek yapmaya çalışmaktan öte tatlandırmaya çalışın.
Elinizin altında mutlaka kimyon, kekik, yenibahar, karabiber, nane ve pulbiber olsun.
Damak tadınıza göre köri, safran, kişniş ve tarhunu da deneyebilirsiniz.
Tavaya koyup sadece soteleyeceğiniz tavuk ya da ete, yukarıda saydığım sizin beğendiğiniz baharatlardan eklediğinizde bambaşka şeylere dönüşür.
Ve güzel yemeğin püf noktalarından biri ağır ateşte pişmesidir çoğu zaman.

İyi bir pilavin sırrı sıcak tuzlu su da en az yarım saat bekletip. Nişastası akıp gidene kadar yıkamak ve kısık ateşte pirinçler şeffalaşana dek kavurmak sıcak su ilave edip pişirilmeli. suyun ölçüsü pilavın kalitesine göre değişebilmektedir.

Pilav şöyle, büyük ve yayvan tencereye yapıyorum misafir geldiği zaman, tabii ölçüsüyle. Benim de lapa olmazdı ama yapışırdı pirinçler ve kırılırdı. Püf noktası 7 kişiye 3,5 cay bardağı pirinç ve bunun iki katı suyla pilavinizi en genis, yayvan tencerenizde yapmanız. :KK28:

Back
X