Misafir agirlamak

Arkadaslarim bu konuda cok iyiler. Genelde evde bulusmiyoruz evde bulustuk mu da yardim ederler. Bu bahsettigim.misafirler genelde evli ciftler. Mesela kadinin kocasinin cayi bitmis bekliyor ki 2. De 3.de ben dolduriyim
Görmezden gelin bence mesela şöyle bir örnek vereyim eşimin halı oğlu gelini torunu gelmişti hemde yatıya. Neyse yemek vs herkes oturdu tabaklara bekliyorlar bir ağzına yedirme kaldı. Derken çay faslı vs dökmedşm çay bir tur döndüm boşaldı bardaklar oturdum çekirdek yedim. Eşim kaş göz yapıyor bende ona anlamazlıktan geliyor bakışı yapıyorum. Eşimin o akrabaları bir daha kalmaya gelmediler bize. Ben neden birilerine hizmet edeyim ki ya böyle saçma şey olamaz gittiğim yerde de hep kendim alırım eğer çok ısrar yoksa çünkğ şu var insanlar biz gidiyoruz diye zaten hazırlık yapıyır bir hafta öncesi temizlik başlıyor sonra bir akşam önceden yemek vs sonra yine sil süpür birde bize hizmet sonra misafir gitti diye süpür sil zorunda mı anlamak lazım

Maşallah sizde çok rahatsıniz yerini söylemek de iyiymiş 😆😆
Bence rahat olmak lazım insanlar bir süre sonra kullanıyor hamarat olan insanları 😂🤣 mesela eşime biraz ağrım var maden suyu mu içsek dedim o da öğrendi taktiği bence mutfaktan al bende içerim dedi şimdi yatak odasına gidip uyumayı düşünüyorum 🤣😂

Of aynı ben tek fark ben evlıyım sırtım kopana kadar hizmet edıyorum. Yanı o ağrıyı sırtımda hissediyorum üstelik kendı evımdede degıl kayınvalıdenın elindeyken oluyo gelen onlara gelir bende inerim, evime bitap bı şekilde çıkarım. Ama bizde mümkün dil kımse heleki misafir kalksın çayını koysun mılletın çayı bitmeden ev halkı adımı sesleniyor çay doldur dıye.

Çayı termosa doldurup oturduğunuz odaya koy. Çayı biten doldursun. Hatta bunun için büyük cam demlikler var. Öyle davranan misafire ayıp olmaz yani.

aynen aynen,
hatta kalabaliklarsa yemek fasli da acik bufeye cevrilebilir bence.
ben cok kalabalik misafir agirlamiyorum artik, ama agirladigimda da masaya sigilmadigi icin hep bu tarz yapardim zaten.

Evime gelen misafire mümkün olduğu kadar bir şey yaptırmam. Hatta anneme misafir geldiğinde annemi bile servis esnasında mutfağa sokmam. Her şeyi kendim hazırlayıp sıraya sokunca sıra karışmıyor çünkü kontrol bir tek bende oluyor.
Kalabalık çay faslı varsa termos süper oluyor. Bardaklar karışmasın hem falan diyorum.
Başkasının evinde de şayet yakın arkadaşım veya samimiyetine güvendiğim biri değilse pek yardıma kalkmam. Herkes mutfağına girilmesinden hoşlanmaz çünkü. Herkesin huyu başka.

Eğer misafirliğe gittiğimde evde yapicak genç kız felan varsa şahsen kalkmak istemem ama yoksa yaparım yani sende çaydanlığı yanlarına koy kulağım yada dişim ağrıyor diyip kaç

Merhaba hanimlar,
Evimize cok sk misafir gelir. Evde tek bekar benim kardeslerim evli. Misafire bayilirim asla surat yapmam. Ama resmen hizmetci gibi hissetmeye basladim kendimi. Yemekli misafir geliyor mesela. Sofra kur kaldir bende. Bazen bir iki tabak toplarlar. Sonra otururlar.
Ardindan cay fasli basliyo ve 2. Ve 3. Caylari da ayaklarina bekliyorlar. Artik skilmaya basladim. Inanin caylari doldurup tepsiyle masaya birakasim geliyor. Bekliyorum ki 2.caylarino kendileri alsinlar. Bu sebepten evlenmek bile istemiyorum ben hizmetci miyim ya?
Hele bir de gecen bir yere davet edildim ev sahibinden cok ben hizmet ettim. Yok mu bunun bir cozumu?

Evime gelene bende yaparım
Gelen yakın akraba ise görümceler falan benden küçük oldukları için çay faslında beni oturturlar
Misafirliğe gittiğim yerde asla insanların mutfağına dalmam, yardım diye kendi mutfağıma girilmesini de sevmem
Çok misafirli ev bazen bunaltıyor insanı, bekarken rahmetli annem neredeyse kapıdan geçeni çevirirdi, bir de kaş göz ederdi onu getir bunu getir, çaylar boşalmış ne günlerdi :))) çok bunalırdım. Evlenince kendi düzeniniz oluyor merak etmeyin, daha kolay daha keyifli geçiyor misafirlikler

Evime gelen misafire mümkün olduğu kadar bir şey yaptırmam. Hatta anneme misafir geldiğinde annemi bile servis esnasında mutfağa sokmam. Her şeyi kendim hazırlayıp sıraya sokunca sıra karışmıyor çünkü kontrol bir tek bende oluyor.
Kalabalık çay faslı varsa termos süper oluyor. Bardaklar karışmasın hem falan diyorum.
Başkasının evinde de şayet yakın arkadaşım veya samimiyetine güvendiğim biri değilse pek yardıma kalkmam. Herkes mutfağına girilmesinden hoşlanmaz çünkü. Herkesin huyu başka.
Aynen herkes birden girince mutfak acayip dağılıyor termos daha iyi çaydanlıktan hem sürekli ısıtmak zorunda kalmıyorsun çayı

Merhaba hanimlar,
Evimize cok sk misafir gelir. Evde tek bekar benim kardeslerim evli. Misafire bayilirim asla surat yapmam. Ama resmen hizmetci gibi hissetmeye basladim kendimi. Yemekli misafir geliyor mesela. Sofra kur kaldir bende. Bazen bir iki tabak toplarlar. Sonra otururlar.
Ardindan cay fasli basliyo ve 2. Ve 3. Caylari da ayaklarina bekliyorlar. Artik skilmaya basladim. Inanin caylari doldurup tepsiyle masaya birakasim geliyor. Bekliyorum ki 2.caylarino kendileri alsinlar. Bu sebepten evlenmek bile istemiyorum ben hizmetci miyim ya?
Hele bir de gecen bir yere davet edildim ev sahibinden cok ben hizmet ettim. Yok mu bunun bir cozumu?

Ablam da böyle. Evlensen bile değişmiyor. Nasılsa yapan var mantığı. Anneme kıyamadığımdan ve gelenlere saygımdan yapıyorum herşeyi. Allah bilsin çok da önemli değil. İçim rahat en azından

İcinizden gelmiyorsa yapmayin. Evin en kucugu olmak boyle seylere sebep oluyor genelde,siz de o ortamlarin en kucuguyseniz,disarida calismiyorsaniz,evde oturuyorsaniz maalesef hizmetci muamelesi gorursunuz. En guzeli disarida calismak. Hic olmadi kursa kutuphaneye falan gitmek. O zaman mesgul oldugunuzu gorup ilismiyorlar aile buyukleri ;)

Back
X